Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ. 12 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Του Αργύρη Σιδέρη


Σήμερα συμπληρώνονται δώδεκα χρόνια από το θάνατο του Ευάγγελου Γιαννόπουλου.
Πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται, πως θα...σχολίαζε ο Γιαννόπουλος, αν ζούσε, την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα και ειδικά στο ΠΑΣΟΚ....
Η πολιτική ιδιοσυγκρασία του, σημάδεψε στιγμές της πολιτικής ζωής της εποχής του και τον ανέδειξε σε ιδιόρρυθμο κριτή πολλών φάσεων της πορείας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος...
Εκρηκτικός στη συμπεριφορά του, γινόταν συχνά πρωταγωνιστής με δηλώσεις και σχόλια.
Για όσους τον γνώριζαν καλά, πίσω από την εικόνα του αυτή κρυβόταν ένας χαρακτήρας με αδιαπραγμάτευτη ειλικρίνεια και ανεπτυγμένο το περί δικαίου αίσθημα.
Ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος είχε τον τρόπο να καθηλώνει φίλους και αντιπάλους. Δεν είχε πρόβλημα να αναφέρεται ακόμη και στις αρετές των πολιτικών αντιπάλων, ούτε βεβαίως να κατακεραυνώνει συντρόφους, αν αισθάνονταν ότι η συμπεριφορά τους προκαλούσε.
Ποιος δεν θυμάται (από όσους έζησαν τα πολιτικά γεγονότα της εποχής του) τους θυμοσοφικούς αφορισμούς τού τύπου “ντενεκέδες ξεγάνωτοι”, αφορισμοί απολύτως υιοθετημένοι από το πανελλήνιο λαϊκό αίσθημα.
Δωρεάν ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος υπερασπιζόταν στα στρατοδικεία και τα πολιτικά δικαστήρια κάθε κατηγορούμενο του αντιδικτατορικού αγώνα, των ανένδοτων αγώνων και του 1-1-4. Δωρεάν και τους απεργούς συνδικαλιστές, αλλά και κάθε άδικα κατατρεγμένο που ζητούσε προστασία στο γραφείο του.
Θεμελιωτής των τριμερών διαπραγματεύσεων (εργοδοσία - εργαζόμενοι - κράτος), ο Γιαννόπουλος, ως υπουργός Εργασίας, έδωσε αγώνες για τη δικαίωση των εργαζομένων. Το αναγνωρίζουν και οι αντίπαλοι.
Βεβαίως, ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος δεν μπορούσε να μην έχει και τα αρνητικά (που ο καθένας έχει) κυρίως λόγω του εύφλεκτου χαρακτήρα του αλλά και επειδή υπηρέτησε-υποστήριξε τη “σκληρή” πλευρά του ΠΑΣΟΚ των ημερών του.
Οσοι όμως τον γνώριζαν, ήξεραν τη μεγαθυμία του.
Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του τότε πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, που σε μήνυμά του για τον θάνατο του Αρκάδα πολιτικού, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του τονίζοντας πως παρότι με τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο υπήρξαν ιδεολογικοί αντίπαλοι "ο σεβασμός στη συνέπειά του είναι δεδομένος".
Όσοι γνώρισαν από κοντά τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο αναρωτιουνται τι θα έκανε εάν ζούσε σήμερα.
Αν στην εποχή του, ήταν σχεδόν καθημερινά τα περιστατικά που τον ανάγκαζαν να μιλά για “κωλόσπιτα” και για “πατσαβούρες”, σήμερα θα είχε ένα σωρό λόγους να πεί τα ίδια και ακόμη περισσότερα...
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ . ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ

1 σχόλιο:

  1. Αν δεν είχε γεννηθεί καί δεν είχε ζήσει ποτέ σ' αυτόν τον κόσμο, θα πίστευα μέχρι σήμερα, ότι ο Θεός ΔΕΝ κάνει λάθη!....................Ευτυχώς....... πέθανε!!!............................ ...Λύσανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive