Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

«ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ! Καμμένος: «Δέχομαι την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο». Φρόντισε νάναι νύχτα όταν φεύγεις

kammenosstolt
Σήμερα θα συζητήσουν τελικά οι υπουργοί Αμύνης των μελών του ΝΑΤΟ   σχετικά με την πιθανή ανάμειξη του οργανισμού στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, μετά από αίτημα της Τουρκίας και με τις ευλογίες του Βερολίνου με τον εκπρόσωπο της Μέρκελ να δηλώνει ότι η τωρινή κατάσταση στα ύδατα του ΝΑΤΟ δεν είναι ανεκτή....
 Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη σύνοδο  ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας,  δήλωσε μετά την συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα καλωσορίζει οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία με σκοπό τη μείωση της ροής των προσφύγων και των μεταναστών που αναχωρούν από την τουρκική ακτή για να φθάσουν τα ελληνικά νησιά και στη συνέχεια στην Ευρώπη.
Ωστόσο ζητά  η επιχείρηση που γίνεται τώρα στο ανατολικό Αιγαίο κάτω από γερμανική διοίκηση να επεκταθεί και να αποκλείσει την Ελλάδα και την Τουρκία από την διοίκηση της επιχείρησης αυτής. Συγχρόνως, οι ναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στα ελληνικά χωρικά ύδατα και αντίστοιχα οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι όλες οι άλλες ναυτικές δυνάμεις των Συμμάχων θα μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθερα στα χωρικά ύδατα των δύο χωρών.
Ακόμη , ο κ. Καμμένος είπε ότι δέχεται η επιχείρηση του ΝΑΤΟ να γίνει σε συνεργασία με τη FRONTEX στα τουρκικά χωρικά ύδατα και να παρέχει βοήθεια στις τουρκικές αρχές, ενώ τονίζει ότι όσοι διασώζονται στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα πρέπει να αποστέλλονται πίσω στην Τουρκία.
Ωστόσο παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα τόσο σημαντικό θέμα για την Ελλάδα και παρότι η Μέρκελ συζήτησε το θέμα εκτενώς με την τουρκική ηγεσία  δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει το ίδιο με την Ελλάδα, ενώ το Βερολίνο δεν συμμερίζεται τις ελληνικές ανησυχίες για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Είναι χαρακτηριστικό ότι  ο εκπρόσωπος  Άνγκελα Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ  σε ερώτηση αν τώρα υπάρχει λόγος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση μεταξύ των ηγετών Ελλάδας, Γερμανίας και Τουρκίας, επανέλαβε ότι από την πλευρά της καγκελαρίου υπάρχει η βασική πρόθεση για μια τέτοια συνάντηση, αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία. «Τώρα πρέπει πρώτα να γίνει συζήτηση για αυτή την συγκεκριμένη πρωτοβουλία στο ΝΑΤΟ», τόνισε.
Εξάλλου ο εκπρόσωπος της Μέρκελ σημείωσε ακόμη ότι  η πρόταση για συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην προσπάθεια καλύτερης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν«αποτέλεσμα των συνομιλιών της καγκελαρίου με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου .
Αυτό γίνεται «στο πλαίσιο του από κοινού καθορισμένου στόχου της καταπολέμησης της εγκληματικότητας των διακινητών», διευκρίνισε ο κ. Ζάιμπερτ και συνέχισε: «Πρόκειται πρώτα για τη βασική πεποίθηση, την οποία μοιράζονται η Γερμανία και η Τουρκία, ότι η τωρινή κατάσταση σε ύδατα του ΝΑΤΟ δεν είναι ανεκτή. Καθημερινά χάνονται ζωές λόγω της δραστηριότητας των διακινητών και τίθεται το ερώτημα, εάν υπάρχει η δυνατότητα να βοηθήσει το ΝΑΤΟ με τις ειδικές του δυνατότητες παρακολούθησης στη στήριξη της Frontex και της τουρκικής ακτοφυλακής. Περί αυτού πρόκειται και αυτό θα συζητηθεί τώρα με ησυχία με τους υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ και μετά θα δούμε τη συνέχεια. Δεν θέλω να προκαταλάβω τις διαβουλεύσεις».
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, εξέφρασε την αδυναμία του να συμμεριστεί την ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης για τη μορφή της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ανησυχίες της ελληνικής κυβέρνησης για την μορφή ενδεχόμενης συμμετοχής του ΝΑΤΟ στην προσπάθεια φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε τα εξής: «Είμαστε πολύ μακριά από το να κάνουμε συγκεκριμένες σκέψεις, αλλά υπάρχει αυτή η πρόταση η οποία δημιουργήθηκε κατά την επίσκεψη της καγκελαρίου στην Άγκυρα, η οποία 48 ώρες αργότερα συζητείται από τους υπουργούς Άμυνας στις Βρυξέλλες. Δεν υπάρχει τώρα κανένας λόγος να ανησυχεί κανείς, αλλά το θέμα τώρα είναι να συζητηθεί η πρόταση στις Βρυξέλλες. Εκεί βρίσκονται στο τραπέζι οι εκπρόσωποι της Τουρκίας και της Ελλάδας ως δοκιμασμένοι εταίροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive