Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ίσως ΚΑΙ σήμερα ανακοινώνεται η ημερομηνία των εκλογών - Σύσκεψη στην Βουλή



Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο πρωθυπουργός κλίνει προς το να οδηγήσει τη χώρα άμεσα στις κάλπες με πιθανότερη ημερομηνία την 20ή Σεπτεμβρίου.  Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία θα μετέχουν κορυφαίοι υπουργοί και υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών. Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας...
έχει επιλέξει τη λύση των εκλογών-εξπρές. Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας μετέβη στο προεδρικό μέγαρο και συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Με την άποψη αυτή τάσσονται, με δηλώσεις τους, αρκετά κορυφαία κυβερνητικά στελέχη όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Παρασκευόπουλος, αλλά και ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης. 
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι στην Αθήνα επιστρέφει εκτάκτως ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης που απουσίαζε για ολιγοήμερες διακοπές, ενώ χθες το βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Στην περίπτωση που ισχύσουν οι παραπάνω πληροφορίες τότε ο Αλέξης Τσίπρας  με μήνυμά του το απόγευμα θα ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησης και τον λόγο για τον οποίο θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. 
Παράλληλα, θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ώστε να ξεπεραστούν τα συνταγματικά εμπόδια που υπάρχουν με τις διερευνητικές εντολές προκειμένου η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία να γίνει άμεσα.
Υπηρεσιακή πρωθυπουργός θα αναλάβει πιθανότατα η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ως η αρχαιότερη δικαστικός.

Το σενάριο της 11ης Οκτωβρίου

Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο σενάριο που συγκεντρώνει, αυτή τη στιγμή, λιγότερες πιθανότητες είναι ο πρωθυπουργός να αποφασίσει το κλείσιμο της Βουλής προκειμένου να περάσει μέσα από τα θερινά τμήματα τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου και να προκηρύξει τις εκλογές για τις 11 Οκτωβρίου.

Αντιδρά η Αριστερή Πλατφόρμα

Την αντίθεσή της με το ενδεχόμενο των εκλογών-εξπρές εκφράζει η Αριστερή Πλατφόρμα. «Η κυβέρνηση, με την επίθεσή της στην Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι προφανές ότι στο μόνο που αποβλέπει είναι να βρει διάτρητα άλλοθι για άμεσες εκλογές-εξπρές», αναφέρουν σε ανεπίσημο σημείωμά τους κύκλοι της Αριστερής Πλατφόρμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive