Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Τι πραγματικά θέλει ο -σάπιο κρέας- κ. Φίλης με το κίνημα «Παραιτηθείτε»; Γράφει ο Γιώργος Ευγενίδης

fil
Τι πραγματικά θέλει ο Νίκος Φίλης επιτιθέμενος στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση του κινήματος #Παραιτηθείτε; Διότι, δεν μπορεί να πιστεύει κανείς στα σοβαρά πως ο Νίκος Φίλης είναι ένα τυχαίο στέλεχος, ένας τυχαίος υπουργός, από τον οποίο απλά ξεφεύγουν πράγματα. Ο κ. Φίλης είναι πολύπειρος δημοσιογράφος, επί χρόνια διευθυντής της Αυγής και γνωρίζει, αν μη τι άλλο, πολύ καλά το παιχνίδι της δημοσιότητας. Συνεπώς, κάποιον λόγο πρέπει να έχει ο υπουργός που την «πέφτει» τόσο άσχημα στο κίνημα, λέγοντας αφενός πως κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής και από την άλλη πως είναι ακροδεξιάς κατεύθυνσης....

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολύπειρων πολιτικών στελεχών, αλλά και ανθρώπων που γνωρίζουν την στρατηγική προσέγγιση της κυβέρνησης, ο κ. Φίλης επιστρατεύει μια παλιά συνταγή, η οποία είχε αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος: να ταυτίσει τη διαδήλωση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να την καταστήσει κατ’ αυτό τον τρόπο στα μάτια των πολιτών ως πολιτικά υποκινούμενη και υποστηρικτική μιας κακής κατάστασης που προέρχεται από το παρελθόν.
Τί είχε γίνει στο δημοψήφισμα; Ταύτιζε η κυβέρνηση το Μένουμε Ευρώπη με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και όλο το παλαιό πολιτικό σύστημα, εμφανιζόταν η ίδια ως το νέο και το διαφορετικό και κάπως έτσι, καρπώθηκε τη λαϊκή δυσαρέσκεια που δεν είχε κοπάσει ακόμα και κατάφερε να αποσπάσει ένα μεγάλο ποσοστό για το ΟΧΙ που στη συνέχεια έκανε ΝΑΙ.
Κάτι παρόμοιο κάνει και ο κ. Φίλης. Διότι, μην έχετε καμία αμφιβολία, δεν του ξεφεύγουν τέτοια πράγματα και μάλιστα επαναλαμβανόμενα. Αν απλά του είχαν ξεφύγει στο ραδιόφωνο του Alpha, θα τα είχε μαζεψει με κάποιον τρόπο μετά από δύο ώρες. Συνεπώς, επρόκειτο για στρατηγική επιλογή του υπουργού, με την οποία θα μου επιτρέψετε να πιστεύω πως δεν διαφωνεί απολύτως το Μέγαρο Μαξίμου. Και μπορεί δια διαρροών το Μαξίμου να μιλά για προσωπικές απόψεις, πλην όμως αυτό πηγαίνει περισσότερο στην οξύτητα των εκφράσεων του κ. Φίλη. Την ταύτιση που επιχειρεί να κάνει τη συζητούν μεταξύ τους και κυβερνητικά στελέχη και συνεργάτες του πρωθυπουργού. Άλλωστε, η κατάληξη της διαρροής που έβαλε «πάγο» στον υπουργό Παιδείας, είναι καρφί για την ταύτιση της ΝΔ με τη διαμαρτυρία.
Έτσι, μπορεί αυτοί που διαμαρτύρονται να λένε πως θα πρέπει να στείλουν μια λαμπάδα στον κ. Φίλη για την τζάμπα διαφήμιση που τους κάνει και να μην έχουν άδικο, γιατί όντως ο υπουργός είναι κόκκινο πανί για μια μερίδα της κοινωνίας, αλλά ο κ. Φιλης απευθύνεται σε ένα τελείως διαφορετικό κοινό. Προσπαθεί να «μπετονάρει» ανθρώπους που απομακρύνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνονται απογοητευμένοι, όμως την ίδια ώρα δυσκολεύονται συνειδησιακά να ταυτιστούν με αυτούς που κατά πάσα πιθανότητα καταψήφισαν το προηγούμενο διάστημα.
Επομένως, θεμιτές οι διαψεύσεις του Μαξίμου, αλλά δεν πείθουν πως στην κυβέρνηση βλέπουν πολύ διαφορετικά το ζήτημα. Και, σε κάθε περίπτωση, ο κ. Φίλης μόνο χαζός δεν είναι. Καλύτερο είναι ορισμένες φορές να διαβάζουμε και πίσω από τις δηλώσεις κάποιου. Εκεί, ίσως να δούμε την πρόθεσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive