Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

'ΧΑΜΠΕΡΙΑ' ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ


Α.)Εκτέλεσαν άψογα την αποστολή κατασυκοφάντησης της χώρας μας οι γνωστοί κύκλοι και ταξιδευτές στην μειονότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα και δεν άντεξε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας να κάνει την δήλωση που επιθυμούσε εδώ και καιρό. Ότι «η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα της μειονότητας σε Θράκη, Ρόδο και Κω». Προφανώς ξέχασε και δύο μουσουλμάνους που ζουν στην Καβάλα, έναν στη Δράμα και μια οικογένεια από την Θράκη στα Γιάννενα.
-Μάλλον θα τους συμπεριλάβει στην επόμενη δήλωση για να τους ικανοποιήσει και αυτούς. Η Τουρκία των γενοκτονιών, των πολέμων, των πογκρόμ και της καταπάτησης των δικαιωμάτων ενός ολόκληρου λαού εκατομμυρίων Κούρδων μας δίνει μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς....
-Ας όψονται οι γνωστοί δραστήριοι και πολυταξιδεμένοι μειονοτικοί από την περιοχή μας που κουβαλούν νερό στον μύλο της διπλωματίας της Άγκυρας. Είναι τυχαίο που στις 10 Νοεμβρίου επισκέφθηκαν την μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση 50 ταξιδιώτες μέλη της ΤΕΞ(ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ) με την πρόεδρο τους Αχμέτ Καρά και σε ειδική τελετή στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ μνημόνευσαν τον «ΠΑΤΕΡΑ» τους; 
-Συναντήθηκαν επίσης με τον γενικό πρόεδρο της ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τον αντιπρόεδρο Μπεκίρ Μποζντάγ, τον πρόεδρο του CHP Κεμάλ Κιλιντσάρογλου και τους βουλευτές Χακάν Τσαβούσογλου και Αϊντίν Οζτζάν, σαν παραπονεμένοι στην αναφορά του λόχου. Πιστεύω ότι ως Έλληνες πολίτες την επόμενη φορά να αποτίσουν και φόρο τιμής στον τάφο του Ελευθέριου Βενιζέλου και αν βρουν και κανένα κενό που δεν πάνε στην Τουρκία, να  επισκεφτούν και την ελληνική Βουλή. 

Β.) Τώρα για να ξεκαθαρίσουμε το ζήτημα της αναγνώρισης της ΤΕΞ από το Συμβούλιο της Ευρώπης, μετά από προσφυγή του διοικητικού της συμβουλίου, καλό είναι να υπενθυμίσουμε τους ταξιδιάρηδες που αισθάνθηκαν υπερηφάνεια στην Τουρκία τα εξής: Ότι οι μειονότητες αναγνωρίζονται είτε μέσω διεθνών συμβάσεων και συνθηκών, είτε αν τις αναγνωρίσει το κράτος που φιλοξενούνται.
-Όσο λοιπόν το ελληνικό κράτος παραμένει πιστό στην συνθήκη της Λωζάννης και αναγνωρίζει ως μουσουλμανική την μειονότητα της Θράκης και όχι τουρκική όπως θέλουν οι τουρκοπροσκυνημένοι, τέτοιες αποφάσεις δεν έχουν καμία απολύτως αποφασιστική και δεσμευτική σημασία.
-Τέτοιες αλλαγές και αναγνωρίσεις γίνονται μόνο με διεθνείς συνθήκες πάλι και την συναίνεση του κράτους και όχι όπως επιθυμούν κάποιοι, υποτίθεται Έλληνες πολίτες. Γιατί με την πονηρή αυτή μέθοδο αύριο θα ξεφυτρώσουν δεκάδες μειονότητες, αλυτρωτικοί σύλλογοι, ψευδοσκοπιανοί  και τσάμηδες και κάθε καρυδιάς καρύδι που επιβουλεύεται το κακό της χώρας μας. Ας ηρεμήσουν λοιπόν όλοι οι ανήσυχοι τελευταία πρόεδροι, ας αφήσουν τα ταξίδια και να επιστρέψουν στην δουλειά τους που την έχουν ξεχάσει εδώ και καιρό.
-Και όποιος αισθάνεται Τούρκος ή Μογγόλος και Ινδιάνος δικαίωμα του να το δηλώνει, αυτοπροσδιορίζοντας τον εαυτό του. Όχι όμως τους άλλους και όποιους επιθυμεί αυθαίρετα ο ίδιος. Και ας ρωτήσουν την επόμενη φορά που θα βρεθούν στην Τουρκία, άραγε η μητέρα πατρίδα τους τι κάνει με το ζήτημα των 15 εκατομμυρίων Κούρδων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive