Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ



Σε διπλωματικό σήριαλ μετέτρεψε το τουρκικό τελωνείο των Κήπων, μία ημερήσια επίσκεψη 45 ατόμων του  θρησκευτικού συλλόγου Αγία Μαρίνα Ιμέρου, που πραγματοποιήθηκε πριν από μία βδομάδα.  -Η επίσκεψη αυτή έγινε από το θρησκευτικό σύλλογο για να πάει δώρα στα παιδιά του δημοτικού σχολείου των Αγίων Θεοδώρων στην Ίμβρο, που για πρώτη φορά λειτούργησε πέρυσι με 4 μαθητές.  -Και μάλιστα διαφημίστηκε από τις τούρκικες αρχές ως κίνηση καλής θέλησης...
αφού βέβαια  ως γνωστό εδώ και πολλά χρόνια είχαν διαλύσει και είχαν καταστρέψει τα πάντα, ακόμα και τα ελληνικά σχολεία.  -Και έτσι στις αποσκευές οι γυναίκες του συλλόγου είχαν τσάντες, βιβλία, κασετίνες, γραφική ύλη αλλά και βιβλία από την δευτεροβάθμια και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που φαίνεται ότι μπήκαν στον στόχαστρο των Τούρκων τελωνειακών.  -Μετά από εμπεριστατωμένο έλεγχο, δεν άφησαν επ΄ουδενί  να περάσουν αυτά. Και προκειμένου να κρατηθούν ή να κατασχεθούν στο τουρκικό τελωνείο, αναγκάστηκαν οι γυναίκες να τα γυρίσουν πίσω στο ελληνικό τελωνείο.  Κάνοντας την ημερήσια επίσκεψη τους, χωρίς τα απαραίτητα δώρα για τα παιδιά.   -Διαπιστώνοντας ότι και εκεί ακόμα υπήρχε μεγάλη καχυποψία και επιφυλακτικότητα, που δεν τους άφηναν ούτε το σχολείο να δουν. Παρόλο που είχαν  κλείσει ραντεβού με την διευθύντρια του δημοτικού σχολείου.  -Αν όλα αυτά λέγονται μέτρα καλής θέλησης, ή εντάσσονται στην λογική που έχει η χώρα μας, αφήνοντας να αλωνίζουν κυριολεκτικά από την Τουρκία διάφοροι επισκέπτες παντού στην Θράκη, με το πρόσχημα ότι δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, τότε η λογική έχει χάσει κάθε έννοια της.  -Και έφυγαν με την πίκρα και την θλίψη που πιάνει τον κάθε Έλληνα επισκέπτη όταν πάει στην Ίμβρο, βλέποντας τα κατεστραμμένα σχολεία, τα εγκαταλελειμμένα σπίτια και τους λιγοστούς Έλληνες και διακρίνει  τον τρόπο και την διαφορά που αντιμετωπίζει η  μία χώρα με την άλλη τις μειονότητες της. -Πάντως πληροφορηθήκαμε ότι τις επόμενες ημέρες και εκ των υστέρων, έγιναν οι απαραίτητοι διακανονισμοί μεταξύ του ελληνικού και του τούρκικου τελωνείου και φαίνεται ότι δόθηκε η έγκριση από το υπουργείο εξωτερικών της γείτονας χώρας. -Και έτσι  τα δώρα του θρησκευτικού συλλόγου Αγίας Μαρίνας Ιμέρου, έφτασαν έγκαιρα στα παιδιά του δημοτικού σχολείου Αγίων Θεοδώρων, πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά.
 http://www.xronos.gr/list.php?SECTION_ID=159

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive