Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΟΙ ΝΕΕΣ... ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ!


Από τη Νόρα Ράλλη

Η Σύνοδος των Καθολικών Επισκόπων των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με «δέκα εντολές» για το πώς να ενεργούν οι ιερείς ώστε να αποφεύγεται η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Εκκλησίας: «Είναι αφελές να πιστέψουμε ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν αυτόματα τα όρια και είναι καλό που οι οικογένειες και οι οργανώσεις θέτουν όρια» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Τερέζα Κέτελκαμπ, διευθύντρια του γραφείου προστασίας των παιδιών της Συνόδου. «Για παράδειγμα, κανένας νέος που ασχολείται με παιδιά, κανένας ιερέας, κανένας ενήλικος δεν θα πρέπει να βρίσκεται μόνος σε ένα δωμάτιο με ένα παιδί», προσθέτει το κείμενο κι εμείς αναρωτιόμαστε: Αν αυτό προσθέτει το κείμενο και κανέναν έλεγχο δεν προσθέτει ο παπάς στις αρρωστημένες του ορέξεις, μήπως το λόγο πρέπει να έχει πλέον η δικαιοσύνη και όχι ο νέος Δεκάλογος του "σωστού ιερέα;"
Σύμφωνα με τον «οδηγό» αυτό, οι εκκλησίες θα πρέπει να ελέγχουν συστηματικά το παρελθόν των ατόμων στα οποία αναθέτουν να ασχολούνται με τα παιδιά. «Εάν ένας ενήλικας είχε προβλήματα με τους κανόνες της κοινωνικής ζωής, όπως το να μην οδηγεί μεθυσμένος ή να διαταράσσει την τάξη, ίσως να έχει και άλλα προβλήματα με άλλους κανόνες, όπως αυτός που ορίζει να μην αγγίζει τα παιδιά», σημειώνει η Κέτελκαμπ... Και συνεχίζουμε: Δηλαδή, αν είχες πιει ένα βράδυ και γύρισες σπίτι σου κορούμπελο, αυτό σημαίνει ότι είσαι παιδεραστής και αν πίνεις μόνο χυμό βατόμουρου - άντε και θεία λειτουργία στο τσακίρ κέφι -, τότε συνδέεσαι με την αγιοσύνη;!!!
Τα ίδια τα παιδιά, συνακόλουθα, καλούνται να αποκαλύπτουν «συμπεριφορές που αποτελούν προμηνύματα σεξουαλικής κακοποίησης», όπως για παράδειγμα εάν κάποιος ενήλικος τα γεμίζει με δώρα ή αν τους επιτρέπει να κάνουν πράγματα που τους έχουν απαγορεύσει οι γονείς τους... όπως το να βλέπουν τηλεόραση, για παράδειγμα ή να τρώνε σοκολάτα πριν το φαγητό;!!! Μα, καλά; Είναι με τα καλά τους;!!!
ΠΗΓΗ


2 σχόλια:

  1. Μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκαν τα γραφεία του κ Κυριάκου Βελόπουλου, ο Βουλευτής δήλωσε: «Το μέγιστο της ανοησίας κάποιων δυστυχώς έχει φτάσει στο όριο της ανθρωποκτονίας. Κινδύνευσαν ζωές, 3 εργαζόμενοι θα μπορούσαν να έχουν χάσει τη ζωή τους. Προσωπικά δε θα πω τα τετριμμένα, «καταδικάζω κ.λ.π.». Μπορεί να είμαι φιλόζωος αλλά εδώ δυστυχώς μιλάμε για ανθρώπινα κτήνη- υποψήφιους δολοφόνους.

    http://www.velopoulos.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανεργους ανω των 50 που διαθετουν 7500 ενσυμα γιατι δεν τους βγαζεις συνταξη κε προθυπουργε τι θα κανουνε αυτοι αδελφες στη συγγρου θα γινουνε.αλλα αμα ειχατε φιλιτιμο ισως να κανατε κατι γιαυτους. τα ποσοστα που σου εδωσε ο ελληνας θα στα παρει πισω με το παραπανω και θα σε στειλει και σενα παρεα με το χοντρομαλακοπαπουτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive