Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Χάος στην Κροατία: Νεκρός πρόσφυγας σε συγκρούσεις στα σύνορα

Χάος στην Κροατία: Νεκρός πρόσφυγας σε συγκρούσεις στα σύνορα
Οι συγκρούσεις με την κροατική αστυνομία στα σύνορα της χώρας με την Σερβία στοίχισαν τη ζωή σε έναν πρόσφυγα, μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης της Ουγγαρίας. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό 24.hu, μια μεγάλη ομάδα προσφύγων έφτασε σήμερα στα σύνορα Σερβίας - Κροατίας στην πόλη Σιντ. Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν...
οι πρόσφυγες διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν θέσεις στο τρένο που διέθεσαν οι κροατικές αρχές για να μεταφέρει την ομάδα των προσφύγων. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, αρκετοί πρόσφυγες τραυματίστηκαν στη συμπλοκή, ενώ ένας από τους πρόσφυγες διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Ένταση επικράτησε στην πόλη Τοβάρνικ της Κροατίας, όταν εκατοντάδες μετανάστες προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα. Οι οικογένειες έδιναν κυριολεκτικά μάχη σώμα με σώμα για να καταφέρουν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία και τα τρένα της μεγάλης φυγής.
Στην πλειονότητα τους είναι μετανάστες που επέστρεψαν στην Κροατία, από την Ουγγαρία, όπου τα σύνορα πλέον έχουν κλείσει και δεν μπορούν να κατευθυνθούν στη Σλοβενία, τη Γερμανία και την Αυστρία.

Στο Τοβάρνικ η κροατική κυβέρνηση έστειλε επιπλέον 100 άνδρες των ειδικών δυνάμεων, προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν ότι η επιβίβαση των μεταναστών στα τρένα, θα γίνει με ομαλό τρόπο.

Ο υπουργός εσωτερικών της Κροατίας, πάντως διευκρίνισε πως ασφαλείς δρόμοι διαφυγής μπορούν να υπάρξουν μόνο μέσω Ζάγκρεμπ, ενώ όσοι δεν αιτούνται άσυλο θα θεωρούνται παράνομοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive