Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ. Επικεφαλής ο - κολλητός του Σημίτη- Τσουκαλάς μετά την αρνητική απάντηση Γαβρά


Μετά την αρνητική απάντηση του Κώστα Γαβρά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς. Ο καθηγητής, αν και πολιτικός και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, μαζί με την σύζυγό του καθηγήτρια Φωτεινή Τσαλίκογλου, έχει από τον πρώτο καιρό διαχωρίσει τη θέση του, εναντιώθηκε στο Μνημόνιο και στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα....Ο Κ. Τσουκαλάς, είναι υποψήφιος και για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, εάν δεν τελεσφορήσει η πρόταση σε κορυφαίο στέλεχος της κεντροδεξιάς, όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα εναλλάσσονται άνδρες και γυναίκες. 

Στη δεύτερη θέση θα βρίσκεται η καθηγήτρια Ράνια Αντωνοπούλου.

Τρίτο στη σειρά θα είναι το μόνο κομματικό στέλεχος που θα είναι σε εκλόγιμη θέση, ο Πάνος Σκουρλέτης, που επιλέχθηκε να είναι στο Επικρατείας, αφού ως εκπρόσωπος Τύπου δεν θα πρέπει να υπόκειται σε περιορισμούς εμφανίσεων στα μέσα ενημέρωσης.

Στην τέταρτη θέση αναμένεται να τοποθετηθεί η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση, που υπήρξε και υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να σηματοδοτεί και το «άνοιγμα» προς τα αριστερά, καθώς στήριζε έως πρόσφατα το ΚΚΕ.

Στην πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, θέση που η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει ως «οριακά εκλόγιμη», έχει συμφωνηθεί να τοποθετηθεί ο στρατηγός ε.α. Νίκος Τόσκας, συντονιστής της Κίνησης «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, κίνηση που παρέχει «κριτική στήριξη» στην Κουμουνδούρου.

Σε μη εκλόγιμη θέση τοποθετείται και η Άννα Φιλίνη, κόρη του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Κώστα Φιλίνη, που είχε αποχωρήσει από την ΔΗΜΑΡ. Σε μη εκλόγιμη θέση αναμένεται να είναι και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου. Έβδομος θα είναι ο Γιάννης Τσιρώνης, εκ των επικεφαλής των Οικολόγων-Πράσινων που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η διεύρυνση

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας αναμένεται να οριστικοποιηθεί το μεσημέρι σήμερα, έστω και αν θα απαιτηθεί (τυπική;) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο Αλ. Τσίπρας, άλλωστε, μετά τις αντιδράσεις των νομαρχιακών επιτροπών και της πλειοψηφίας της ΚΠΕ του κόμματός του για τη διεύρυνση των ψηφοδελτίων, επέλεξε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να σηματοδοτεί τη διεύρυνση.

Σε Σύνταγμα ή Ομόνοια

Επίδειξη δύναμης επιδιώκει η Κουμουνδούρου, η ηγεσία της οποίας φέρεται αποφασισμένη να φλερτάρει με την οποία η προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα, τη μεθεπόμενη Πέμπτη, να είναι ανοιχτή και να πραγματοποιηθεί είτε στο Σύνταγμα, είτε στην Ομόνοια. Απόφαση που αποτελεί, λόγω του καιρού, μεγάλο ρίσκο.

Διακαναλική την Κυριακή

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει να παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη την προσεχή Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive