Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΠΡΟΣ:  ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: « Παρενέργειες από τη χρονική μετάθεση της υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος  φυσικών προσώπων »
Κύριε  Υπουργέ,
Τεράστια αναστάτωση αναμένεται να προκαλέσει στους Έλληνες φορολογούμενους η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να μεταθέσει κατά 1 έως 3,5 μήνες, δηλαδή μέχρι τις 15 Ιουνίου 2012, τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Ως εκ τούτου..
τα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος δεν προβλέπεται να φτάσουν στους παραλήπτες τους πριν τον Αύγουστο. Με τον τρόπο αυτό και με βάση την κείμενη φορολογική νομοθεσία ο φορολογούμενος θα είναι υποχρεωμένος να εξοφλήσει την οφειλή εφάπαξ ή σε δύο δόσεις στην καλύτερη περίπτωση.
Γίνεται, όμως, κατανοητό ότι οι Έλληνες θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση ακόμη και σε αδυναμία πληρωμών λόγω των φόρων που θα κληθούν να καταβάλουν, το ύψος των οποίων υπολογίζεται ιδιαίτερα πιο επιβαρυντικό συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές. Σ’ αυτό θα συμβάλουν και τα νεότερα φορολογικά μέτρα αλλά και το γεγονός ότι στα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος θα συμπεριληφθούν φέτος και οι οφειλές από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης επί των εισοδημάτων του 2011, η οποία αφορά όσους είχαν πέρυσι εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, αλλά και οι οφειλές από το τέλος επιτηδεύματος για τη χρήση του 2011, το οποίο αυξάνεται σε 400-500 ευρώ από 300 ευρώ που είχε καθοριστεί για τη χρήση του 2010. Κατόπιν τούτων ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ :
·       Ποια μέτρα θα λάβετε για τη διευκόλυνση των Ελλήνων φορολογούμενων στην καταβολή των φορολογικών πληρωμών που θα καθοριστούν;
·       Υπολογίζετε τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει στα δημόσια έσοδα η αδυναμία καταβολής φόρων λόγω των ανεξέλεγκτων φορολογικών επιβαρύνσεων και τις περαιτέρω επενέργειες αυτών;
          Ο  Ερωτών  Βουλευτής
          Άγγελος Κολοκοτρώνης
 Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ΛΑ.Ο.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive