Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Το τζαμί στην Αθήνα και οι ..παλιές ιδεολογικές θέσεις. ΠΛΕΥΡΗΣ, ΒΟΡΙΔΗΣ, ΑΔΩΝΙΣ. ΟΛΗ η αλήθεια σε 3 Βίντεο


Στην τελική ευθεία βρίσκεται, με εντολή του Αντώνη Σαμαρά, η υπόθεση της οικοδόμησης του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα - ένα κτίριο. Το μόνο που μένει είναι η δημοπράτηση του έργου από το υπουργείο Μεταφορών ώστε να αρχίσουν οι εργασίες στον Βοτανικό. Ο κύβος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ερρίφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, πολύ πριν από την προσφορά του Ταγίπ Ερντογάν προς τον  Πρωθυπουργό να πληρώσει η Τουρκία για την οικοδόμηση του τεμένους στην Αθήνα. Πρόσφατα με επιστολή τους οι μουσουλμανικές ενώσεις της Αθήνας, και ειδικά η Ένωση Πακιστανών, τάχθηκαν κατά της παρέμβασης Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι το έργο είναι υπόθεση της ελληνικής Πολιτείας, τορπιλίζοντας έτσι την προσπάθεια της Τουρκίας να εμφανιστεί ως προστάτιδα δύναμη των μουσουλμάνων της Αθήνας.
Σημειώνεται ότι κατά της ανέγερσης του τεμένους έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ..
που ζητεί να κηρυχθεί ο νόμος για την ανέγερση του τεμένους «όλως αντισυνταγματικός και ανθελληνικός». Αρμόδιες πηγές σημείωναν, πάντως, ότι η όποια απόφαση του ΣτΕ δεν έχει καμία σχέση με τις εργασίες για το τέμενος, οι οποίες μπορούν να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή το κόστος κατασκευής του τζαμιού θα είναι 846.000 ευρώ  χωρητικότητας 350 ατόμων. 

Ας θυμηθούμε και τις θέσεις των εκλεγμένων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Βορίδη και Γεωργιάδη αλλά και αυτού που απέτυχε να εκλεγεί του Πλεύρη. Για τις θέσεις τους αυτές οι Έλληνες πολίτες τους εμπιστεύτηκαν ψηφίζοντας τους. Ας  ακούσουμε τις τοποθετήσεις τους στην ελληνική βουλή για το θέμα του τζαμιού. Ξεκινώντας από τον Πλεύρη ο οποίος δήλωνε πως δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε στην ανέγερση οποιοδήποτε Τεμένους στην Αθήνα αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της ελληνικής και ορθόδοξης κοινωνίας ! Μάλιστα μίλησε τότε και για την παραχώρηση γης από το πολεμικό ναυτικό και το ταύτισε με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου 
Ο δε Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην εφ. Πρώτο Θέμα τον Σεπτέμβριο του 2010 απαντούσε ως εξής στην ερώτηση του δημοσιογράφου  :
Στην περίπτωση που θα εκλεγόσασταν περιφερειάρχης θα αφήνατε να δημιουργηθεί τζαμί στην Αθήνα;
Θέλω να είμαι εξαιρετικά σαφής πάνω σ’ αυτό το ερώτημα: Όχι, εάν εγώ είμαι περιφερειάρχης, δεν θα κτιστεί το τζαμί ούτε στον Βοτανικό, ούτε πουθενά αλλού. Η Ελλάς οφείλει να σέβεται τα θρησκευτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων που ζουν εδώ, με τέτοιο τρόπο όμως που δεν θα προσβάλλεται ο χριστιανικός χαρακτήρας της κοινωνίας μας, πρώτον, και, δεύτερον, χωρίς να δημιουργούνται τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Εάν κτιστεί το τζαμί στον Βοτανικό, μέσα στην πρώτη πενταετία, η ύπαρξη αυτού του γιγαντιαίου τεμένους θα προσελκύσει χιλιάδες μουσουλμάνους, φτιάχνοντας το μεγαλύτερο γκέτο στη χώρα. Εκεί γυναίκα με κοντή φούστα δεν θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει ποτέ. 
Ο κύριος Βορίδης έκρουε τότε τον κώδωνα του κινδύνου μιλώντας για θρησκευτικές συγκρούσεις  αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαικές πρωτεύουσες κάνοντας μάλιστα και παραπομπή σε ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως του ΟΑΣΕ  που αναγνωρίζει επιθέσεις εναντίων των Χριστιανών εναντίων των εκκλησιών και καλεί τα κράτη να λάβουν πλέον μέτρα για την προστασία των Χριστιανών ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive