Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Noratlas: Αποκαλύπτεται η θυσία 41 χρόνια μετά. ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ. Του Χαράλαμπου Καραγιάννη

Noratlas: Αποκαλύπτεται η θυσία 41 χρόνια μετά... (pics-video)
41χρόνια μετά άρχισε σήμερα η ιστορική ανασκαφή για τον εντοπισμό της ατράκτου του μοιραίου Noratlas - Στόχος να εντοπιστούν τα λείψανα των 19 αγνοούμενων επιβαινόντων. Με μια σεμνή και συναισθηματικά φορτισμένη τελετή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι εργασίες της πρώτης φάσης της επιχείρησης για εντοπισμό της ατράκτου του ελληνικού στρατιωτικού μεταγωγικού Noratlas, στο οποίο επέβαιναν 28 καταδρομείς και τέσσερα μέλη πληρώματος....

Το Noratlas καταρρίφθηκε από φίλια πυρά, στις 22 Ιουλίου του 1974. Στόχος των εργασιών είναι να εντοπιστούν τα λείψανα 19 στρατιωτών, καθώς 12 εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας.
Το πρωί τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων του «Νίκη 4». Μετά το τρισάγιο ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στεφάνι κατέθεσε ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, ο Πρέσβης της Ελλάδος Ηλίας Φωτόπουλος, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης και εκ μέρους του Διοικητή της ΕΛΔΥΚ ο Υποδιοικητής Συνταγματάρχης Πεζικού Αλέξανδρος Καλογερόπουλος.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.
Σε δηλώσεις μετά την τελετή, ο κ. Φωτίου είπε ότι με αυτή τη σεμνή τελετή ξεκινούν οι εργασίες της πρώτης φάσης «για αυτή την πολύ δύσκολη επιχείρηση με στόχο να εντοπιστούν τα λείψανα  των πεσόντων καταδρομέων του Noratlas».

Ο Πρέσβης της Ελλάδος Ηλίας Φωτόπουλος ευχαρίστησε την Κυβέρνηση της Κύπρου για την επιχείρηση αυτή και είπε ότι «αυτά τα παλικάρια ήρθαν να πολεμήσουν για την Κύπρο και χάθηκαν άδικα, όπως τόσοι άλλοι το 1974 χάθηκαν άδικα».

Ένας εκ των συγγενών, ο Θεόδωρος Αναστασόπουλος, ο οποίος το 1974 υπηρέτησε ως λοχίας στην ΕΛΔΥΚ και διετέλεσε Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου 1974, φανερά συγκινημένος, είπε ότι έχουμε την πεποίθηση ότι πέραν από την άτρακτο και τα κομμάτια από το αεροπλάνο «κάτι θα βρεθεί εδώ από τα παιδιά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive