Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ; ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Α.Π. ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ; ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΛΕΥΡΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ & Ο ΛΑ.Ο.Σ


ΗΠΑ: Eυνοϊκή συγκυρία για λύση του Kυπριακού

Είναι ευκαιρία να λυθεί το Κυπριακό, λόγω της τρέχουσας συγκυρίας, εκτιμά ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον.

Μιλώντας στη Λέσχη Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Ουάσινγκτον, ο κ. Γκόρντον είπε ότι η παλιά γνωριμία των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, οι οποίοι μάλιστα έχουν ειλικρινείς προθέσεις, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στο παρελθόν, είναι μία ευνοϊκή και σημαντική παράμετρος που μπορεί να οδηγήσει στη λύση.
Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, ελπίζουν ότι τα δυο μέρη θα προχωρήσουν και είναι έτοιμες να συμβάλουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Μιλώντας για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι μέλος της ΕΕ και άρα η όποια απόφαση δεν εναπόκειται σε αυτές. Ό μως συνέχισε, η Ουάσιγκτον έχει εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίξει τις ευρωπαϊκές προσδοκίες της Τουρκίας και θεωρεί ότι η ενταξιακή διαδικασία υπήρξε υγιής και εποικοδομητική για την Τουρκία. Επίσης μια ισχυρή σχέση ΕΕ-Τουρκίας στην πορεία ένταξης της χώρας, θα ήταν καλή για την Ευρώπη και καλή για την Τουρκία.
Υπό αυτό το πρίσμα, σημείωσε, οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τις ευρωπαϊκές χώρες να συνεχίσουν τη διαδικασία αυτή διότι, όπως εκτίμησε, όλοι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να επιθυμούν μια ισχυρή, ευημερούσα και δημοκρατική Τουρκία ως μέρος της Ένωσης.
Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Γκόρντον χαρακτήρισε εφικτή την επίτευξη μιας συμφωνίας η οποία θα πρέπει να είναι προς το συμφέρον και των δυο πλευρών. Αφού σημείωσε ότι υπάρχει νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα και ότι οι ηγέτες των δυο χωρών συναντήθηκαν πρόσφατα, υπογράμμισε ότι ο ΟΗΕ ηγείται της προσπάθειας για την επίλυση του ζητήματος,
προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται και ενθαρρύνουν τη διαδικασία, διότι θα συμβάλει στην περαιτέρω σταθεροποίηση των Βαλκανίων και την ανάπτυξη καλύτερων σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες.
αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Κυριακη 8/11/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive