Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει τα τουρκικά μητρική γλώσσα στη Θράκη! Για πολύ ΦΤΥΣΙΜΟ ο τύπος

aixan
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αιχάν Καραγιουσούφ, ζήτησε στην Ολομέλεια της Βουλής να διδάσκονται στα νηπιαγωγεία της Θράκης τα τουρκικά ως πρώτη γλώσσα και τα ελληνικά ως δεύτερη. Ο κ. Καραγιουσούφ ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο να εισαχθεί στα νηπιαγωγεία η «μητρική γλώσσα» και να διδάσκεται ως πρώτη γλώσσα η τουρκική και η ελληνική ως δεύτερη. «Η παιδεία...
και οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στα νηπιαγωγεία θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μειονότητας και να είναι δίγλωσσες, δηλαδή στη μητρική γλώσσα και την ελληνική», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την έρευνα και την τεχνολογία. «Σε κάθε περίπτωση η αναζήτηση εκπαιδευτικών λύσεων πρέπει να γίνει στη βάση της παραδοχής ότι η ορθή εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα παρέχει τη δυνατότητα για την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας. Είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει αναδιαμόρφωση και επικαιροποίηση των σπουδών, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» πρόσθεσε.
ayhan_karayusuf
Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας απέφυγε να απαντήσει.
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, όλο αυτό είναι έμμεση απόπειρα ομογενοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και ενσωμάτωσης των Πομάκων και των Ρομά στους τουρκογενείς.
Επί της ουσίας, ο κ. Καραγιουσούφ δεν έκανε τίποτε άλλο από το να επαναφέρει - επαναλάβει αυτά που ισχυρίζεται το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, το οποίο χρόνια προσπαθεί να επιβάλλει την τουρκική γλώσσα ως την επίσημη της μειονότητας με απώτερο στόχο να ενισχυθούν οι απόπειρες για αναγνώριση της δήθεν «τουρκικής εθνικής ταυτότητας» της μειονότητας.

2 σχόλια:

  1. Καραγιουσουφ= μαυρόσκυλο του συριζα. Βρε καραγιουσούφ ξέρεις ελληνικά ή τούρκικα. Αν ξερεις τουρκικα στην πατρίδα σου να πας . Εδώ είναι Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τον χαίρονται οί Έλληνες
    ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive