Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κοιταχτείτε στο μεγάλο καθρέφτη του μπάνιου και αναρωτηθείτε: «Τι είμαι»; Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ο πρόεδρος του Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού, οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος, τα μέλη της Νεολαίας αλλά και οι οπαδοί του Καρατζαφέρη και της πολιτικής του παρουσίας  θεωρούνται αλλά και απροκάλυπτα αποκαλούνται από μεγάλη μερίδα του κόσμου – κυρίως στην Αθήνα- «ρατσιστές».
Αποκαλούνται υποτιμητικά και υβριστικά «ρατσιστές» ή ο, τιδήποτε άλλο παρεμφερές  γιατί υπερασπίζονται την ελληνικότητα της Ελλάδας και το επίπεδο ζωής των Ελλήνων – των Αθηναίων κατά μείζονα λόγο-  , το σεβασμό στον Ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της μέσης Ελληνικής οικογένειας, τα ήθη και τα έθιμα των νεοελλήνων που έχουν συγκεκριμένα εθνικά χαρακτηριστικά , την πανάρχαια  Ιστορία της φυλής και του Έθνους μας,..
την ελληνικότητα των «τόπων» μας που τους «πάτησαν» βίαια ξένοι εισβολείς, τους σφετεριστές του Ελληνικού Πολιτισμού, των συμβόλων και των αγώνων μας για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, την παράδοσή μας, τη μουσική μας, τη λογοτεχνία μας, τους  ήρωές  μας...
Θεωρούν ότι όλοι οι άνθρωποι του Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού,..
από τον πρόεδρό του ως τον τελευταίο ψηφοφόρο του, είναι άνθρωποι παράλογοι, βίαιοι, που μισούν τους ξένους, που είναι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα και να τους σκοτώσουν, που δεν νοιώθουν τη δυστυχία και το πρόβλημα των μεταναστών, που είναι ανάλγητοι και αδιάφοροι απέναντι στην κακή μοίρα κάποιων ανθρώπων, που δεν έχουν ανθρωπιά και δεν συναισθάνονται τον πόνο του διπλανού τους.


Αν τα διαβάσατε προσεκτικά όλα όσα σας αναφέρω, σας παρακαλώ να πάτε στο μεγάλο καθρέφτη του μπάνιου, να κοιταχτείτε καλά και να απαντήσετε στον εαυτό σας, σ΄ όλα αυτά τα κρίσιμα, διαδεδομένα, χρησιμοποιούμενα μέχρι και ΜΕΣΑ στη Βουλή των Ελλήνων επιχειρήματα, στους απαξιωτικούς, σκληρούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και να μου πείτε: « Είστε εσείς ένα τέτοιο άτομο»;


Αυτή η καραμέλα πρέπει να λιώσει κάποια στιγμή. Αυτή η αναλήθεια να ξεπεραστεί. Αυτή η απαξιωτική εκστρατεία, σε τούτο το κρίσιμο σημείο της σύγχρονης ιστορίας μας, πρέπει να διαλυθεί.


Αρνούμαι να δεχτώ από τον οποιοδήποτε αδιάβαστο, επιπόλαιο, αλαζόνα «χαβαλέ» να σας αποκαλεί όλους, συλλήβδην, μ αυτούς τους χαρακτηρισμούς και σας εξορκίζω να αρχίσετε – από τώρα έστω- να τους αποδεικνύετε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Και ότι ο κάθε δυστυχισμένος λαθραιοεισελθών στην Ελλάδα  δεν είναι «προαιώνιος εχθρός μας». Ότι όλοι ΔΕΝ είναι ίδιοι. Ότι υπάρχουν νόμιμοι, «κανονικοί», σκληρά εργαζόμενοι ξένοι που έχουν δικαίωμα στη ζωή και στην εργασία. Κι ότι «εχθροί μας» είναι μόνο  οι κλέφτες, οι ληστές, οι διακινητές ναρκωτικών και όπλων, οι κάθε λογής «νταβατζήδες»  των δύστυχων και εκβιαζόμενων εκδιδομένων γυναικών, οι κάθε λογής παράνομοι «έμποροι» του δρόμου που καταστρέφουν τα μαγαζιά και το νόμιμο εμπόριο κι όλοι αυτοί που τους φέρνουν εδώ, τους εκμεταλλεύονται, τους  εκβιάζουν, τους στοιβάζουν σαν ποντίκια είκοσι – είκοσι σε φρικτά, λερά και μολυσμένα δυάρια και στη συνέχεια, τους βάζουν να στέλνουν και το  τελευταίο ευρώ που «βγάζουν» έξω απ΄ την Ελλάδα, ίσως στην πατρίδα τους, ίσως και όχι, καταστρέφοντας την οικονομία και την ισορροπία μιας χώρας.


ΕΚΕΙ βρίσκεται η αντίρρησή μας. Κι εκεί, συμφωνούν μαζί μας ΟΛΟΙ. Μόνο που δεν κάνουν τίποτα γι αυτό.


Τελευταίο επεισόδιο στη «ρατσιστική» μας συμπεριφορά, που ελάχιστης προβολής έτυχε : Η επανεμφάνιση της ελονοσίας στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Αθήνα. Το κατέθεσε επίσημα ο πρ. Δήμαρχος κ. Κακλαμάνης, λέγοντας ότι « Με ανοιχτή επιστολή μου προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο (28/02/2011) είχα επισημάνει, σε κάθε τόνο, τον μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, εξαιτίας της απεργίας πείνας, εκείνη την περίοδο, των μη νόμιμων μεταναστών, στο κτίριο «ΥΠΑΤΙΑ». Τότε, είχα τονίσει το σοβαρό ενδεχόμενο εμφάνισης ηπατίτιδας, φυματίωσης και σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων, καθώς δεν είχε γίνει καμία ενημέρωση, από τους αρμοδίους, για την επανεμφάνιση της ελονοσίας στην Ελλάδα, μετά από δεκαετίες εξάλειψής της. Σήμερα, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, γιατί ήδη έχουν καταγραφεί 38 κρούσματα της νόσου, εντός του 2011, τόσο στην περιφέρεια, όσο και στην Αττική και την Αθήνα, σε μη Έλληνες, προς το παρόν, έχει μάλιστα  εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για την εξάπλωση της νόσου αποτελούν οι νόμιμοι και κυρίως οι μη νόμιμοι μετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και την υποσαχάρια Αφρική. Ο εύκολος τρόπος μετάδοσης της νόσου, μέσω κωνώπων, με κάνει ιδιαίτερα ανήσυχο. Όσον αφορά τον κ. Καμίνη, ο οποίος σιωπά για ακόμη μία φορά, καλό θα ήταν να μας πει πως έχει σκοπό να αντιμετωπίσει ο δήμος αυτή την απειλή για  την υγεία των πολιτών της Αθήνας», καταλήγει ο κ. Κακλαμάνης.




Είναι «ρατσιστής» ; Λέτε να ανησυχεί –γιατρός είναι ο άνθρωπος- τυχαία; Λέτε να ξέρει να διαλέγει «στόχους» η ελονοσία; Και είναι άραγε «ρατσιστής» αυτός που δεν θέλει να πάθει ελονοσία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive