Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Οι 3 Μπαγάσηδες βάφτισαν το κρέας… ψάρι και υποτάχθηκαν για μια ακόμη φορά στις απαιτήσεις Σαμαρά – Τρόικα - Μέρκελ και Αμερικάνων


poltioΟ Κουβέλης βάφτισε το κρέας ψάρι και ο Βενιζέλος μας... πέταξε στην μούρη την περίπτωση της Κύπρου λέγοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Και οι δύο προσπάθησαν με λίγα λόγια να δικαιολογήσουν την κωλοτούμπα σχετικά με την δήθεν άρνησή τους στο χαράτσι της ΔΕΗ, το οποίο θα συνεχιστεί και φέτος. Ενδεικτική για την συμφωνία που θα λάμβαναν οι τρεις αρχηγοί ήταν η δήλωση, νωρίτερα, του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι «όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, κάθε φορά ο πρωθυπουργός και οι δύο αρχηγοί έχουν δείξει υψηλότατο αίσθημα ευθύνης και θα καταλήξουν στη σωστή ρεαλιστική συμφωνία». Αναλυτικότερα...
στη θέσπιση ενός ενιαίου προοδευτικού φόρου για τα ακίνητα προκειμένου να αντικατασταθεί το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ συμφώνησαν Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης. Ο νέος φόρος θα εισπράττεται κυρίως από τη ΔΕΗ για το 2013 και από το 2014 από τις εφορίες. Έτσι η συγκυβέρνηση αναμένει με κοινή στάση τους εκπροσώπους της τρόικας, που φτάνουν αύριο στην Αθήνα.
Η ουσία είναι ότι παραμένει ο φόρος και όπως δήλωσε και ο υπουργός Οικονομίας μετά την συνάντηση: «Για φέτος και μόνο για φέτος θα εισπράττεται κυρίως από τη ΔΕΗ».
Ο Βενιζέλος έκανε πίσω λόγω... Κύπρου
Για κοινή θέση των αρχηγών των κομμάτων μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέροντας ότι και για το 2013 ο φόρος εισοδήματος θα εισπράττεται κυρίως μέσω της ΔΕΗ και από το 2014 πηγαίνει στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες.
«Συζητήσαμε επί μακρόν όλα τα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα γιατί πρέπει να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις, να έρθει η νέα δόση και να επιστρέψει ένα κλίμα ομαλότητας στην ελληνική οικονομία» και πρόσθεσε «πρέπει να προστατευθεί η χώρα μέσα σε μια Ευρώπη η οποία αυτή τη στιγμή είναι νευρική και επικίνδυνη για τον εαυτό της» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το ειδικό τέλος ακινήτων δήλωσε ότι πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί με έναν ενιαίο φόρο ακινήτων.
Ανέφερε ακόμη ότι το 2013 θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ και από το 2014 θα μεταφερθεί στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες και τις αρμόδιες εφορίες.
Ερωτηθείς για τον ανασχηματισμός ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν συζητήθηκε κανένα τέτοιο θέμα, είπε ότι είναι τυπικό θέμα που αφορά τον πρωθυπουργό και χαρακτήρισε προσβλητικό να διαρρέεται στα μέσα ότι ο ίδιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.
Ο Κουβέλης άλλαξε όνομα στο χαράτσι...
Την κοινή θέση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά για αντικατάσταση του ΕΕΤΗΔΕ με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος όμως θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.
«Η κυβέρνηση θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα με κοινή θέση και πρόταση ώστε να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος από έναν ενιαίο φόρο ακινήτων που θα έχει προοδευτικό χαρακτήρα, ώστε να ελαφρυνθούν οι πολίτες. Ο εισπρακτικός μηχανισμός θα εξακολουθήσει να είναι αυτός της ΔΕΗ αλλά με το σημερινό νομικό πλαίσιο» ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ωστόσο πως θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι μέχρι σήμερα ρυθμίσεις, να μην διακόπτεται η παροχή ρεύματος στον χρήστη αν εκείνος δεν επιθυμεί να πληρώσει μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ το ποσό του φόρου, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταφέρεται στην αρμόδια ΔΟΥ.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα είναι προοδευτικός και θα ελαφρύνει τους Έλληνες πολίτες, ενώ για τα παραλειπόμενα της σύσκεψης τόνισε πως δεν συζητήθηκε από τα θέματα που αφορούν στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους -όπως των δημοσίων υπαλλήλων. 
http://www.spirospero.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive