Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ ΣΗΜΕΡΑ.Ορκωμοσία και ανανέωση



Με οκτώ κόμματα, αρκετούς νέους βουλευτές κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς την Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκινάει σήμερα η νέα κοινοβουλευτική περίοδος με τον καθιερωμένο αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί από στις 11 το πρωί...


Στην ολομέλεια πλέον μετέχει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, ενώ δεν θα βρίσκονται στα έδρανα βουλευτές με πολύχρονη εμπειρία όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Αλέξης Μητρόπουλος. Στη νέα Βουλή δεν θα μετέχουν, επίσης, η Ραχήλ Μακρή αλλά και ο Παύλος Χαϊκάλης. 

Τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για την ψήφιση του πρώτου πακέτου μέτρων μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση, που επέλεξε για πρώτη φορά η ορκωμοσία και η εκλογή νέου προέδρου της Βουλής να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου τη Δευτέρα να ξεκινήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και την Τετάρτη τα μεσάνυχτα να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές. 

Σύμφωνα με την ειδική Ημερήσια Διάταξη της Ολομέλειας, στις 11 το πρωί του Σαββάτου θα ορκιστούν οι βουλευτές και την Κυριακή, στις 4 Οκτωβρίου, την ίδια ώρα, η Βουλή θα εκλέξει τον νέο πρόεδρο του Σώματος. Θα προεδρεύσει ο Νικήτας Κακλαμάνης, ως ο παλαιότερος, από τους επανεκλεγέντες αντιπροέδρους της προηγούμενης Βουλής, καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής. 

Αφού ο νέος πρόεδρος της Βουλής αναγνώσει τις προγραμματικές του δηλώσεις από το βήμα της Ολομέλειας, το απόγευμα της ίδιας μέρας θα διεξαχθεί συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων, των κοσμητόρων και των γραμματέων, που θα απαρτίζουν το νέο προεδρείο του Κοινοβουλίου. Για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, θα προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Βούτσης. 

Πως θα καθίσουν οι βουλευτές των κομμάτων 

Συν ένα κόμμα μετράει η νέα Βουλή που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, οπότε και οι αλλαγές στα έδρανα δεν αναμένονται μεγάλες. 

Στην πρώτη σειρά των εδράνων, με άμεσο «μέτωπο» στο βήμα, το προεδρείο και τα κυβερνητικά έδρανα, θα παραμείνουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και οι ΑΝΕΛ θα παραμείνουν, με τις ανάλογες προσθαφαιρέσεις στις θέσεις που κατείχαν.

Όσον αφορά το νέο κόμμα της Βουλής, την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, οι βουλευτές του θα κάθονται στη μέση του άνω διαζώματος, μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και των ΑΝΕΛ.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι εννέα βουλευτές της ΝΔ θα μετατοπιστούν από τα κεντροδεξιά ορεινά έδρανα στα τελευταία έδρανα του πρώτου τμήματος της δεξιάς πτέρυγας, που παρέμεναν κενά και βρίσκονταν μπροστά από το μέσο διάδρομο και πριν αρχίσουν τα έδρανα που καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive