Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Peter Triantafyllos Toronto: H ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Η  ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ
Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
Παρότι η  εξαγωγή συμπερασμάτων, σχετικά με  τις ελληνικές-ευρωπαϊκές εξελίξεις είναι, σαφώς, πρόωρη  δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη περατωθεί οι συνομιλίες, για το μέλλον της Ελλάδας, στις Βρυξέλλες, τα γεγονότα είναι τόσο καταιγιστικά, ώστε  θα επιχειρήσω μια πρώτη προσέγγιση σε τέσσερα επίπεδα: σε αυτό της ΕΕ, σε αυτό της Ελλάδας, σε αυτό του μέλλοντος, και σε αυτό του πρακτέου.
1. ΕΥΡΩΠΗ. Η ατμόσφαιρα στις Βρυξέλλες, όπως μεταφέρεται από τα ΜΜΕ, θυμίζει ανθοδέσμη από  λουλούδια όλων των χρωμάτων. Εν ολίγοις, τα έχει όλα:...
πολεμική ατμόσφαιρα, εκστρατεία εκφοβισμού σε εξέλιξη, σκοτεινά σχέδια  που κινούνται κάτω από το τραπέζι, και είναι σε γνώση μόνο των ολίγων και εκλεκτών, διασπαστικές  κινήσεις που  χωρίζουν το ευρωπαϊκό ιερατείο σε φράξιες, εμπνεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη γαλλογερμανική συμμαχία, προτάσεις στα όρια του παραλογισμού,  αλλεπάλληλες ανακοινώσεις νοσηρών προγραμμάτων, με πρόθεση να αλυσοδέσουν την Ελλάδα σε δεσμεύσεις εκ γενετής αδιέξοδες,   αφ’ υψηλού αντιμετώπιση  της λιλιπούτειας ελληνικής οικονομίας του 2% περίπου της Ευρώπης, που δήθεν έχει συσσωρεύσει  δαίμονες καταστροφής της ευρωζώνης για αυτό και πρέπει άμεσα να ληφθούν δρακόντεια μέτρα εναντίον της.   Το περισπούδαστο διευθυντήριο της ευρωζώνης, έχει απολέσει αναρίθμητες   ώρες, έχει στερηθεί πολλά Σαββατοκύριακα, και  ουσιαστικά έχει αναγάγει το σύνολο των προβλημάτων της ενωμένης Ευρώπης, στην ανάγκη «μεταρρυθμίσεων» στην Ελλάδα, και κυρίως στη δήθεν απροθυμία της να τις υλοποιήσει. Θεωρώ περιττό να επεκταθώ στις «μεταρρυθμίσεις» αυτές, που εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων,  είναι  παντελώς αναποτελεσματικές, έχουν καταστρεπτικά αποτελέσματα,  και  είναι κάθετα αντίστροφες από αυτές που πραγματικά απαιτούνται.   Η  όντως απαράδεκτη συμπεριφορά της ευρωζώνης,  εναντίον του λιλιπούτειου κράτους -μέλους της, της Ελλάδας,  είναι το   πέπλο ντροπής με το οποίο έχει  περιβληθεί, και με το οποίο θα περάσει στην ιστορία. Επί 6 σχεδόν χρόνια, τυράννησε, εξευτέλισε και εξαθλίωσε έναν ολόκληρο λαό, γιατί δεν ήταν σε θέση να επιλύσει ένα, θα έλεγα, ασήμαντο πρόβλημα, μέσα στο σύνολο αυτών που  την ταλανίζουν. Αντιθέτως, αυτό που επέτυχε είναι η πλήρης καταστροφή της Ελλάδας. Και διερωτώμαι, με το δικαίωμα μιας φανατικής ευρωπαϊστριας, από τα μακρινά μου φοιτητικά χρόνια, που έλαβε ενεργό μέρος στις εντελώς  πρώτες συγκεντρώσεις φοιτητών για την ένωση της Ευρώπης: με ποιο, ακριβώς, σκεπτικό  το ευρωπαϊκό ιερατείο θέτει, συνεχώς, υπό αμφισβήτηση την εμπιστοσύνη της προς την Ελλάδα, αφήνοντας  να εννοηθεί ότι αυτή υπέστη σοβαρό ρήγμα εξαιτίας της ιδεολογίας  της  νέας ελληνικής Κυβέρνησης, που  προφανώς δεν είναι της αρεσκείας του, αλλά ωστόσο αρνείται πολυτελώς  να λάβει υπόψη το αυτονόητο, ότι δηλαδή  και η εμπιστοσύνη της Ελλάδας στην ΕΕ έχει σοβαρότατα διασαλευθεί…..και βεβαίως απολύτως δικαιολογημένα.
Με την ελληνική κρίση και την απειλή του GREXIT,  το τέλος της ευρωζώνης φαίνεται  τώρα να είναι πλησιέστερα παρά ποτέ.
2. ΕΛΛΑΔΑ. Η  συνταγή της Naomi Klein στο Δόγμα του Σοκ συνεχίζεται, χωρίς διακοπή, με επιτυχία. Πρόσφατα προστέθηκε και η «διαπίστωση» του Γερμανού ΥΠΟΙΚ ότι…… «το ελληνικό κράτος δεν είναι Ευρώπη»!!!!. Κατά τα άλλα, από προχθές, που οι «εταίροι» μας έβαλαν γιαταγάνι στο λαιμό του Έλληνα πρωθυπουργού, με κλειστές τράπεζες και ουρές για τη λήψη μόνον 60Ε, το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού πλην του ΚΚΕ, έγινε ξαφνικά, φανατικά μνημονιακό. Εκβιαστικά, μας υποχρεώνουν να εφαρμόσουμε μέτρα, αυτόχρημα  εγκληματικά τα οποία είχαν απορριφθεί από όλες τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις,  ως  βάρβαρα, ως τερατώδη και ως καταστρεπτικά. Ο δικός μας Αλέξης,  που βρίσκεται στο κλουβί των λεόντων, φαίνεται ότι ενδίδει. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, διότι αποτελούσε την τελευταία ελπίδα, για την Ελλάδα. Αποδέχεται, όπως φαίνεται τα ΠΑΝΤΑ. Τα πιο εξευτελιστικά, τα πιο τραγικά, τα πιο επονείδιστα.,  ακριβώς αυτά που για να μην πραγματοποιηθούν, οι Έλληνες έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.  Δεν θέλω να σκεφθώ ότι ο Αλέξης πρόδωσε το 63% των Ελλήνων που του φώναξε  ένα βροντερό ΟΧΙ, αλλά που  υποχρεώθηκε να  μεταλλάξει σε ένα ΝΑΙ σε όλα! Μα ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ ο κ. Τσίπρας τα καταπίνει όλα; Πως δέχεται να υλοποιήσει τα χειρότερα; Μια είναι η δικαιολογητική απάντηση: οι κλειστές τράπεζες και οι  ουρές μπροστά τους. Το κλείσιμο των τραπεζών μαρτυρεί, φευ, το είδος  της «αλληλεγγύης- συνοχής» της ΕΕ, που ωστόσο, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί τάχιστα  με υποκατάστατο χρήμα, έτσι που ο Πρωθυπουργός μας να είναι σε θέση να διαπραγματευθεί σε συνθήκες, περίπου, ομαλότητας με τους «εταίρους». Υπάρχει, βέβαια, και η πληροφορία που δίνεται  από τον γνωστό Αμερικανό πολιτικό και οικονομολόγο Paul  Graig Roberts, με βάση την οποίαν απειλείται η ζωή του.
Οι  θυσίες αίματος φαίνεται, δυστυχώς,  να δικαιολογούνται από το δήθεν  μέγα προνόμιο της παραμονής στο ευρώ. Όλα για το ευρώ, και η τελευταία ρανίδα του αίματός μας για την δόξα του. Και διερωτώμαι με τρόμο, γιατί να έχουμε καταλήξει τόσο χαμηλά; Γιατί να εκλιπαρούμε, προσφέροντας το σύνολο της ζωής και του πλούτου της πατρίδας μας, για ένα νόμισμα βαριά άρρωστο, που σίγουρα θα εκλείψει σύντομα, και το οποίο οι «εταίροι» μας χρησιμοποιούν εναντίον μας, για να ενδώσουμε σε βωμούς και εστίες. Αν δεν δείχναμε αυτή την ανεπίτρεπτη ευρωλαγνεία, αποτέλεσμα  της προπαγάνδας των ΜΜΕ, εναντίον της δραχμής, θα απειλούσαμε εμείς την Ευρώπη με GREXIT.
3. ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ. Τα μέτρα είναι εγκληματικά, αλλά ανεφάρμοστα. Σε πολύ λίγο χρόνο θα έχουν καταστρέψει, φοβούμαι τελεσίδικα, ότι έχει ακόμη παραμείνει όρθιο στη χώρα αυτή. Και χωρίς να ζηλεύω το ρόλο Κασσάνδρας, πιστεύω ότι το ποσοστό των Ελλήνων που θα εκλιπαρούν την επιστροφή στη δραχμή θα είναι συντριπτικά υψηλό. Κάτι, που προτείνω, σταθερά, από το 2010, όχι βεβαίως ως επιλογή, αλλά ως αναγκαιότητα. Θα υπάρξει και κόμμα δραχμής, που πιθανότατα θα επικρατήσει ταχύτατα στο ελληνικό πολιτικό προσκήνιο.  Σε 3 χρόνια από σήμερα, αν η ευρωζώνη δεν έχει διαλυθεί, η Ελλάδα θα έχει επιστρέψει στη δραχμή. Θα είναι, όμως, πολύ αργά πια  γιατί η πολύπλευρη καταστροφή θα έχει καταστεί  μη   αντιστρέψιμη.
4. ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;
*Να προτείνουμε GREXIT με δικούς μας όρους (η δραχμή δεν θα είναι ΑΣΦΑΛΩΣ χειρότερη κόλαση από αυτήν που μας αναμένει)
*Να κάνουμε παύση πληρωμών και επιλεκτική χρεοκοπία
*Να απαιτήσουμε συμψηφισμό των χρεών της Γερμανίας από τις πολεμικές καταστροφές
*Να εξαιρέσουμε το τμήμα του χρέους που είναι απεχθές, γύρω στο 60-70%
*Να αρχίσουμε κατεπειγόντως την εφαρμογή προγράμματος ταχύρυθμης ανάπτυξης με παράλληλη αναδιανομή υπέρ των ασθενέστερων
*Να αποβάλουμε τις φοβίες μας και να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι θα επιβιώσουμε και χωρίς δεκανίκια. Να συνειδητοποιήσουμε, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ότι δεν έχουμε άλλη λύση. 

 
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


Καλή  μου   κυρία  επιτρέψτεμου  να  διαφωνίσω  .με  τις  απόψεις  σας. 
1ον.....Θεωρείτε  τις  μεταρρυθμίσεις  περιττές ?   Τις  θεωρείτε  αναποτελεσματικές  και  ρίχνετε  τις  ευθύνες στην  Ευρώπη. ?  Οτι  σε   6   ολόκλητα  χρόνια  τυράννησε  και  εξευτέλισε  εναν  ολόκληρο  λαό.  ?
Απάντηση.
Στον  τοπικό  ελληνόφωνο  τύπο  διαβάζω  στατιστικές απο  τον  εκπρόσωπο της  Ευρωπαϊκής  επιτροπής  στην  Ελλάδα  κ. Παν. Καρβούνη οτι την τελευταία  15ετία δόθηκαν  στους  Ελληνες  αγρότες  περίπου  40   δις.  Ευρώ.  Και  υπολογίζει  για  την   5ετία   2015---2020   άλλα   20   δις.Ευρώ. 
Συνολικά  ή Ελλάδα  υπολογίζεται  οτι  έλαβε  πάνω  απο  200  δις.  στα  36  χρόνια  συμμετοχής  της  στην  Ευρωπαϊκή  ένωση.   Σε  ολα  αυτά βέβαια  δεν  συνυπολογίζεται  ή  τεράστια  βοήθεια  που  έλαβε  η  Ελλάδα  απο τις  χώρες  μέλη  της  Ευρωζώνης κατά  τα τελευταία  χρόνια  της  κρίσης  ύψους   240  δις. Ευρώ. 
( Δεν  υπολογίζεται το  τελευταίο  μνημόνιο.).......Βοήθεια  που  κανείς  άλλος  μπορούσε  ή  ηταν σε θέση  να προσφέρη ,αλλά  ουτε και  ειχε  την  διάθεση.
-------Εγώ  αυτό  το  λέω  αλληλεγγύη  και  ανθρωπιά. Και  οχι  τυρρανία  και  εξευτελισμό  !!!!!
Παρ' ολα  αυτά  ενα  ποσοστό του  σοφού  Ελληνικού  λαού  ακόμη και σήμερα  ονειρεύται  την  εξοδό μας απο την  Ευρωπαϊκή  οικογένεια  οραματιζόμενο ενα  μέλλον  για την  χώρα  στα  πρότυπα   Βορειας  Κορέας  ή  Βενεζουέλας. 

Δικαιωμά σας να πιστεύετε  οτι  θέλετε.  Αλλά απο  μέρους μου δεν εχω συναντήσει  ουτε  εναν Ελληνα που να νομίζη  οτι ή Ελλάδα  δεν χρειάζεται  αλλαγές ( μεταρυθμίσεις )   Και  σπάνια  βρήσκω  άτομα  που πιστεύουν οτι  ή Ελλάδα καταστράφηκε  απο τους  ξένους. 
Η  Ελλάδα  καλή μου  κυρία  καταστράφηκε  απο τους Ελληνες.  Φτάσαμε ως  εδώ  διότι ολα τα χρόνια μετά την δικτατορία  την διοικούσε μια  κλεπτοκρατία. (  Και  τους  τελευταίους  εξι  μήνες  μια  συμμορία απο   Pathological  liars --- Psychopaths ) Και  μέχρι  την  κρίση  την κοπριά  την παράχωναν μέχρι που  έσκασε  και ή  μπόχα  εφτασε  στα  πέρατα  του  κόσμου. 
Και αυτή  ή ασυδοσία  συνεχίζεται  μέχρι  σήμερα.  Δεν περνάει ημέρα που να μην υπάρχουν  και μερικές  δεκάδες  παρανομίες.  Δεν έχετε παρά να διαβάσετε  τα  reports  του  κ. Λεανδρου  Ρακιντζή.  
Μια απο αυτές για υπάλληλο  του  Δημου  Λαρισαίων, επιβλήθηκε  πειθαρχική  ποινή  της  προσωρινής παύσης  εξι ( 6)  μηνών.  Η εν λόγω υπάλληλος ελλάμβανε παράνομα την σύνταξη της  θανούσας μητέρας της.  
Μη νομίζετε οτι ή παλιανθρωπιά  ειναι  προνόμιο  μόνο  του  Ελληνα.  Και  εδώ στον  Καναδά και Αμερική  γίνονται  αυτά.   Μάλιστα πριν δύο  εβδομάδες εγινε ακριβώς  ή  ιδια  παρανομία στην Αμερική.  Η διαφορά ειναι οτι στην  Αμερική  δικάστηκε να επιστρέψει  ολα τα κλεμμένα ,και άλλα τόσα  πρόστιμο.   Plus  πήγε και φυλακή.

2ον..... Οι εταίροι μας έβαλαν  γιαταγάνι στο  λαιμό  του  Ελληνα  Πρωθυπουργού  με το  κλήσιμο  των  τραπεζών.  
Απάντηση.
Ακόμη δεν εχετε καταλάβει  οτι  για  40  χρόνια  ζήτε  με  δανεικά.   Και  οπως  έλεγε  ή  Margaret  Thatcher  το  πρόβλημα με τον  σοσιαλισμό ειναι οτι  κάποτε τα λεφτά των  άλλων  τελειώνουν. 
3ον...... Ο δικός μας  Αλέξης  βρίσκεται  στο  κλουβί  των  Λεόντων.  
Απάντηση.
Υπάρχουν  ακόμα  Ελληνες που πιστεύουν σε αυτά  τα   ( Morons )?  Σε αυτό το  συνονθύλευμα  που  λέγεται  Συριζα ?  Επιτρέψτε μου  να τους  περιγράψω.  
-----  Η  μαμά  τούς  τάϊζε , ο  μπαμπάς  τούς  χαρτζιλίκωνε, φοράνε  Αμερικάνικα  Blue--jeans , καπνίζουν  Marlborough ,και το παίζουν  ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.!!!
4ον..... Γιατί  εκλιπαρούμε  προσφέροντας το σύνολο της  ζωής και του πλούτου της πατρίδος μας ? 
Απάντηση.
Δεν ξέρω  πως βλέπετε  εσείς  τον πλούτο αλλά επιτρέψτε μου.  Πλούτος για  μένα  ειναι  να πηγαίνεις στο  Super Market και να γεμίζεις το καλάθι σου  με  Ελληνικά  προϊόντα.  Και οχι  στα  5  πράγματα που αγοράζεις  τα  4  να  ειναι  εισαγόμενα.  Να πηγαίνεις στο  Practiker  και στο  Ικεα  και να αγοράζεις  Ελληνικά  προϊόντα  και οχι ολα να ειναι εισαγωγής. 
Διαβάζω  οτι  θύματα  των  Capitol  controls  ειναι και τα ζώα  του  Αττικού  ζωολογικού  πάρκου.  Ε. ρε που  φτάσαμε να εισάγουμε  άχυρο  και για τα γαϊδούρια !!!!
5ον...... Προτείνετε  GREXIT   διότι  ή δραχμή δεν θα  ειναι  ή χειρότερη  κόλαση.
Απάντηση.
Την κόλαση  τώρα την ονειρεύεστε.  Αλλο πράγμα  να την ζής , και άλλο να την ονειρέυεσαι.    Η  ιστορία  αυτή  ειναι  αληθινή..
Πολλοί  λίγοι  θα θυμούνται  την  εποχή  του   1929--30  . Οταν  παντρεύτηκε  ο πατέρας  μου  το  1925  μεταξύ  άλλων πήρε και προίκα  μια  μπιρνάκα ( ενα  αρνι ).  Το  μαρτίνεψαν  για  4-5 χρόνια και μια μέρα πέρασε ο τσαμπάσης  της  περιοχής απο την γειτονιά  των  γονιών μου  ειδε  την  μπιρνάκα και  άρχισε  τα παζάρια με τον πατέρα μου.  Τον ρώτησε  ομορφονιέ  θα σου δώσω  2  ( δυο )  εκατομμύρια , δραχμές για την μπιρνάκα.  Δυο  εκατομμύρια  ουτε που το ξανα σκέφτηκε.  Καμάρωνε  την υπόλοιπη  μέρα.  Την επόμενη  μερα πήγε  στον  καφενέ και  παρήγγειλε  1  ( ενα )  τσιγάρο, ρώτησε τον  καφετζή πόσο  κάνη  και  οταν  άκουσε την τιμή ,του  κόπηκαν  τα  πόδια.   Ενα τσιγάρο  στοίχιζε  2 ( δυο )  εκατομμύρια  δραχμές.  Μέχρι που  πέθανε δεν το ξέχασε  ποτέ.

Τώρα  ποιός θα πουλήση  το  κατσίκι του ή το  λάδι του  οταν θα ξέρει  οτι  την  επόμενη μέρα τα  χρήματά του  θα ειναι  άχρηστα ? 
Ο κύριος  Καλογερόπουλος  που με  περνάει  κανα  διό  ντουζίνες  χρόνια  την θυμάται  αυτή την  περίοδο  1929-30 .  Επλήρωσε ενα  κουτί  σπίρτα  1  εκατομμύριο δραχμές. 
Η  Ελλάδα μετα την απελευθέρωση  απο τον  Τουρκικό  ζυγό είχε το δικό της  νόμισμα.   Αλλά ποτέ δεν ειδε  ασπρη  μέρα. 
----- Οπως  λέει  ο κ. Κώστας  Χατζηγεωργίου  ---  Η  ιστορία  δεν αποτελεί  απλή  καταγραφή  γεγονότων  που αφορούν  το  παρελθόν.  Αλλά  ή  ιστορία  θα πρέπει  να μας  διδάσκη  για  το  παρόν και για το  μέλλον.  !!!!!

6ον.....  Να κάνουμε  παύση  πληρωμών και  επιλεκτική  χρεοκοπία. 
Απάντηση.
Αυτό  εκανε και ο Λέλιν , και οποιος  θέλει  να  μάθη το  αποτέλεσμα  ας   πάει  στο  www.fileleftheros1966.blogspot.com  ή στο   filikieteria2.blogspot.com  να διαβάση  το αρθρο  του  κ.  Αντώνη  Κρούστη  -------  Αυτά  δεν μας τα ειπατε  κύριε  Κουτσούμπα.  Πως  χρηματοδότησε ο  Λελιν  την χώρα του  μετά απο αρνηση  πληρωμών.
7ον.....  Να απαιτήσουμε συμψηφισμό  των χρεών της  Γερμανίας  απο τις  πολεμικές  καταστροφές. 
Απάντηση.
Για την δική μου  γνώμη πηγένετε  στο   www.filikieteria2.blogspot.com  και διαβάστε  << αυτό  το  λαχείο  το  πληρώσαμε  με  αίμα >>. 
8ον.....  Να εξαιρέσουμε  το  τμήμα του  χρέους  που  ειναι  απεχθές.
Απάντηση.
Ποιό  τμήμα ειναι  απεχθές ?  Αυτό που πήγε για   Mercedes ?  Αυτό που πήγε για θαλασσοδάνεια ? Αυτό που πήγε  στα  καπί ?  Η αυτό  που  πήγε  σε  off shore  εταιρίες ? 

9ον .... Να αρχίσουμε  κατεπειγόντως  την εφαρμογή  προγράμματος  ταχύρυθμης  ανάπτυξης  με  παράλληλη  αναδιανομή. 
Απάντηση.
Εδώ μου θυμίζεις τις  ιστορίες  που  μου  ελεγαν  τα αδέλφια μου για τα μαθήματα  που εκαναν οι  κατσαπλιάδες  το  1947-48  στη  νεολέα  στα  χωριά.  (  εγώ την γλύτωσα  διότι  ημουν  μόνο  δύο  ετών )
Τους  μάζευε  ο  σύντροφος  στα σχολεία  και  άρχιζε  τη  θεωρία  για τον  παράδεισο  του  Στάλιν  λεγοντάς τους.  Ολα γίνονταν για την  Δημοκρατία  και το  δίκιο του  φτωχού.  Οταν  θα  επικρατούσε  ο  κομμουνισμός  θα  τελείωναν  και τα βάσανα  του  φτωχού.  Διότι  οι Δημοκράτες  κομμουνιστές θα  εκαναν  αναδιανομή του πλούτου.  Θα  ηταν ολοι  πλούσιοι.  Ισιοι. 
Π.χ.  Οταν  ενα χωριό  ειχε  1000  δενδρα  ελιές  και  το  χωριό  ειχε   100  οικογένειες  ή  κάθε  οικογένεια  θα  επαιρνε  απο  10   δενδρα   ελιές.   Εαν το χωριό  ειχε   1000   πρόβατα  ή κάθε  οικογένεια  θα επαιρνε  απο  10  πρόβατα.    Και  η  ιστορία  συνεχιζόταν  Δημοκρατικά.  Δίκαια  πράγματα. 
Ενας  νεαρός  ειχε  μια απορία και ρώτησε  το  σύντροφο.  Εαν  κάποιου  μετα απο  6  μήνες  ενα  χρόνο   του  φάϊ   ο  λύκος  τα  μισά  πρόβατα  τι  θα  γίνη ?   Απάντηση  δεν  έλαβε,  ειτε  και  εμένα  μου  εχει  λύση  την  απορία  κάποιος  πως  ονειρεύεται  ,και  πως  θα  εφαρμοστή  ή  αναδιανομή  του  πλούτου.     Ασε  που  πρώτα  πρέπει  να τον  παράγης  και  μετα  να  μοιράσης,  διότι  τα  δανεικά τέλειωσαν.  

10ον.....   Να  αποβάλουμε  τις  φοβίες  μας  και να  συνηθίσουμε  στην  ιδέα  οτι  θα  πρέπει να επιβιώσουμε  και  χωρίς  δεκανίκια  (  Δανεικά  )   !!!
Απάντηση
Επι  τέλους  συμφωνούμε  σε  κάτι  !!!!!
Peter  Triantafyllos  Toronto  July  23   2015 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive