Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Το μυστήριο των χιλιάδων μικρών φορτηγών Toyota του ISIS. Σκορπάνε τους ισλαμιστές σαν σκουλήκια στην έρημο για να σωθούν απ τους Ρώσους


Βαλεντίνος Βασιλέσκου στο Réseau International (Γαλλία)
Οι εμπόλεμες ομάδες του ΙΚ είναι δύσκολο να καταστραφούν λόγω της κινητικότητας τους που εξασφαλίζεται από χιλιάδες φορτηγάκια Toyota, στις πλατφόρμες των οποίων συναρμολογήθηκαν πολυβόλα.... 



Μεταξύ της στιγμής της απογείωσης των ρωσικών βομβαρδιστικών από τη βάση της Λατάκιας και της στιγμής που φτάνουν  κατακόρυφα των στόχων στην κεντρική και ανατολική Συρία, μεσολαβεί ένα διάστημα 10-15 λεπτών. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, οι μαχητές του ΙΚ, με τα φορτηγάκια Toyota τους μπορούν να έχουν μετακινηθεί 3-5 χιλιόμετρα σε σχέση με τις συντεταγμένες GPS που κοινοποιήθηκαν στους Ρώσους πιλότους και στους ενσωματωμένους μηχανισμούς κατεύθυνσης των βομβών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες αεροπορικές επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας ήταν σε σταθερούς στόχους, όπως αποθήκες πυρομαχικών και καύσιμων και, κέντρα διοίκησης και επικοινωνίας, κέντρα παραγωγής εκρηκτικών υλών.
Με βάση τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν μέσω μη επανδρωμένων αεροσκάφων παρατήρησης της, η Ρωσία εκτιμά ότι το ΙΚ κατέχει ένα στόλο από περίπου δέκα χιλιάδες Toyota Hilux και Toyota Tacoma. 

Ωστόσο, η ιαπωνική Toyota διαθέτει πολύ σαφή στοιχεία των πωλήσεων από πρώτο-χέρι με την απαγόρευση να παραδοθούν οχήματα που παράγονται στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, σε τρομοκρατικές ομάδες. Η Toyota ανακοίνωσε ότι στη βάση δεδομένων της, υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες Toyota Hilux που πουλήθηκαν στο Ιράκ και τα οποία θα μπορούσαν να έχουν κλαπεί από το ΙΚ.

 2009_Toyota_Tacoma

43 άλλα καινούργια Toyota Tacoma του 2014, παραδόθηκαν στους «μετριοπαθείς» αντάρτες της Συρίας από το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Η Toyota έχει υποψίες για μια παρτίδα 800 Toyota που παραδόθηκαν στην Αυστραλία το 2014 και 2015, τα οποία διοχετεύθηκαν προς τη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, η Αυστραλία συμμετέχει ως μέρος του συνασπισμού με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, στο βομβαρδισμό του ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία με τα αεροπλάνα F-18 της.

Toyota-1

Το μεγαλύτερο στόλο φορτηγακιών Toyota Hilux και Toyota Tacoma (περίπου 20.000 τεμάχια) κατέχεται από το στρατό των ΗΠΑ.
Τα φορτηγάκια Toyota έχουν τροποποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα του αμερικανικού στρατού ξηράς για χρήση σε αποστολές περιπολίας. Τα πιο σημαντικά στοιχεία που τοποθετήθηκαν στην πλατφόρμα είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο και ένα άλλο στη δεξιά πόρτα, σχεδιασμένο ειδικά για τη τοποθέτηση πολυβόλων.
Κατά τη διάρκεια της αμερικανικής κατοχής του Ιράκ, χιλιάδες Toyota Tacoma παραδόθηκαν στον Αμερικάνο εισβολέα. Έλαβαν τέτοια οχήματα για παραστρατιωτικές ομάδες σιιτών που δημιουργήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ιράκ να διατηρήσουν την τάξη. Αργότερα, οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν εξοπλίστηκαν με αυτού του τύπου φορτηγάκια που αποδείχτηκαν πιο σιωπηρά και πιο γρήγορα από τα αμερικανικά Humvee.
Χάρη σε μια συνεργασία μεταξύ της General Motors και της Toyota, σχεδόν 1 εκατομμύριο οχήματα Toyota Hilux, Toyota Tacoma και Toyota Land Cruiser κατασκευαστήκαν στα εργοστάσια των κρατιδίων του Μισισιπή και του Τέξας. 
Το 2010, το σύνολο της παραγωγής της Toyota Tacoma κατευθύνθηκε προς το νέο της εργοστάσιο στο Σαν Αντόνιο (Τέξας). Με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, τα φορτηγάκια Toyota του στρατού των ΗΠΑ έχουν επισκευαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, βάφτηκαν λευκά και αποθηκεύτηκαν.

Μετάφραση Ρουμανικά-Γαλλικά Avic - Διεθνές Δίκτυο

Μετάφραση Γαλλικά-Ελληνικά Κριστιάν Άκκυριά.

http://reseauinternational.net/le-mystere-des-milliers-de-camionnettes-toyota-de-lei/

infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive