Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

"ΔΡΑΣΗ" Η ΜΑΥΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ; ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ"

Την Δευτέρα 16 Μαρτίου ο ραδιοφωνικός σταθμός Arrena 89,2 φιλοξενεί στην εκπομπή των Δημήτρη Δανίκα και Μάκη Προβατά τους πρώην Υπουργούς, Βασίλη Κοντογιαννόπουλο και Στέφανο Μάνο. Θα μιλήσουν για την ίδρυση του νέου κόμματος «Δράση», στο οποίο έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, μία μέρα πριν την επίσημη ανακοίνωσή του, την Τρίτη 17 Μαρτίου."

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"ZEIDORON"

Το σποτάκι που διαβάσατε δημοσιεύεται από χτές στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού και προαναγγέλλει συνέντευξη των ιδρυτών του νέου κόμματος "ΔΡΑΣΗ"!
Η επίσημη διακήρυξη των αρχών του νέου κόμματος θα γίνει την Τρίτη 17 του Μάρτη όπως διαβάζουμε.
Δύο πολιτικοί παλαιάς κοπής αποφάσισαν,απ' ότι φαίνεται,να μας σώσουν!!!.
Προφανώς μεθ' ετέρων φίλων (που θα βάζουν το παραδάκι) θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν την τρίτη λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της χώρας.
Νέοι> (μόλις 150 ετών κι οι δυό μαζί), ωραίοι,άφθαρτοι,με εκσυγχρονιστικές ιδέες,κι όραμα για το μέλλον,θα αποτελέσουν πόλο έλξης για κάθε νέο ψηφοφόρο και για πολλούς απογοητευμένους από τα αστικά κόμματα.
Ολα καλά κι άγια,μόνο που δεν ξεχνάμε όλοι μετά από δέκα χρόνια,όπως έλεγε ο παμπόνηρος Μητσοτάκης.
Μικρή χώρα η Ελλάδα και γνωστό σε όλους το παρελθόν που κουβαλάνε και οι δύο!
Ο Στέφανος Μάνος πρόεδρος γνωστής αλευροβιομηχανίας,που τη φαλίρισε,βουλευτής από το 1977 και υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις της ΝΔ.Υπεύθυνος συνεπώς κι αυτός για πολλά δεινά του τόπου,αποχώρησε το 1998 κι έφτιαξε δικό του κόμμα το 1999.
Το κόμμα των Φιλελευθέρων με σήμα τον φοβερό ταύρο (θα τα έκανε όλα λίμπα) αλλά,δυό χρόνια μετά ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων.
Η θέλησή του όμως για προσφορά στην πατρίδα τον έφερε το 2004 στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
Ηταν σοσιαλιστής αλλά δεν το είχε καταλάβει νωρίτερα!
Τώρα λοιπόν αποφάσισε να περάσει ξανά στη "Δράση" από νέο μετερίζι.
Ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος εξελέγη για πρώτη φορά το 1974 βουλευτής με τη ΝΔ κι αυτός και διετέλεσε σε πολλές κυβερνήσεις υπουργός και υφυπουργός παιδείας,καθώς και υπουργός βιομηχανίας,εμπορίου και υγείας στις κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Σημίτη.
Οπως βλέπετε βίοι παράλληλοι και για τους δύο, πήδηξε και ο κύριος Κοντογιαννόπουλος το 2000 στο άρμα του ΠΑΣΟΚ για να ξαναδεί τα έδρανα της Βουλής και τις υπουργικές καρέκλες!
Ετούτος όμως συν των άλλων κουβαλάει στην πλάτη του και 5 νεκρούς που ο κόσμος φαίνεται να τους έχει ξεχάσει.
Υπουργός παιδείας ων το 1990 στην κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε στη Βουλή το περίφημο "πολυνομοσχέδιο για την παιδεία",το περιεχόμενο του οποίου προκάλεσε την αντίδραση των μαθητών όλης της χώρας με καταλήψεις που διήρκεσαν όλο το Δεκέμβριο του 1990 και μέσα στις γιορτές,φτάνοντας στις 8 Ιανουαρίου 1991 στη δολοφονία του αείμνηστου καθηγητή Τεμπονέρα σε σχολείο της Πάτρας από ομάδα παρακρατικών που προσπαθούσε να ανακαταλάβει το σχολικό συγκρότημα.
Φυσικός αυτουργός αυτής της δολοφονίας ήταν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πατρών τότε,ο οποίος και καταδικάστηκε αργότερα.
Συνέχεια της δολοφονίας Τεμπονέρα ήταν οι διαδηλώσεις χιλιάδων λαού τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αθήνα.
Στην Αθήνα όμως είχαμε άλλους 4 νεκρούς πολίτες,οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στους πάνω ορόφους του καταστήματος "Κ.Μαρούση", στη γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους, από πυρκαγιά που προκλήθηκε από τη ρίψη δακρυγόνων για τη διάλυση της> διαδήλωσης.
Την άλλη μέρα βέβαια,10 Ιανουαρίου 1991,ο κύριος Κοντογιαννόπουλος κάτω από το βάρος των γεγονότων παραιτήθηκε και το "πολυνομοσχέδιο" του αποσύρθηκε.
Αν είχε την πολιτική τόλμη να κάνει ένα βήμα πίσω τις προηγούμενες μέρες και να αποσύρει το νομοσχέδιο η να παραιτηθεί ο ίδιος,τίποτα απ΄όλα αυτά δεν θα συνέβαινε.
Ο εγωισμός κι η ξεροκεφαλιά έγραψαν ακόμα μία μαύρη σελίδα στην πολιτική ζωή της χώρας μας.
Αυτά για να μη ξεχνάμε τη σύγχρονη ιστορία μας και τους πρωταγωνιστές της.
Από κει και πέρα ας προβούν στο εγχείρημά τους.
Νέο ξεκίνημα,νέοι αγώνες με "Δράση"!
Αλήθεια που στηρίζονται;
Στην ασθενή μας μνήμη ίσως!
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη δευτερα 16/3/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive