Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ) ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Η Λύση για το Ασφαλιστικό είναι απλή και είναι απορίας άξιον, γιατί αυτή εδώ η πρόταση, δεν έχει συλληφθεί ως ιδέα από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, αλλά κυρίως γιατί δεν προτείνεται από τους εργατοπατέρες – Συνδικαλιστές.
Όπως θα δούμε στην εικόνα...
(πρόχειρο σκαρίφημα), αυτό που χρειάζεται το Ασφαλιστικό, είναι η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα – κουμπαρά, ο οποίος θα ανήκει σε κάποιο χρηματοπιστωτικό φορέα (Τράπεζα), υπό τον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου κατά το 51%.
Σε αυτόν τον φορέα, θα ανήκουν 1. ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας), ο οποίος έχει δύο δίκτυα: το Π.Ε.Δ.Υ. - πρωτοβάθμιο εθνικό δίκτυο υγείας, δηλαδή τους γιατρούς, τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα μικροβιολογικά εργαστήρια κλπ και το Δ.Ε.Δ.Υ. – δευτεροβάθμιο εθνικό δίκτυο υγείας, δηλαδή τη νοσηλεία (νοσηλευτικά ιδρύματα – κλινικές) και 2. Ο Ε.Ο.ΚΟ.Π. (εθνικός οργανισμός κοινωνικών παροχών, δηλαδή ένα νέο ενιαίο ταμείο χρηματικών παροχών για τις συντάξεις, για τη χρηματοδότηση της παιδείας και τις κοινωνικές παροχές, που θα πρέπει να δημιουργηθεί σύμφωνα με την παρούσα πρόταση).
Η χρηματοδότησή τους θα μπορεί να γίνεται σε δύο φάσεις: 1. Από το ΦΠΑ (όπου 1% θα πηγαίνει στον ΕΟΠΥΥ και 1% στον ΕΟΚΟΠ), 2. Από τις εισφορές του μισθού των εργαζομένων ή των εισοδημάτων των πολιτών π.χ. εισόδημα από ενοίκια (5% στον ΕΟΠΥΥ και 5% στον ΕΟΚΟΠ).
Με αυτόν τον τρόπο όσο υπάρχουν προϊόντα που πωλούνται και όσο θα υπάρχει εργασία θα έχει λεφτά το Ασφαλιστικό Σύστημα, το οποίο θα έχει σημαντικό ανταποδοτικό όφελος προς τους πολίτες αφού θα γίνεται μια αλληλεπίδραση μεταξύ πολιτών – ασφαλισμένων και ΕΙΚΑ.
Αν κάτσετε με ένα χαρτί και ένα μολύβι και υπολογίσετε, μόνο το 2% του ΦΠΑ από τους φραπέδες το 1.5 ευρώ σε πλαστικό ποτηράκι και  πόσοι πολίτες πίνουν κάθε μέρα, πόσα λεφτά θα πηγαίνουν στον ΕΙΚΑ, θα καταλάβετε γιατί αυτή η πρόταση έχει βάση.
Άκης από Νέα Σμύρνη.

1 σχόλιο:

  1. Παλιά σκέψη απο πολιτικό αρχηγό που τωρα είναι εκτός Βουλής!!! Αν το είχαν εφαρμόσει τότε που το ελεγε να είμασταν πολύ καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive