Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Για δες ΠΟΙΟ ΚΑΘΑΡΜΑ μιλάει. Επίθεση Παπανδρέου σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση



Μπορεί, ακόμα και τώρα να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον του τόπου, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για έλλειψη συνεννόησης, καθώς επίσης και τις δύο πλευρές ότι «συναγωνίζονται για το ποιος θα σκίσει γρηγορότερα το Μνημόνιο», ενώ μίλησε για «ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα αρχή»....
Η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε την ορθότητα της δικής του πρότασης, είπε στην ομιλία του στην Κοζάνη, στα εγκαίνια της έκθεσης «από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», που οργανώνει το Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου. Ταυτόχρονα επανέφερε τη πρότασή του για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και σχηματισμό κυβέρνησης ύστερα από συνεννόηση.
«Κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιδίδονται σε αντιμνημονιακά καλλιστεία που οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνα αδιέξοδα», είπε ο κ. Παπανδρέου. Για τους κυβερνώντες τόνισε πως παρά τη διακομματική στήριξη δεν κατάφεραν να οδηγήσουν τη χώρα στην επόμενη μέρα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το 2010 δεν θα άντεχαν ούτε μια ώρα στη θέση μας αυτοί που μας έκαναν και μαθήματα διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως πρωθυπουργός, παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις, και ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να υπερασπίζεται το μεταρρυθμιστικό έργο που έγινε την περίοδο 2009-2011 και να μην αφήνουν άλλους να το καπηλεύονται, ενώ καταλόγισε ευθύνες στον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι έκρυψε την αλήθεια και δημιούργησε πρόβλημα αξιοπιστίας για τη χώρα.

«Ούτε 180 σίγουροι υπήρχαν, ούτε χρόνος για εκλογές υπήρχε. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια. Πόσο μάλλον με την απειλή της βίαιης χρεοκοπίας ante portas», είπε για την κατάσταση που αντιμετώπισε ως πρωθυπουργός το 2010 και πρόσθεσε: «Το Κίνημά μας στέκεται απέναντι σε όσους επιχείρησαν να μειώσουν την εμβέλεια της νίκης αυτής, υιοθετώντας την προπαγανδιστική διαστρέβλωση του «λεφτά υπάρχουν» από τους ένοχους θιασώτες της δήθεν επανίδρυσης του κράτους και αργότερα των Ζαππείων».

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι κυβερνητικές καρέκλες και σε ό,τι αφορά στο ΠΑΣΟΚ παρατήρησε: «Υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ κόσμος που μοιράζεται τις αξίες και υπερασπίζεται τη διαδρομή και τις στρατηγικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλει να το κρύψει - ούτε θέλει η επίκληση του ονόματος ΠΑΣΟΚ να γίνεται μόνο προεκλογικά και μόνο για την ψήφο στο παραβάν. 

Η Ελλάδα, όλοι μας χρειαζόμαστε ένα Κίνημα πρωταγωνιστή προοδευτικών αλλαγών. Ο πολιτικός μας χώρος, ο χώρος της προόδου, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, είναι εκείνος ο χώρος που μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας σχηματισμού ευρύτερων συναινέσεων που έχει ανάγκη η χώρα για να αλλάξει, να πάει μπροστά.

Δεν μιλάμε για κανέναν τρίτο πόλο. Μιλάμε για τον πόλο που πρέπει και μπορεί να είναι κυρίαρχος ιδεολογικά και πολιτικά στην Ελληνική κοινωνία, στη χώρα.

Δεν αξίζει σε αυτόν το χώρο να ετεροπροσδιορίζεται από καμία δεξιά ή αριστερή συντήρηση. Μπορούμε. Έχουμε έργο και πολιτικές επιλογές που κάθε μέρα δικαιώνονται ακόμα και από αυτούς που μας πολεμούσαν. Ας τα υπερασπιστούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive