Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Πετρογλυφικό στην Ισπανία δείχνει ότι οι πολιτισμοί του Αιγαίου και του Ατλαντικού είχαν συναντηθεί χιλιάδες χρόνια πριν Μια «κρητική» βάρκα με πανιά, αλλάζει τα δεδομένα

Πετρογλυφικό στην Ισπανία δείχνει ότι οι πολιτισμοί του Αιγαίου και του Ατλαντικού είχαν συναντηθεί χιλιάδες χρόνια πριν

Ένα μοναδικό εύρημα που ίσως ανατρέπει ότι ξέραμε ως τώρα και δείχνει ότι λαοί της Μεσογείου (ίσως του Κρητικού Πολιτισμού) ταξίδευαν στον Ατλαντικό, ανακαλύφθηκε σε βράχο στην περιοχή Costa dos Castros, στην ατλαντική περιοχή της βόρειας Ισπανίας.   Σύμφωνα με το popular-archaeology.com, πρόκειται για πετρογλυφικό στο οποίο απεικονίζεται μια βάρκα  με πανιά που ταιριάζει..
με το σχεδιασμό των πλοιαρίων στους πολιτισμούς της Μεσογείου 4 χιλιάδες χρόνια πριν. Τα τυπικά ισοδύναμα πλοία της εποχής για τους πολιτισμούς του Ατλαντικού κινούνταν κυρίως με κουπιά και δεν διέθεταν πανιά ενώ η συνολική μορφή τους ήταν διαφορετική.       Την ανακάλυψη έκανε ο ερευνητής  Javier Costas Goberna ο οποίος μαζί με συναδέλφους του προσδιόρισαν τη βάρκα ως παρόμοια με τα μοντέλα πλοίων στο Αιγαίο πριν από 2.000 χρόνια, όπως αυτά απεικονίζονται σε αρχαίους Κρητικούς πάπυρους.     Με δεδομένο ότι το πετρογλυφικό αυτό αποτελεί την μόνη απεικόνιση αυτού του τύπου των ναυτικών σκαφών στην ευρωπαϊκή περιφέρεια από την εποχή του Χαλκού, οι ερευνητές υποθέτουν σύμφωνα με το σάιτ ότι ο τόπος προέλευσης του είναι μεσογειακός, γεγονός που υποδηλώνει επαφή ή και εμπόριο προϊόντων με τον Ατλαντικό, πριν από 4 χιλιάδες χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive