Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Η ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ : «Δημιουργία ιατρικής ειδικότητας Αθλητιατρικής»

Κύριε Υπουργέ,
Η επιλογή της εξειδίκευσης σε όλους τους τομείς της επιστήμης αποτελεί κοινωνική ανάγκη, σταθερή ακαδημαϊκή επιδίωξη και δικαιώνεται από την καθημερινή πρακτική. Η σχετικά νέα ειδικότητα του ιατρού εργασίας αποτελεί για παράδειγμα την πιο πρόσφατη επιβεβαίωση της διαρκούς εξειδίκευσης της ιατρικής επιστήμης, η οποία ανταποκρίνεται στην ευρεία κοινωνική ανάγκη, της διασφάλισης των συνθηκών και της προστασίας της υγείας των χιλιάδων εργαζομένων.

Ο ελληνικός αθλητισμός σε όλες του τις μορφές, από τον μαθητικό μέχρι τον επαγγελματικό, και σε όλο το εύρος των αθλημάτων, έχει κατά μείζονα αναλογία ισχυρότατο δικαίωμα στην προστασία των εκατοντάδων χιλιάδων μελών του μέσω της ιατρικής ειδικότητας της Αθλητιατρικής.

Το επιστημονικό πεδίο της προτεινόμενης ιατρικής ειδικότητας είναι μεγάλο και τα πλεονεκτήματα προφανή. Είναι η ειδική ιατρική αντιμετώπιση των περιστατικών τραυματισμών ή ασθενειών που οφείλονται σε φυσική ή αθλητική δραστηριότητα κάθε επιπέδου, η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και η έκδοση του σχετικού δελτίου. Είναι επίσης η ειδική συμβουλή για την χρήση συμπληρωμάτων και ο έλεγχος για τη χρήση ουσιών, η ιατρική έρευνα σε πεδία της αθλητιατρικής, η αποσυμφόρηση ήδη κορεσμένων ιατρικών ειδικοτήτων και η μείωση του χρόνου της αναμονής, η θεσμοθετημένη παρουσία αθλητιάτρων σε κάθε αθλητικό γεγονός μικρής ή μεγάλης κλίμακας, που δυστυχώς σήμερα, για αυτή την αναγκαιότητα, δεν υπάρχει καμιά αναφορά στον αθλητικό νόμο.

Η Αθλητιατρική Εταιρεία Ελλάδος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (E.F.S.M.A.) και της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Αθλητιατρικής (F.I.M.S), μέσα από την συνεργασία της με τις Εθνικές Αθλητιατρικές Εταιρείες της Ευρώπης, με το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των μελών της και με την εμπειρία πολλών ιατρών της που είναι μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σας έχει καταθέσει (αρ. πρωτ. 14/6-6-2008) το κείμενο της αναγνώρισής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικών Ιατρών (U.E.M.S) καθώς και το προτεινόμενο Πρόγραμμα Σπουδών για την ειδικότητα της Αθλητιατρικής.

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τριτη 7/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive