Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

«Είναι αυτός ένας ΥΠΟΙΚ που μπορεί να διαπραγματευτεί;»

tsakalotos
«Είναι αυτός ένας υπουργός Οικονομικών που μπορεί να διαπραγματευτεί για το μέλλον της χώρας,χτίζοντας συμμαχίες με χώρες που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση; Η ερώτηση δίνει και την απάντηση». Αυτό επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος με αφορμή τη θέση που εξέφρασε ο Γκίκας Χαρδούβελης στη γερμανική εφημερίδα «Ηandelsblatt» ερωτηθείς αν πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη Γαλλία για την τήρηση του ορίου του 3% του ελλείμματος...

«Μέχρι σήμερα κατηγορούσαμε την κυβέρνηση ότι διαπραγματεύεται μόνο για το χρόνο εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου και όχι για την ουσία τους. Μαθαίνουμε όμως, έπειτα από τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ότι αυτό δεν ισχύει. Στην ερώτηση αν πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη Γαλλία για την τήρηση του ορίου του 3% του ελλείμματος, ο κ. Χαρδούβελης απαντά» αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος. Ο ίδιος συνέχισε αναφέροντας την απάντηση του υπουργού Οικονομικών: «Θα ήταν λάθος να αγνοήσει η Γαλλία τον κανόνα. Δε θα έπρεπε να επαναλάβουμε τα λάθη των ετών 2003 και 2004, όταν η Γερμανία και η Γαλλία αδιαφόρησαν για τους κανόνες του ελλείμματος - και μετά πολλοί έκαναν το ίδιο. Η Γαλλία θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί το ίδιο με όλους τους άλλους. Αυτό είναι το δίκαιο».
Στη συνέχεια ο κ. Τσακαλώτος σχολιάζει: «Τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη έχει ανοίξει η συζήτηση για τη χαλάρωση της ασκούμενης πολιτικής -όχι μόνο από την Αριστερά αλλά και από συστημικούς παράγοντες όπως ο Ρέντζι και ο Γιούνκερ- ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται ως υπέρμαχος της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Δίνει μάλιστα παραδείγματα για το 2003 σαν να μη συνέβη ποτέ η τεράστια κρίση στην Ευρώπη μετά το 2008».
Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας «όταν μάλιστα τολμά να ψελλίσει κάτι για ευρωομόλογα και μηχανισμούς μεταφοράς πόρων και ο δημοσιογράφος του αναφέρει ότι αυτά δεν θα αρέσουν στον κ. Σόιμπλε, ο κ. Χαρδούβελης ξεκαθαρίζει ότι μιλά όχι για σήμερα -που τα έχουν ανάγκη οι χώρες του Νότου- αλλά για μετά από 20 χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive