Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Σωσίβιο στη βάση του παλαιού ΠΑΣΟΚ ψάχνει ο Τσίπρας

pasokΣωσίβιο στη βάση του παλαιού ΠΑΣΟΚ ψάχνει η Κουμουνδούρου, προκειμένου να περάσει μπροστά στις δημοσκοπήσεις και να ανατρέψει την αρνητική ψυχολογία που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος. Για το λόγο αυτό, δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αντιμετώπισε μάλλον με ικανοποίηση -και, πάντως, χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα- την ίδρυση της «σοσιαλιστικής τάσης» από τους «ΠΑΣΟΚογενείς» του ΣΥΡΙΖΑ. Την περασμένη Τρίτη, οι Αλέξης Μητρόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Δημήτρης Τσουκαλάς και Αντώνης Κοτσακάς παρουσίασαν, σε συνέντευξη Τύπου, την ίδρυση της νέας τάσης, βάσει του νέου καταστατικού που προέκυψε από το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ....
Κατά πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας στοιχηματίζει στην κινητικότητα που εμφανίζουν οι «ΠΑΣΟΚογενείς», προκειμένου να εισρεύσουν στους κόλπους της Κουμουνδούρου τοπικά και μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και μεγάλο μέρος της συνδικαλιστικής ηγεσίας τής πάλαι ποτέ κραταιάς ΠΑΣΚΕ.
Σχέδια και στόχοι
Δεν είναι τυχαίο ότι με τους «ΠΑΣΟΚογενείς» της Κουμουνδούρου διατηρούν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας οι επικεφαλής μεγάλων συνδικαλιστικών ενώσεων, όπως ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, αλλά και ο γνωστός συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος. Ο άτυπος επικεφαλής της «σοσιαλιστικής τάσης», Αλέξης Μητρόπουλος, φέρεται να έχει ήδη καταστρώσει στρατηγική προσέλκυσης των οπαδών του «παλαιού ΠΑΣΟΚ», που είτε έχουν αποσκιρτήσει από το Κίνημα είτε το σκέφτονται αν θα ξαναψηφίσουν το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Άλλωστε, πολλά στελέχη των «ΠΑΣΟΚογενών» συνεχίζουν να έχουν πολλούς πολιτικούς φίλους και κάποιοι εξ αυτών θεωρούν ότι αν «φέρουν» στον ΣΥΡΙΖΑ τους δικούς τους ψηφοφόρους, θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο εσωκομματικό χάρτη. Στελέχη όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος (στην Περιφέρεια Αττικής), ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (στη Β’ Αθήνας, αλλά και στο Αγρίνιο), ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης (στο Ηράκλειο), ο Αντώνης Κοτσακάς (στη Χίο, αλλά και στο Λεκανοπέδιο Αττικής) ήδη τηλεφωνούν σε πολιτικούς φίλους τους, προκειμένου να εισρεύσουν στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να εγγραφούν μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εν-τάσεις
Ο σχεδιαζόμενος «εισοδισμός» πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ ήδη δημιουργεί αναταράξεις και εσωκομματικούς ανταγωνισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου της Κυριακής, εδώ και καιρό πολλοί επικεφαλής τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ απέφευγαν να απαντήσουν θετικά σε αθρόες αιτήσεις για εγγραφή στο κόμμα από πρώην τοπικά στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, απαντώντας σε ερωτήσεις θεσμικών παραγόντων της Κουμουνδούρου, μιλούσαν με… αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Αν γράψω όσους ΠΑΣΟΚους μού ζητάνε, θα χάσουμε την Τοπική και θα την ελέγχουν οι ΠΑΣΟΚοι», έχουν πει σε κεντρικό στέλεχος του κόμματος τουλάχιστον δύο επικεφαλής τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μέγα θέμα δημιουργήθηκε στο Ηράκλειο, όταν ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αφού πρώτα εντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, κάλεσε δεκάδες ψηφοφόρους του να εγγραφούν στη Νομαρχιακή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται δεδομένο ότι οι επικεφαλής της «σοσιαλιστικής τάσης» θα αλλάξουν τα εσωκομματικά δεδομένα και, μάλιστα, πολλοί προβλέπουν ότι «θα πάρουν το αίμα τους πίσω», μετά τη «σφαγή» που υπέστησαν στο πρόσφατο Συνέδριο, όταν εξελέγησαν μόλις τρεις «ΠΑΣΟΚογενείς» στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Συν τοις άλλοις, ένας ακόμη τρόπος προσέλκυσης στελεχών και οπαδών του «παλαιού ΠΑΣΟΚ» θα είναι οι λεγόμενες «λαϊκές τοπικές επιτροπές και συνελεύσεις», τη συγκρότηση των οποίων θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή, που συνεδριάζει από χθες το πρωί. Στις συγκεκριμένες επιτροπές δεν ποντάρουν μόνο οι «ΠΑΣΟΚογενείς» για να κινητοποιήσουν τους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, που «δουλεύει» εδώ και καιρό την ιδέα της «ενότητας της Αριστεράς», αναμένεται να επιδιώξει τη συμμετοχή στις τοπικές επιτροπές μελών και ψηφοφόρων του ΚΚΕ, αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ώστε να αποκτήσει η εσωκομματική αντιπολίτευση μεγαλύτερο έρεισμα στη βάση του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive