Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΝΙΚΟΣ! Πυροβόλησαν 3 φορές τον Σόϊμπλε! Μάχη να κρατηθεί στην ζωή δίνει ο Γερμανός πολιτικός. ΒΙΝΤΕΟ


Η είδηση προκάλεσε ΣΟΚ στην Γερμανία!!.. ΒΙΝΤΕΟ>>

Ήταν  πριν 25 χρόνια…. Σαν ΣΗΜΕΡΑ
Η 12η Οκτωβρίου του 1990 ήταν μοιραία για τον Β. Σόιμπλε. Σαν σήμερα πριν 25 χρόνια οι πυροβολισμοί ενός δράστη με ψυχολογικά προβλήματα τον καθηλώνουν στο αναπηρικό καρότσι. Όμως ο γερμανός πολιτικός δεν παραιτήθηκε!
Ήταν τρεις πυροβολισμοί μετά από προεκλογική εκδήλωση στις 12 Οκτωβρίου του 1990 στην εκλογική του περιφέρεια στη Βάδη που άλλαξαν μια για πάντα τη ζωή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας, ένας 37χρονος άνδρας με ψυχολογικές διαταραχές, πυροβολεί σχεδόν εξ΄ επαφής τον τότε υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης του καγκελαρίου Χέλμουτ Κολ. Η επίθεση τον τραυματίζει πολύ σοβαρά. Μετά από πέντε ώρες οι γιατροί της Πανεπιστημιακής Κλινικής της πόλης Φράιμπουργκ καταφέρνουν να σώσουν τη ζωή του υπουργού. Πολύ γρήγορα όμως συνειδητοποιούν ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει.
Ο τότε καγκελάριος Χέλμουτ Κολ μεταβαίνει αμέσως στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και δηλώνει σοκαρισμένος από την κατάσταση υγείας του σημαντικότερου υπουργού του. Τον υπουργό Εσωτερικών επισκέπτεται και ο τότε υποψήφιος για την καγκελαρία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Όσκαρ Λαφοντέν, ο οποίος μόλις έξι μήνες νωρίτερα είχε δεχθεί επίθεση μιας γυναίκας με μαχαίρι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.
«Όταν συνήλθα από το τεχνητό κώμα, κατάλαβα πολύ γρήγορα ότι θα έμενα ανάπηρος», θυμάται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Γιατί δεν με αφήσατε να πεθάνω», ρωτά την κόρη του. Όμως ο γερμανός πολιτικός δεν το βάζει κάτω. Με σιδερένια πειθαρχία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιστρέφει λίγους μήνες μετά την απόπειρα στα καθήκοντά του. Από εδώ και στο εξής όμως σε αναπηρικό καροτσάκι.
Αυτό που τον βοηθά είναι ότι είναι σχετικά νέος και αθλητικός. Και εκτός αυτού έχει ισχυρή θέληση. «Αποδέχθηκε την κατάστασή του πολύ νωρίς», θυμάται η σύζυγός του Ινκγεμποργκ προσθέτοντας: «Ήταν καταπληκτικό να τον βλέπεις να επιστρέφει σιγά σιγά στη ζωή». Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι αποφασισμένος. Και απορρίπτει τη συμβουλή της οικογένειάς του να αποσυρθεί από την πολιτική. Σήμερα ο 73χρονος υπουργός Οικονομικών είναι ένας από τους ισχυρότερους πολιτικούς στη Γερμανία.

3 σχόλια:

  1. ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ
    ΚΙ ΨΕΥΤΟ-ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ 100-150 ΚΛΙΚΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΣΑΣ.
    ΣΑΣ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΑ RSS MOY
    ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΛΑΛΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑ ΕΣΤΩ
    ΚΑΙ ΕΠ[ΙΠΟΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive