Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΕΤΣΙ, ΕΤΣΙ, ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΠΙΑΣΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΓΕΡΟ ΚΑΣΤΑΝΑ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το γράμμα του νόμου με την πλήρη σημασία των λέξεων φαίνεται ότι εξάντλησαν οι ελεγκτικές αρχές για πλανόδιο καστανά της Κομοτηνής.  -Οι περισσότεροι βέβαια γνωρίζουν ότι είναι ένας πάμπτωχος άνθρωπος και από τα κάστανα που πουλάει βγάζει ένα πενιχρό χαρτζιλίκι για να  ζει και να μην πεινάει. -Μάλλον όμως κάποιοι τον κατήγγειλαν προφανώς για παραεμπόριο, ή για παράνομο στήσιμο επιχείρησης. Θαρρείς και κάποιος που θα ήθελε να αγοράσει κάστανα για το σπίτι δεν το κάνει, γιατί ικανοποιείται με 10 ψημένα και ακριβά κάστανα από τον πλανόδιο πωλητή.  -Έτσι οι ελεγκτικές αρχές του ζήτησαν αν  έχει κάνει έναρξη επιτηδεύματος εργασίας, η αν κόβει αποδείξεις και αν διατηρεί βιβλία πωλήσεων και αγορών....
  -Και φυσικά επόμενο ήταν να μην διαθέτει ο άνθρωπος τίποτα από όλα αυτά,  που δεν  είναι βέβαια  ο μοναδικός στην Κομοτηνή. Και  οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπως  μας πληροφορούν.  -Που ευτυχώς βέβαια με μια ματιά κατάλαβε περί  τίνος πρόκειται και  με νουθεσίες τον προέτρεψε να μην το επαναλάβει. Θα μπορούσε να εξαντλήσει και αυτός βέβαια το γράμμα  του νόμου, ξεχνώντας την ανθρώπινη και κοινωνική πλευρά του ζητήματος.  -Και να του επιβάλει ένα πρόστιμο όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις των 1000 ευρώ. Γιατί η παρανομία ακόμα και σε αυτή την περίπτωση είναι δεδομένη. -Ανάθεμα όμως αν βγάζει τόσα όλο το χειμώνα ο πλανόδιος επιχειρηματίας, που πουλάει τα κάστανα μέσα στο κρύο και στην παγωνιά  για ένα κομμάτι ψωμί.
 http://www.xronos.gr/list.php?SECTION_ID=159

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive