Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΕΤΣΙ, ΕΤΣΙ, να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ τι θα πει ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ. Αγρότες επιτέθηκαν κατά βουλευτών και επισήμων που τρέχαν σαν ... κουνέλια για να σώσουν τα τομάρια τους. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ



Άνω κάτω έγινε η έναρξη του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών στις Φέρες Έβρου το απόγευμα της Παρασκευής λίγο μετά τις 17:00. 
Όλα ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν με τους προγραμματισμένους χαιρετισμούς του Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης, του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας & Σουφλίου, του Περιφερειάρχη Αν. Μακ. & Θράκης αλλά και του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ώσπου εξαγριωμένοι αγρότες εισέβαλαν στο χώρο "από παντού" και ζήτησαν να αποχωρήσουν....

ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλια - Τσαρουχά, οι παριστάμενοι βουλευτές και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Πλευράκης.



Οι αγρότες με επικεφαλής τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή επιτέθηκαν φραστικά στον κ. Σγουρίδη.



Με επικεφαλής τον πρόεδρο τους, κ. Αλεξανδρή, οι αγανακτισμένοι αγρότες έκαναν έκκληση στον κόσμο "να εγκαταλείψει και να βγει έξω μαζί τους", όπου έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους. "Είναι επιτέλους ώρα και για λίγη επανάσταση", έλεγε ο πρόεδρος.



Είναι χαρακτηριστικό πως εισέβαλαν στο γυμναστήριο και κατευθύνθηκαν στους επισήμους κατηγορώντας τους για κατασπατάληση χρημάτων ενώ οι αποζημιώσεις των αγροτών, της βάσης της ελληνικής αγοράς, δεν έχουν αποδοθεί. "Συνέδρια μπορείτε να κάνετε, αποζημιώσεις όμως; Μέχρι πότε;", φωνάζαν.

"Τους τελευταίους μήνες έχουν έρθει τόσοι πολλοί, έχουν τάξει τόσα πολλά και εμείς δεν έχουμε δει τίποτα", έλεγε ο πρόεδρος, "γι' αυτό ζητάω από όλους τους συνανθρώπους μας να μας συμπαρασταθούν και να συμμετέχουν στον αγώνα μας" (εννοώντας να αποχωρήσουν από το συνέδριο).



Με την ΕΛΑΣ να βρίσκεται σε αμυντική στάση και να προσπαθεί να ομαλοποιήσει την κατάσταση, το Δήμαρχο να ηρεμεί τους αγρότες, τους βουλευτές να βρίσκονται μέσα στο "χαμό" και να "τα ακούνε" από τους αγρότες και τους συνέδρους να... τραβάνε τα μαλλιά τους οι εργασίες διεκόπηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive