Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

To Μαξίμου, τα non paper και το Χρηματιστήριο...


Στην χρηματιστηριακή πιάτσα ακούγονται πολλά. Όπως π.χ. ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ξεχάσει τις παλιές τους συνήθειες, να παίζουν δηλαδή στο Χρηματιστήριο ή να κάνουν παιχνίδι και με άλλα προϊόντα. Άλλωστε είναι γνωστοί αρκετοί Συριζαίοι για τις προτιμήσεις τους σε μετοχές ξένων οίκων. Ωστόσο, στην αγορά λέγεται ότι τους τελευταίους μήνες το Μαξίμου εκδίδει διάφορα…
αισιόδοξα non paper εντελώς τυχαία την ώρα που είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου.
Έτσι, εκεί που ο δείκτης σέρνεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ξαφνικά κάνει ένα άλμα και τρέχει με χίλια. Το ίδιο έγινε και χθες. Το χρηματιστήριο ήταν αδιάφορο, κανείς δεν ασχολούνταν ώσπου εκεί γύρω στο κλείσιμο έσκασε σαν… βόμβα η άτυπη ενημέρωση του Μαξίμου η οποία στην πρώτη της γραμμή είχε την είδηση: «Συγγράφεται η συμφωνία».
Όπως ήταν αναμενόμενο σημειώθηκε ράλι, ο δείκτης έκλεισε με κέρδη πάνω από 3,5% ενώ τα τραπεζικά χαρτιά κέρδισαν πάνω από 8%. Το σενάριο αυτό το έχουμε δει και άλλες φορές και δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Διότι λίγες ώρες μετά η αισιοδοξία διαψεύδεται με αποτέλεσμα το Χρηματιστήριο να κάνει βουτιά. Αλλά για σκεφτείτε αυτόν που αγοράζει στα χαμηλά και ξέρει ότι γύρω στις 4 – 5 η ώρα θα βγει κάποιο non paper ή κάποιος κυβερνητικός και θα πει: «Έκλεισε η συμφωνία». Θα γίνει πλούσιος χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η άτεγκτη και ευαίσθητη στα θέματα αυτά κυβέρνηση της Αριστεράς θα το ψάξει το θέμα. Μήπως δηλαδή κάποιοι κερδίζουν όσα σε όλη την προηγούμενη καριέρα τους; Λέμε μήπως οι συντάκτες των non paper και κάποιοι άλλοι κερδοσκοπούν ενώ ο λαός αγωνιά για το αν θα καταστραφεί ή όχι η οικονομία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive