Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

O ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ GOLDEN BOYS


Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου για τη διατήρηση και τις αμοιβές των διοικητικών στελεχών οργανισμών και εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης:

ΠΡΟΣ: τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό.

ΘΕΜΑ: Η διατήρηση και οι αμοιβές των διοικητικών στελεχών οργανισμών και εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Στο σημερινό περιβάλλον της οικονομικής κρίσης που μας παρουσιάζετε για την Ελλάδα, η διατήρηση διοικητικών στελεχών οργανισμών και εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα που είχαν οριστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση με υψηλότατες αμοιβές αποτελεί πρόκληση για ολόκληρη την κοινωνία.

Επιπλέον, ειδική μνεία πρέπει στο ότι να γίνει στο ότι οι εξωπραγματικές για τα Ελληνικά δεδομένα αμοιβές των ανωτέρω στελεχών είναι το αποτέλεσμα των προβλέψεων του Νόμου 3429/2005 που ψήφισε η προηγούμενη Κυβέρνηση, καθώς σε αυτόν προβλέπεται ειδικά ότι οι Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί οι οποίες είναι εισηγμένες σε οργανωμένη αγορά (χρηματιστήριο) και στους οποίους το Δημόσιο εξακολουθεί να έχει οποιοδήποτε ποσοστό συμμετοχής, «ευρίσκονται εκτός του, κατά τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις, ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Ε Ρ Ω Τ Α Σ Θ Ε

1. Θεωρείτε σκόπιμο να λάβετε μέτρα για τον γενικότερο περιορισμό, και ει δυνατόν την εξάλειψη, του φαινομένου των «golden boys» και «golden girls» από τις διοικήσεις των οργανισμών και εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα;

2. Σκοπεύετε να προβείτε σε, νέα, νομοθετική ρύθμιση που να θεσπίζει ανώτατα όρια στις αμοιβές των διοικητικών στελεχών οργανισμών και εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ακόμα και εκείνων που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο;

Ο Ερωτών

Γεώργιος Καρατζαφέρης

αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Σαββατο 7/11/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive