Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ. Άμεση αντίδραση της Ρωσίας στο "τελεσίγραφο" των ΗΠΑ: «Ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις είναι έτοιμες να αναχωρήσουν για Συρία»

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ. Άμεση ήταν η αντίδραση της Ρωσίας στην αμερικανική απόφαση για βομβαρδισμό οποιουδήποτε θα επιχειρούσε να επιτεθεί εναντίον των ανταρτών που μάχονται την ISIS και έχουν εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ. Μπροστά σε αυτό το τελεσίγραφο των ΗΠΑ ο Ρώσος στρατηγός Βλαντόμιρ Σαμάνοφ (Vladimir Shamanov), διοικητής αερομεταφερόμενων δυνάμεων του ρωσικού Στρατού δήλωσε...
πως «Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές είναι έτοιμοι να συνδράμουν το καθεστώς Άσσαντ στον αγώνα του κατά των τρομοκρατών». «Φυσικά και θα εκτελέσουμε τις αποφάσεις που θα τεθούν από την ηγεσία της χώρας μας, εάν μας ανατεθεί μια αποστολή», είπε ο Σαμάνοφ σε ερώτηση Σύρου δημοσιογράφου αναφορικά με την ετοιμότητα των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων στο να παράσχουν βοήθεια στη συριακή κυβέρνηση στη μάχη της ενάντια στην τρομοκρατία για να συμπληρώσει: «Οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Συρία στη μάχη της εναντίον των τρομοκρατών εάν μια τέτοια αποστολή τους ανατεθεί από την ρωσική ηγεσία». Στη συνέχεια ο Σαμάνοφ ανέφερε πως η Ρωσία και η Συρία έχουν βαθιές και καλές σχέσεις: «Πολλοί Σύροι στρατιωτικοί έχουν λάβει εκπαίδευση τόσο την περίοδο της ΕΣΣΔ όσο και στην Ρωσία».
Η απόφαση των ΗΠΑ για την από αέρος προστασία των «Σύρων ανταρτών» στον υποτιθέμενο αγώνα τους κατά της ISIS και της al-Nusra(!) συνιστά ουσιαστικά με μια νέα απόπειρα ανατροπής του Μπασάρ Αλ Άσσαντ καθώς οι Αμερικανοί αναφέρουν πως όποιος επιχειρήσει να επιτεθεί στους «αντάρτες» (ουσιαστικά μισθοφορικές δυνάμεις) θα κτυπηθεί από την αμερικανική Αεροπορία, συμπεριλαμβανομένων και των συριακών δυνάμεων.
Με άλλα λόγια η Ουάσινγκτον λέει στη Δαμασκό  ότι όταν σας επιτεθούν οι δικοί μας αντάρτες εσείς δεν πρέπει να απαντήσετε γιατί θα σας βομβαρδίσουμε!
Προφανώς εδώ πρόκειται περί ενός θέατρου του παραλόγου. Άπαντες γνωρίζουν ότι οι αποκαλούμενοι «Σύροι αντάρτες» δεν πρόκειται να κτυπήσουν στόχους της ISIS ή της al-Nusraαλλά αντίθετα όλοι μαζί θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν τον Άσσαντ βυθίζοντας τη χώρα σε νέες σφαγές και καταστροφή.
Αφού η προβοκάτσια με τα χημικά όπλα απέτυχε τώρα οι ΗΠΑ επανέρχονται  με ένα νέο κατασκεύασμα αυτό της καταπολέμησης της ISIS αλλά αυτή τη φορά δεν αρκούνται μόνο στον βομβαρδισμό της αλλά αντίθετα βάζουν στο στόχαστρο τις δυνάμεις του συριακού Στρατού αυτό, στόχος δηλαδή που ήταν και ο αρχικός.
Η νέα αυτή τακτική των ΗΠΑ θα «εγκαινιαστεί» με την άφιξη της αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ 30 σε πρώτη αμερικανικών μαχητικών F-15E και F-16 από την επόμενη εβδομάδα και σε αυτό που ουσιαστικά θα εξελιχθεί θα είναι ένας ανηλεής βομβαρδισμός του συριακού στρατού, όπως ακριβώς έγινε και στη Λιβύη, εκεί με πρόσχημα την προστασία των αμάχων.
Άγνωστη παραμένει βέβαια και η απάντηση τόσο της Χεζμπολάχ η οποία βρίσκεται στη Συρία όσο και των ιρανικών δυνάμεων που μάχονται με τον Άσσαντ και τι θα γίνει εάν η αμερικανική Αεροπορία βομβαρδίσει είτε τους Ιρανούς είτε την φιλο-ιρανική οργάνωση.
Και ας μην ξεχνάμε από πού ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία, από το τρομοκρατικό κτύπημα τηςISIS στις 31 Ιουλίου  με τους 30 νεκρούς στην παραμεθόριο πόλη Σουρούτς, στα σύνορα με τη Συρία, απέναντι από το Κομπάνι.
Έτσι ξεκαθαρίζουν και τα πράγματα βλέποντας για ποιους ουσιαστικά δουλεύει η ISIS και όλα αυτά βέβαια με τις ευλογίες της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive