Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία:Στα 165 δισ.ευρώ υπολογίζεται το κόστος σεισμού - τσουναμιού κ.λ.π.. Δηλαδή ΕΜΕΙΣ με τα 303(ΔΙΣ ΕΥΡΩ)ΧΡΕΟΣ! ΠΟΣΑ Τσουνάμια&Σεισμούς περάσαμε;;


Ο σεισμός και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου είναι πιθανό να κοστίσουν στην ιαπωνική οικονομία 235 δισ. δολ. ή 165 δισ. ευρώ, δηλαδή το 4% της εθνικής παραγωγής, ανακοίνωσε σήμερα η Παγκόσμια Τράπεζα, επισημαίνοντας πάντως ότι η γρήγορη ανοικοδόμηση θα βοηθήσει στην ανάκαμψη.

"Με βάση προηγούμενη εμπειρία, η πραγματική αύξηση του ΑΕΠ θα επηρεαστεί αρνητικά στα μέσα του 2011", επισημαίνει η Παγκόσμια Τράπεζα στην τελευταία έκθεσή της για την οικονομία στην ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό. Αλλά θα υπάρξει αύξηση τα επόμενα τρίμηνα, "όταν οι προσπάθειες ανοικοδόμησης, οι οποίες είναι πιθανόν να διαρκέσουν πέντε χρόνια, επιταχυνθούν", προστίθεται στην έκθεση.

Η πιο αισιόδοξη πρόβλεψη της Παγκόσμιας Τράπεζας κάνει λόγο για κόστος 122 δισ. δολ. ή 86 δισ. ευρώ, δηλαδή το 2,5% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι καταστροφές στην Ιαπωνία θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις και στην υπόλοιπη Ασία, αλλά είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί το κόστος αυτό για την περιοχή. Παράλληλα, τονίζουν ότι στο άμεσο μέλλον, οι επιπτώσεις θα φανούν κυρίως στον τομέα του εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive