Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Τα τσιγάρα στα 6 ευρώ το πακέτο!


Ασκήσεις... περισσότερης λιτότητας φέρνει η μείωση του ελλείμματος κάτω από 3% σε 3 αντί για 4 χρόνια, που αποφασίστηκε με εντολή του πρωθυπουργού. Για «δίκαια μέτρα» έκανε λόγο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ η Λούκα Κατσέλη μίλησε για «πάτημα στο γκάζι». Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, μέχρι το 2012 πρέπει να εισπραχθούν 25 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10 δισ. φέτος και από 7,5 δισ. το 2011 και το 2012.
Πρώτο «θύμα»;
Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα... ξενύχτια, όπου αναμένονται αυξήσεις έως και 20%.
Η τιμή του πακέτου θα ανέβει από τα 3,20 ευρώ στα 4 φέτος, θα γίνει 5 ευρώ το 2011 και 6 ευρώ το 2012.
Το απλό ποτό θα κοστίζει 10 ευρώ, από 7 - 8 που είναι σήμερα και το «περιποιημένο» 15 έναντι 12 - 13 ευρώ. Εν ολίγοις, 50 ευρώ δεν φτάνουν για 2 άτομα και 2 ποτά.
Από κοντά, θα έρθουν αυξήσεις μέχρι και 50% στις αντικειμενικές αξίες, φόροι στα ακίνητα, «πάγωμα» μισθών άνω των 2.000 ευρώ και περιορισμός 10% στα επιδόματα του Δημοσίου.
Παράλληλα, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως ο ΦΠΑ και οι φόροι στα καύσιμα δεν θα αυξηθούν φέτος, όμως, το 2011 ή το 2012... βλέπουμε.
Για «τέλος των ψευδαισθήσεων της κυβέρνησης» μίλησε η ΝΔ και το ΚΚΕ έκανε λόγο για «επίθεση στις λαϊκές κατακτήσεις». Ο ΛΑΟΣ σχολίασε πως η επίσπευση των μέτρων θα σημάνει το τέλος οποιασδήποτε ελπίδας ανάπτυξης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε γενναίο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων.
Σημαδιακά, πάντως, κλιμάκιο των Βρυξελλών έρχεται των Φώτων στην Αθήνα ενόψει και της κατάθεσης του νέου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Πηγή:madata.gr
SofosCrete:
Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει για τα 6 ευρώ πάντως το σίγουρο είναι ότι φέτος παίρνουν μεγάλη αύξηση. Ούτε να καπνίσουμε δεν θα μπορούμε!

http://sofoscrete.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive