Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Ωχριά ο Μέγας Ναπολέων μπροστά στον Βενιζέλο! Επίθεση ελλαδικού ΥΠΕΞ στην Λευκωσία λόγω κριτικής Κύπριας Ευρωβουλευτού

Ωχριά ο Μέγας Ναπολέων μπροστά στον Βενιζέλο! Επίθεση ελλαδικού ΥΠΕΞ στην Λευκωσία λόγω κριτικής Κύπριας Ευρωβουλευτού

Μόνο ως κατάπτυστη, αλαζονική και εθνικά επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια του ελλαδικού ΥΠΕΞ, το οποίο υπό την πολιτική ηγεσία του Βαγγέλη Βενιζέλου λειτουργεί προδοτικά.
Ρηματική διακοίνωση επέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που νομίζετε; Στην Άγκυρα για τις συνεχείς παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου; Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών γιατί ανάρτησε στην ιστοσελίδα του κείμενο αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας σε 16 ελληνικά νησιά του Αιγαίου; Στην τουρκική κυβέρνηση επειδή έστειλε πάλι στόλο φρεγατών στις ακτές της Αττικής; Στον Ερντογάν για να μαζέψει τον Αρχηγό του Επιτελείου τους που τόλμησε να πει ότι:......
"Στο εξής θα απαντάμε στις ελληνικές προκλήσεις στο Αιγαίο και πολλά νησιά θα αλλάξουν ιδιοκτήτη";
Εννοείται όχι, γιατί ο Βενιζέλος με αυτούς που επιβουλεύονται την Πατρίδα μας τα πηγαίνει καλά!
Τη ρηματική διακοίνωση την έστειλε στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, διαμαρτυρόμενος για την στάση της Κύπριας ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους που τα είπε όπως κανένας Ελλαδίτης δεν έχει τολμήσει να τα πει στον υπουργό Εξωτερικών, Βενιζέλο!
Με λίγα λόγια το υπουργείο Εξωτερικών λειτουργεί ως "ιδιωτικό υπουργείο" του Ε.Βενιζέλου.
Θυμίζουμε πως η Κύπρια ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους είχε εκθέσει τον Αντώνη Σαμαρά στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και επιτέθηκε στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο που έκανε "τουμπεκί" στην πρόκληση της Τουρκίας να χαρακτηρίσει "εκλιπούσα" την Κυπριακή Δημοκρατία με έγγραφο της Άγκυρας που παρέλαβε ο Βενιζέλος ως προεδρεύων του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ και Τουρκίας.
Η Κύπρια ευρωβουλευτής όταν πληροφορήθηκε πως μετά την παρέμβαση της στην Ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου ο Βενιζέλος ζήτησε τον "αποκεφαλισμό" της από την ηγεσία του Κυπριακού κόμματος, του απάντησε μέσω facebook πως "ούτε η χούντα των φασιστοειδών του 1967 δεν μου έκλεισε το στόμα. Δεν είμαι κανένας νομάρχης για να με πάψει".
Μετά από αυτό το ελλαδικό ΥΠΕΞ απέστειλε ρηματική διακοίνωση στην Κύπρο ζητώντας... τη δημόσια καταδίκη μιας Κυπρίας ευρωβουλευτού. Η ρηματική διακοίνωση της ντροπής έχει ως εξής: "Η βαθύτατα βαθύτατα προσβλητική για την Ελληνική Δημοκρατία και την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπονομεύει την εθνική ενότητα και την αγαστή συνεργασία των δύο χωρών και των δύο κυβερνήσεων και συνιστά προκλητική και αναίτια διαστρέβλωση της πραγματικότητας, την οποία γνωρίζουν άριστα και πρωτογενώς τα αρμόδια όργανα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία ως κράτος-μέλος της Ε.Ε. μετείχε στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας της 23ης Ιουνίου 2014 στο Λουξεμβούργο».
Γι' αυτό και ζητά "να υπάρξει σαφής, δημόσια διαφοροποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την τοποθέτηση αυτή της κυρίας Θεοχάρους". Το τραγικό είναι πως το κυπριακό ΥΠΕΞ μετά τη ρηματική διακοίνωση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλύπτει πλήρως τον Βενιζέλο και διευκρινίζει ότι «κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ- Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 23 Ιουνίου 2014 η ελληνική προεδρία και ειδικότερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Ευ. Βενιζέλος ο οποίος προήδρευσε της συνάντησης χειρίστηκε με άκρως ικανοποιητικό τρόπο τις τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κύπρου».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ η ευρωβουλευτής δήλωσε ότι ο Βενιζέλος «πνέει τα μένεα εναντίον της» και τόνισε πως στα ερωτήματα που έθεσε δεν έχει ακόμη λάβει απαντήσεις
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive