Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Τραγωδία στη Ρόδο: Πέταξαν στη θάλασσα τους λαθρομετανάστες. Τρεις νεκροί. 3 Βιντεο

Τραγωδία στη Ρόδο: Πέταξαν στη θάλασσα τους μετανάστες. Τρεις νεκροί

Στους τρεις (ένα παιδί, μια γυναίκα και ένας άνδρας) ανέρχονται -σύμφωνα με το Λιμενικό- ο αριθμός των νεκρών από τη σημερινή προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με παράτυπους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου, ενώ στους 90 οι διασωθέντες.
Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη καθώς όπως όλα δείχνουν οι δουλέμποροι ουσιαστικά πέταξαν στη θάλασσα τους μετανάστες αφήνοντας τους να πνιγούν. Από τους διασωθέντες 62 είναι άνδρες, 22 γυναίκες και 6 παιδιά. Σύμφωνα με μαρτυρίες..... όταν το ιστιοφόρο σκάφος προσάραξε, οι περισσότεροι από τουςλαθρο μετανάστες που βρίσκονταν μέσα σε αυτό (σ.σ. πιθανότατα επέβαιναν 93) έπεσαν στη θάλασσα για να βγουν μόνοι τους στη ξηρά. Ορισμένοι απ’ αυτών φορούσαν σωσίβια. Λιμενικοί μαζί με κατοίκους της περιοχής όταν τους αντίκρισαν έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου να διασώσουν όσα άτομα μπορούσαν, καθώς πολλά από αυτά δεν ήξεραν να κολυμπούν και καλούσαν σε βοήθεια. Τρία άτομα εντοπίστηκαν νεκρά, ενώ ακόμα 27 μετανάστες περισυνελέγησαν με συμπτώματα υποθερμίας και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί από πιο σημείο είχε ξεκινήσει το δουλεμπορικό σκάφος και αν μέσα σε αυτό υπήρχαν δουλέμποροι.

Οι έρευνες στο σημείο όπου έγινε η προσάραξη του ιστιοφόρου συνεχίζονται από ιδιώτες δύτες και πλωτό του λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων παράτυπων μεταναστών, ενώ αποχώρησε το ελικόπτερο που συμμετείχε σε αυτές.

Ένα άλλο βιντεο  καταγράφει τη στιγμή που το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 100 μετανάστες, χτυπάει στα βράχια και οι άνθρωποι βρίσκονται στην θάλασσα. Στην συνέχεια καταγράφονται οι προσπάθειες των λιμενικών των εθελοντών και των αρχών που με αυταπάρνηση έπεσαν στα κύματα για να σώσουν όσους πιο πολλούς ανθρώπους μπορούσαν.Σύμφωνα με μαρτυρίες των μεταναστών ο δουλέμπορος που τους μετέφερε τους εγκατέλειψε ανοικτά της Ρόδου και έφυγε προς Τουρκία με γρήγορη φουσκωτή λέμβο ή Jet Ski.

Το πλοίο προσάραξε πάνω σε βράχια και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη σοβαρές ζημιές. Επίσης, εκφράζονται φόβοι ότι πιθανόν να υπάρχουν και θύματα μεταξύ των μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατική», μέχρι στιγμής λιπόθυμο ανασύρθηκε από τη θάλασσα ένα παιδί 4-5 ετών, το οποίο εσπευσμένα μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου Ρόδου, όπου μεταφέρονται κι άλλοι από τους μετανάστες, με μικροτραυματισμούς και υποθερμία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 3 νεκροί.

Οι διασώστες με τους λιμενικούς, έδωσαν μάχη για πάνω από μία ώρα για να μπορέσουν να βγάλουν με ασφάλεια τον κόσμο από την θάλασσα.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου έχουν μεταφερθεί συνολικά 23 άτομα που έχουν τραυματιστεί στο ναυάγιο και οι υπόλοιποι μεταφέρονται σταδιακά με μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης Ι/Φ ξύλινου σκάφους, με επιβαίνοντες παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή “ΖΕΦΥΡΟΣ” ν. Ρόδου.
Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ιδιωτικά Α/Κ σκάφη προς παροχή συνδρομής, τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος κατεστραμμένο και ικανό αριθμό ανθρώπων στη θάλασσα. Άμεσα, ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή των προαναφερόμενων επιχειρησιακών μέσων.
Σαράντα εννέα (49) αλλοδαποί παρελήφθησαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, δεκατέσσερις (14) παραμένουν στη Λιμενική Αρχή Ρόδου, ενώ περίπου τριάντα (30) περισυνελέγησαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρόδου. Δυστυχώς τέλος, τρεις (03) σοροί (παιδί, γυναίκα, άνδρας) εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από τη θάλασσια περιοχή του συμβάντος.

Οι έρευνες συνεχίζονται από ελικόπτερο ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ της Πολεμικής Αεροπορίας και από ιδιώτη δύτη, ο οποίος διενεργεί έρευνα στο σημείο του ναυαγίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΧΘΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive