Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΚΡΙΑ*


Η ελληνική κυβέρνηση κινείται από της ανόδου της στην αρχή µε αδιαλλαξία στις διαπραγματεύσεις µε τους δανειστές.  Υποχώρησε σε µερικά σηµεία αλλά δεν δέχεται να εφαρµόσει τις απαραίτητες µμεταρρυθμίσεις για να επιτύχει την καταβολή της τελευταίας δόσης του δεύτερου µνηµονίου....

Το επιχείρηµα της κυβέρνησης που διατυµπανίζεται καθηµερινά από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον, είναι ότι δεν µπορεί να αθετήσει τις υποσχέσεις της και την εντολή του "ελληνικού λαού".
Αλλά γεγονός είναι ότι δεν έλαβε τέτοια εντολή.  Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόµµα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου µε ποσοστό 36,34%.  Οι εγγεγραµµένοι στους εκλογικούς καταλόγους ήταν 9.808.760. Τον ΣΥ-ΡΙ-ΖΑ ψήφισαν 2.24-6.064 πολίτες.  Δηλαδή έλαβε το 22,89% του συνόλου των εγγεγραµµένων ψηφοφόρων.  Μόνο ένας στους πέντε ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. (Μικρότερο ήταν και το ποσοστό της Νέας Δηµοκρατίας στις προ-ηγούµενες εκλογές).  Αλλά έγινε κυβέρνηση χάρις στον άθλιο νόµο Παυλόπουλου, που δίνει δώρο 50 έδρες στο πρώτο κόµµα.
Αλλά και µε τον νόµο αυτό, ο λαός δεν έδωσε το δικαίωµα στον ΣΥΡΙΖΑ να σχηµατίσει αυτοδύναµη κυβέρνηση αφού έλαβε 149 έδρες αντί των 151 που χρειαζόταν.  Η κυβέρνηση σχηµατίστηκε µε την συµµετοχή του κόµµατος των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων".
Αν, λοιπόν, η κυβέρνηση δεχόταν τους όρους για την επίτευξη συµφωνίας µε τους δανειστές, θα αθετούσε τις υποσχέσεις της µόνο προς εκείνους που την ψήφισαν, δηλαδή στο 36,34% αφού το υπόλοιπο 63,66% των ψηφισάντων δεν έδωσε απολύτως καµιά εντολή στο ακροαριστερό κόµµα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν το συνειδητοποιήσει αυτό ο πρωθυπουργός, έστω και την τελευταία στιγµή, δεν θα πρέπει να δια-κατέχεται από κανένα αίσθηµα ενοχής αν αναβάλει, προσωρινά έστω, το πρόγραµµά του προκειµένου να σώσει την χώρα από την καταστροφή.  Άλλωστε, και για λόγους υστεροφηµίας, δεν θα πρέπει να φιλοδοξεί ο κ. Τσίπρας να µείνει στην ιστορία ως “ο πρωθυπουργός της χρεωκοπίας”. Είναι, όµως, δυνατό να τον θυµούνται οι µεταγενέστεροι σαν µεγάλο πολιτικό ηγέτη που είχε το ανάστηµα και το θάρρος να θυσιάσει την εντυπωσιακή δηµοτικότητά του για το καλό της πατρίδας του.
Η Ευρωζώνη, η Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νοµισµατικό Ταµείο θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν την έξοδο της Ελλάδος στο κρύο, στη χρεωκοπία, την κοινωνική εξαθλίωση και την εθνική καταισχύνη.  Καλό είναι να ακούσει ο κ. Τσίπρας τις ειλικρινείς συστάσεις όλων των Ευρωπαίων ηγετών, του προέδρου Οµπάµα και όλων των φίλων της Ελλάδας σ' όλο τον κόσµο.  Και ας µη φοβάται τυχόν απόσχιση των φανατικών µαρξιστών συµµάχων του στην κυβέρνηση. Θα γίνει περισσότερο δηµοφιλής χωρίς την παρέα τους.  Ας προχωρήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα διότι τα περιθώρια εξαντλούνται, όπως όλοι προειδοποιούν.
Τα γράφοµε όλα αυτά, συµµεριζόµενοι την αγωνία και τον πόνο της οµογένειας για το µέλλον της χώρας και την τύχη των συγγενών µας.  Η οµογένεια έχει αποδείξει ήδη πολλαπλώς την απέραντη αγάπη της προς την πρώτη πατρίδα και θα συνεχίσει να το κάνει.  Μας είναι σεβαστή κάθε κυβέρνηση που προέρχεται από τον λαό.  Δεν κοµµατιζόµαστε-και δεν πρέπει.  Αλλά δικαιούµεθα να διατυπώνοµε την γνώµη µας, αφού άλλωστε, το εθνικό Κέντρο υπολογίζει στην υποστήριξή µας- και την ζητά- σε κάθε εθνική κρίση!


*ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΡΙΑΣ είναι εκδότης του μηνιαίου περιοδικού Estiator
ΣΧΟΛΙΟ: Η ελληνικη ομογένεια εκφράζει  την αγωνία όλων των Ελλήνων της αλλης μεγάλης Ελλαδος, για την επικείμενη καταστροφή.. Απευθύνει φωνή λογικής στον κο Τσιπρα  ώστε να μην καταστή  ο πρωθυπουργός της Χρεοκοπίας.
Ιασων

4 σχόλια:

  1. ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ;
    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ -ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΗΣΑΝ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟΤΑΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ(PSI)
    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟΤΑΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!!!!!ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.!!!!!!
    ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ (http://redskywarning.blogspot.gr/2013/01/coudenhove-kalergi.html )ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΕ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ .ΠΙΟ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΙ.ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΚΚΞΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΙΤΙΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ .Ο ΔΕ ΚΑΜΙΝΗΣ ΞΥΛΩΣΕ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ
    ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΠΟΤΕ.....
    Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΕΚΛΑΙΓΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΥΜΟΤΑΝ ΤΙ ΠΕΡΑΣΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΖΥΓΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΔΙΟΤΙ ΑΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΙΣΜΟΥ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oι ΕΛΛΗΝΕΣ καταψηφισανε τον ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ διοτι
    1.κατεβασε τις συνταξεις
    2.καταργησε την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ σε μια χωρα με 98% ΟΡΘΟΔΟΞΘΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ,αποτι φαινεται καταπαιτηση του ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΛΟΜΠΙ:http://ellinonea.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6129.html,Ο Εβραιο-Μασσωνικό-Τεκτονικός Παράγων, κρύβεται πίσω από όλα αυτά τα μέτρα! Έγκλημα επιτελείται με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας!
    3.Φορολογιθηκε η ακινητη περιουσια με φορους που αποτελουσαν υφαρπαγη περιουσιας,κουμουνιστικης επινοησης τον ΕΝΦΙΑ.Αν στην γειτονια ειχε γινει μια αγοραπωλησια με μεγαλο αντιτιμο το υπογειο που ειναι στην κατοχη μου εφορολογειτο στα υψη.Ας μην ξεχναμε οτι ο φορος στην ΕΕ εχει σχεση με ροη χρηματων και οχι με την κατοχη ακινητησ περιουσιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1.Αναρωτιεμαι αν γνωριζετε οτι η Ελλαδα ειχε ενα απο τα μικροτερα χρεη αλλα και κατα κεφαλην χρεη στην ΕΕ.Ολοι οι Ελληνες γνωριζουν οτι φουσκωθηκε το χρεος της Ελλαδας σε συνεργασια Ολι Ρεν ,και Ελληνικης Στατιστικης υπηρεσιας.Αυτο καταγγελθηκε απο την υπευθυνη για το χρεος στην ΕΛΣΤΑΤ Ζωη Γεωργαντα καθως και απολους τους υπαλληλους στον εν λογω οργανισμο.Ολοι οι Ελληνες το γνωριζουνε και η υποθεση ειναι στα δικαστηρια,,
    http://attikanea.blogspot.gr/2012/09/2009.html
    2.Ας μην ξεχναμε οτι και ο Στρος Καν ομολογησε οτι συνωμοτησε με τον ΓΑΠ ωστε να μπει η Ελλλαδα στην μεγγενη του ΔΝΤ!!!!!!!
    Ακουστε τον να το ομολογει ο ιδιος https://www.youtube.com/watch?v=vIsvVZl16VA
    Eτσι κανεις Ελληνας δεν δεχεται το ξεπουλημα της χωρας μεσω ΤΑΙΠΕΔ ....καθως και την ''βοηθεια' των ταχα μου συμμαχων που θελουν τα πετρελαια μας και να μας διωξουν απο την χωρα μαςΚανεις δεν θελει τα δανεια και την υφαρπαγη των περιουσιων μασ και συνταξεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ 180 ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !!!!!!ΟΠΟΤΕ ΟΛΟ ΧΟΥΦΤΩΜΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ .ΕΠΙΣΗΣ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.!!!!!!
    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΠΟΤΑΠΟΣ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ,ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΠΕΛΘΕΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.Ο ΔΕ ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΚΟΣΙΟΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive