Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ο ένας στον άλλον τα ρίχνουν στη ΝΔ για το Βατοπέδι! Ο σώζων εαυτόν σωθήτω


Με μετάθεση ευθυνών σε άλλους επιχειρούν οι παραπεμφθέντες στην Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος και Αλέκος Κοντός να βγουν από το «κάδρο» των εμπλεκομένων. Με υπομνήματά τους που κατέθεσαν χθες στην επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες τους, ο μεν Ευάγγελος Μπασιάκος «δείχνει» τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα, ο δε Αλέκος Κοντός τον πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη (αλλά και τη συμβολαιογράφο κυρία Αικατερίνη Πελέκη ), για τον οποίο μάλιστα διατυπώνει υπαινιγμούς σχετικά με τη μη παραπομπή του στην Προανακριτική!!!
Ο Ευάγγελος Μπασιάκος υποστηρίζει ότι «δεν είχα καμία αρμοδιότητα ή παρέμβαση ή συμμετοχή σε θέματα κυριότητας, διαδικασίας ανταλλαγής (που είχε ανατεθεί στη μόνη αρμόδια ΚΕΔ),εξεύρεσης, αποστολής ή επιλογής των “διαθέσιμων” και “κατάλληλων” από πληθώρα ακινήτων, αποτίμησής τους» και δηλώνει ότι «δεν συμμετείχα σε κατάρτιση ή υπογραφή συμβολαίων». Όπως αναφέρει μάλιστα «και πάντως δεν επόπτευα ούτε κατηύθυνα καμία από τις αρμόδιες υπηρεσίες και όργανα», όπως η ΚΕΔ και το ΝΣΚ τα οποία υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών. Και για όσους δεν κατάλαβαν καθιστά σαφές ότι ο μόνος αρμόδιος για τη λίμνη Βιστωνίδα και την ΚΕΔ, αλλά και την ανταλλαγή της λίμνης, ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών, δηλαδή ο Πέτρος Δούκας, με τον οποίο έχει συνυπογράψει την υπουργική απόφαση για να ανοίξει ο δρόμος των ανταλλαγών. Όπως αναφέρει εξάλλου, «μια νόμιμη υπουργική απόφαση δεν συνδέεται με το όποιο τυχόν αποτέλεσμα προέκυψε από ενέργειες τρίτων με πράξεις ή κατά τη σύνταξη συμβολαίων, ή αργότερα, ακόμη και λόγω λαθών ή παραλείψεων», αιχμή που απευθύνεται προς την Αικατερίνη Πελέκη.
Σε «σκοπιμότητες, μεθοδεύσεις και παρασκήνιο» αποδίδει ο Αλέκος Κοντός την «εν πολλοίς υποκριτική και προκλητικά επιλεκτική στοχοποίηση συγκεκριμένων και μόνο προσώπων», όπως αναφέρει στο υπόμνημά του, διαχωρίζοντας τη θέση του, αφού όπως δηλώνει «σε καμία άλλη υπουργική απόφαση ή υπηρεσιακό έγγραφο σχετιζόμενο με την υπό έρευνα υπόθεση δεν έχει τεθεί η υπογραφή μου». «Κανένα ερώτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ή προς το ΝΣΚ δεν έχει υπογραφεί από εμένα, ενώ καμία επίσης σχετική με το ερευνώμενο θέμα γνωμοδότηση δεν αποδέχθηκα» επισημαίνει χαρακτηριστικά. Ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ «υποδεικνύει» τον Πέτρο Δούκα λέγοντας ότι «είχα εκφράσει την πρόθεσή μου να υποβάλω σχετικό αίτημα στον νομικό σύμβουλο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστο Μπότσιο, ο οποίος με ενημέρωσε ότι ήδη είχε κριθεί το ζήτημα με την ομόφωνη απόφαση του ΝΣΚ, την οποία και είχε αποδεχθεί διά της σχετικής αποφάσεώς του ο κ. Δούκας». Επίσης, διαψεύδει την πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Σταματίνα Μαντέλη, ότι είχε δώσει εντολή για αναζήτηση εκτάσεων προς ανταλλαγή, ενώ αναφερθείς στον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σάββα Τσιτουρίδη σημειώνει ότι « ουδέποτε με ενημέρωσε για τις επαφές του με τους εκπροσώπους της Ιεράς Μονής». Όσον αφορά την έκταση της Ουρανούπολης, δηλώνει ότι δεν είχε καμία ανάμειξη και ότι «το συγκεκριμένο ζήτημα δρομολογήθηκε εν αγνοία μου, χωρίς τη δική μου αναγκαία έγκριση και με πρωτοβουλία του Κώστα Κιλτίδη», ενώ τονίζει ευθέως ότι «απορίας άξιον παραμένει το γεγονός ότι παρά ταύτα απεφασίσθη η δική μου παραπομπή ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη μου, όταν για το ζήτημα αυτό ο κ. Κιλτίδης δεν παραπέμφθηκε».
Piazza delm popolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive