Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Συμπλοκές μεταξύ αθίγγανων και κατοίκων στην Κέρκυρα.Κατηγορούν τους Ρομά για πολλές κλοπές

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίσσονται στην περιοχή του Κοκκινίου της Κέρκυρας με κατοίκους της περιοχής και αθίγγανους που μένουν στον παρακείμενο οικισμό στο Λιβάδι Ρόπα, μετά την επιχείρηση κλοπής μοτοσικλετών από αθίγγανους αργά το βράδυ. Κάτοικοι του Κοκκινίου αλλά και του γειτονικού χωριού του Αγ. Ιωάννη έχουν αποκλείσει από το πρωί το δρόμο στο ύψος του Δημαρχείου Παρελίων ενώ μπλόκο σε άλλο σημείο, στο ύψος του καταυλισμού, έχουν κάνει από την πλευρά τους αθίγγανοι που κατοικούν στην περιοχή.


Οι κάτοικοι των χωριών που έχουν ήδη συστήσει συντονιστική επιτροπή αγώνα, διαμαρτύρονται στην πολιτεία για τη μη αστυνόμευση της περιοχής τους υποστηρίζοντας ότι οι κλοπές σε μοτοσικλέτες, ποδήλατα, κτηνοτροφική παραγωγή και ζώα, ακόμα και οικιακό εξοπλισμό, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο ενώ πληθαίνουν και φαινόμενα προκλητικής συμπεριφοράς και απειλών από συγκεκριμένες οικογένειες τσιγγάνων που δρουν ανεξέλεγκτα και τρομοκρατούν τον κόσμο. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ακόμα και όταν η αστυνομία συλλαμβάνει τσιγγάνους, αυτοί αφήνονται στη συνέχεια ελεύθεροι με αποτέλεσμα να έχουν αποθρασυνθεί.

Η σπιθα που προκάλεσε την έκρηξη ήταν χθες το βράδυ η προσπάθεια κλοπής μοτοσικλετών αλλά και ζωντανών από τσιγγάνους στο Κοκκίνι, στην περιοχή του βενζινάδικου. Την επιχείρηση αντιλήφθηκαν κάτοικοι των γύρω σπιτιών που βγήκαν να αποτρέψουν την κλοπή, με αποτέλεσμα να δεχθούν, όπως καταγγέλλουν, επίθεση από τους αθίγγανους με απειλές και πυροβολισμούς στον αέρα. Κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η αστυνομία, αν και εκλήθη αμέσως, καθυστέρησε μιάμισι ώρα να μεταβεί στο σημείο με αποτέλεσμα να προκληθεί κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης από κάτοικους και αθίγγανους.

Από τη πλευρά τους, εκπρόσωποι των Ρομά που διαμένουν μόνιμα στην περιοχή υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να χρεώνεται σε όλους η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων και υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους δέχονται καθημερινά προπηλακισμούς από κάτοικους των γειτονικών χωριών.

Καταγγέλλουν ότι σήμερα το πρωί, οικογένεια Ρομά επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο κινούταν με κατεύθυνση στην πόλη της Κέρκυρας όταν δέχθηκε επίθεση με καραμπίνες και πυροβολισμούς από τους συγκεντρωμένους στο ύψος του βενζινάδικου στο Δημαρχείο.

Στην περιοχή έχει μεταβεί ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία επιχειρεί να έρθει σε διαπραγματεύσεις τόσο με τους κάτοικους των χωριών όσο και με αυτούς του καταυλισμού των αθιγγάνων. Ο δρόμος, μέχρι αυτή την ώρα, παραμένει κλειστός από τη διασταύρωση στο Κοκκίνι προς την Παλαιοκαστρίτσα.

Πηγή: corfupress.com

1 σχόλιο:

  1. Σαν Γύφτους τους ξέρουμε. Όπως τουρκόγυφτος, αρκουδόγυφτος, κλπ. Το Ρωμά είναι Πασοκική και συριζίτικη αργκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive