Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΦΡΙΚΗ. Εγνατία: Στους πέντε οι νεκροί. Είχαν βλάβη τα φρένα λέει ο οδηγός. ΒΙΝΤΕΟ. Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες του δυστυχήματος

Εγνατία: Στους πέντε οι νεκροί. Είχαν βλάβη τα φρένα λέει ο οδηγός
Το τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα, είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 4 ατόμων (2 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί) και των τραυματισμό άλλων 30 ατόμων (26 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί), 

εκ των οποίων τα 3 άτομα σοβαρά".
Λίγο αργότερα, ο ένας τραυματίες κατέληξε, ανεβάζοντας σε 5 τον αριθμό των νεκρών.... ΡΕΠΟΡΤΑΖ & ΒΙΝΤΕΟ>>
Κατέληξε πριν λίγο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ 60χρονος άντρας, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πολύνεκρο τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Βέροιας. Ο 60χρονος ήταν πολυτραυματίας και μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας στη Θεσσαλονίκη. Παρά την προσπάθεια των γιατρών, ο άντρας δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
Τον τρόμο και τον θάνατο σκόρπισε μια νταλίκα στην Εγνατία Οδό κοντά στη Βέροια. Το βαρύ φορτηγό έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα ,λόγω έργων συνεργείου της ΔΕΗ, στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να προκληθεί καραμπόλα 35 οχημάτων.
Οδηγός φονικής νταλίκας: Είχαν βλάβη τα φρένα! Δεν μπορούσα να σταματήσω!
Πρόβλημα στα φρένα του φορτηγού ισχυρίστηκε ότι αντιμετωπισε ο οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε το θάνατο στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Βέροιας. Ο 39χρονος Ρουμάνος, ο οποίος αρχικά επιχείρησε να διαφύγει, κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας και ανακρίνεται από τις αρχές. Όπως υποστήριξε, περίπου 23 χιλιόμετρα πριν το σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία, διαπίστωσε πρόβλημα στα φρένα του φορτηγού γι' αυτό δεν μπόρεσε να κόψει ταχύτητα όταν είδε το σήμα.
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο οδηγός της νταλίκας.
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου της Βέροιας και προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς και τους 30 τραυματίες.
Η δικογραφία σχηματίστηκε και ο 39χρονος θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα της Βέροιας για να απολογηθεί. Μαζί του θα οδηγηθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το φορτηγό αυτοκίνητο ήταν γεμάτο εμπορεύματα βάρους 19 τόνων.
Και δύο παιδιά μεταξύ των τραυματιών στο τραγικό δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Και δύο παιδιά, 16 μηνών και τεσσάρων ετών, βρίσκονται μεταξύ των ατόμων που τραυματίστηκαν στο πολύνεκτρο τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Κουλούρας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, καθώς δεν υπάρχει παιδοχειρούργος στο νοσοκομείο της Βέροιας. Η κατάσταση τους είναι σοβαρή, αλλά αντιμετωπίσιμη σύμφωνα με τους γιατρούς.
Μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου είναι 5 νεκροί και 30 τραυματίες.

Εγνατία Οδός: Η ΔΕΗ ήταν υπεύθυνη για τη σήμανση

Το χρονικό
Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις 10:20 το πρωί της Κυριακής, όταν στην Εγνατία Οδό στο ύψος του χωριού Μέση 500 μέτρα από τον κόμβο της Βέροιας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, μια νταλίκα έπεσε με ταχύτατα, όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, πάνω σε 35 αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με τον διοικητή Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθο Αθανασόπουλο.
Ο κ. Αθανασόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο της δυστυχήματος, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ έκανε λόγο για «φοβερή καραμπόλα και για μάζες αυτοκινήτων», ενώ σημείωσε πως ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αμέσως οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και εκτός από τους τέσσερις νεκρούς, εντόπισαν πέντε τραυματίες, τους οποίους παρέλαβαν τα ασθενοφόρα.
Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι τραυματίες, που μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα σε νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.
Ο διοικητής της πυροσβεστικής αναφέρθηκε επίσης σε δύο καμένα ολοσχερώς αυτοκίνητα, ένα ΙΧ και μία νταλίκα. Στο ΙΧ εντοπίστηκε άτομο απανθρακωμένο, ενώ αυτή τη στιγμή οι Αρχές ερευνούν τη νταλίκα.
Μια γυναίκα, οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου πάνω στο οποίο έπεσε η νταλίκα, βγήκε από το αυτοκίνητό της φλεγόμενη, αφού από την πρόσκρουση προκλήθηκε έκρηξη, αλλά δεν μπόρεσαν να τη σώσουν και κάηκε ζωντανή. Οι τραυματίες δεκάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες φτάνουν τους 22, αρκετοί από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Από την καραμπόλα τα αυτοκίνητα έγιναν άμορφη μάζα, άλλα τυλίχθηκαν στις φλόγες και η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Ορφανός: Θα αποδοθούν ευθύνες για το δυστύχημα στην Εγνατία

Συγκλονιστικές  μαρτυρίες

«Μετά την έξοδο της Βέροιας είδαμε αυτοκίνητα να κόβουν ταχύτητα. Είδαμε δυο τύπους με μια σημαία να κάνουν σαν να παίζουν και ξαφνικά είδαμε αυτοκίνητα σταματημένα δεξιά και αριστερά. Κατέβηκα να δω τι συμβαίνει. Αφού είχα απομακρυνθεί 50 μέρα, άκουσα φωνές, χτυπήματα και αυτοκίνητα να τα πετάει η νταλίκα σαν χαρτοπόλεμο», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Από την καραμπόλα τα αυτοκίνητα έγιναν άμορφη μάζα «Πετούσε τα αυτοκίνητα δεξιά κι αριστερά», είπε ένας άλλος άνδρας, που είδε τα πάντα από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου του. Όπως τόνισε, αμέσως μετά την πρόσκρουση η νταλίκα πήρε φωτιά και ο κόσμος άρχισε να φωνάζει και να κλαίει.
Σύμφωνα με άλλον αυτόπτη μάρτυρα, που σώθηκε σαν από θαύμα μαζί με την οικογένειά του, παρασύρθηκαν ακόμη και οδηγοί που βρίσκονταν τη μοιραία στιγμή στο δρόμο.
Κανείς δεν ξέρει γιατί ο οδηγός της νταλίκας δεν έκοψε ταχύτητα. «Ίσως να κοιμήθηκε» είπε κάποιος. Ο Ρουμάνος οδηγός, που φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει από τον τόπο της τραγωδίας παίρνοντας μαζί του τα χαρτιά του, συνελήφθη λίγο μετά το τροχαίο σε ένα χωράφι. Συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας για να δώσει κατάθεση.
Κρατείται στη Βέροια και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και για ποιον λόγο έπεσε πάνω στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Η νταλίκα προσέκρουσε πάνω σε περίπου 35 οχήματα και με τα έως τώρα στοιχεία βρήκαν τον θάνατο τέσσερα άτομα και τραυματίστηκαν άλλα τουλάχιστον 20. Από την καραμπόλα τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα έγιναν μια μάζα, ενώ κάποια παραδόθηκαν στις φλόγες.
Η ανακοίνωση της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης για τη φονική καραμπόλα
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θανατηφόρο Τροχαίο στην Εγνατία Οδό: "Σήμερα (05.10.2014) και ώρα 10.20' περίπου, στην Εγνατία Οδό, πλησίον κόμβου Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, φορτηγό αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας και οδηγούσε 39χρονος υπήκοος Ρουμανίας, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα λόγω εκτέλεσης εργασιών.
Το τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα, είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 4 ατόμων (2 Έλληνες και 2 αλλοδαποί) και των τραυματισμό άλλων 30 ατόμων (26 Έλληνες και 4 αλλοδαποί), εκ των οποίων τα 3 άτομα σοβαρά.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β. για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των ατόμων σε νοσοκομείο της περιοχής.
Την προανάκριση και τις έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας Ημαθίας.
Συνελήφθησαν, ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου, καθώς και ένας 42χρονος, υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών.
Κατά την προανάκριση, ο οδηγός υποστήριξε πως είδε την ηλεκτρονική πινακίδα που προειδοποιούσε τους οδηγούς για έργα στην περιοχή, είδε και τους δύο σημαιοφόρους, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει».
Στην αστυνομία υποστήριξε πως δεν μπορούσε να ελαττώσει ταχύτητα και σε συνδυασμό με το κατηφορικό τού οδοστρώματος, προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.
Τόσο ο 39χρονος οδηγός, όσο και ο 42χρονος υπεύθυνος της εταιρίας κρατούνται στην αστυνομία και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Βέροιας.
Αποκαταστάθηκε πριν λίγο η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος της Βέροιας, το οποίο είχε κλείσει λόγω του πολύνεκρου τροχαίου που σημειώθηκε το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive