Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Σαλάτα εποχής

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΩΝΤΑΣ

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

Έρχεται ‘41

Νεαρός εισέβαλλε με το αυτοκίνητό του σε σουβλατζίδικο στον Βόλο. Και που να σφίξουν κι άλλο οι πείνες!

Μπέεεε...

Δύο γνωστές γαλακτοβιομηχανίες μας κατηγορούνται από ενώσεις καταναλωτών ότι βάζουν κάτι περίεργες ουσίες στο γάλα, με σκοπό τον εθισμό των παιδιών στις συγκεκριμμένες μάρκες. Κάτι σαν το Μάρλμπορο και την κόκα-κόλα, ας πούμε. Λύση; Δώστε το κανίς και πάρτε κατσίκα. Κάντε αντίσταση ρε! Βροντάει ο Όλυμπος, βελάζει η Βάρη...-Έλα Χάϊδω μου, λίγο ακόμα για τη μπεσαμέλ σε παρακαλώ...

Τέσσερα γιουσουφάκια στις Βρυξέλλες

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα εκλέξει τέσσερεις ευρωβουλευτές στις ευρωεκλογές». Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας. Τι θα τους κάνεις βρε παιδί; Να πείσουν τον Αλμούνια για τα «επιτρεπόμενα ποσοστά βίας» κατά της οικονομίας μας; Ή να συρίζουν για την πιο γρήγορη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.;

Ακούει το ΥΠ.ΕΞ.;

Είναι ένας νέος Έλληνας, κάτοικος και υπήκοος Σκοπίων. Έχει κλειστεί σε ψυχιατρείο, επειδή προωθούσε την ελληνο-σλαβική φιλία, με σεβασμό στην εθνική και ιστορική ταυτότητα του κάθε λαού. Και επειδή καλούσε τους συμπολίτες του να εγκαταλείψουν την ψευτο-μακεδονική προπαγάνδα για να ζήσουν αδελφωμένοι με τους Έλληνες γείτονές τους. Που είναι τώρα εκείνο το ανθελληνικό «Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» του φον Δημητρά, που είναι ο λοιπός θίασος των Μ.Κ.Ο. για τα δικαιώματα παντός άλλου πλην των Ελλήνων, που είναι η υπουργός μας των Εξωτερικών; Where have all the mapets gone? για να παραφράσω το παλιό ουέστερν τραγουδάκι. Μούγκα!

Στου κουφού την πόρτα

Υπάρχει ένα κόμμα, εντός ελληνικού κοινοβουλίου, που δεν ζητάει εκλογές αλλά συναίνεση και συνεννόηση. Υπάρχει ένας μόνο πολιτικός αρχηγός που δεν ζητάει εκλογές, ούτε για το καλό του τόπου, ούτε για την κακομοίρα τη μανούλα του, αλλά τονίζει την εθνική ανάγκη για κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής από την παρούσα Βουλή. Υπάρχει μία και μόνη ελπίδα για τους Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα τους κι αγωνιούν για το μέλλον της. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο ΛΑ.Ο.Σ. Για όσους δεν θέλουν κάποια Ελλάδα, κάμποση Ελλάδα, αλλά την ΕΛΛΑΔΑ. Αφήστε στην άκρη τις κούφιες περιεχομένου κομματικές ταμπέλες, κλείστε τ’ αυτιά σας στις ψευτο-προοδευτικές σειρήνες της ενδοτικής παρακμής και απαιτήστε τώρα δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, οι πάντες, την Ελλάδα που αξίζει σ’ εμάς και στα παιδιά μας, δυναμώνοντας τις τάξεις του μόνου ελληνικού κόμματος που δεν απευθύνεται σε δεξιούς κι αριστερούς, αλλά σε Έλληνες. Ο μακαριστός Χριστόδουλος φώναζε στους νέους «ελάτε στην εκκλησία με τα σκουλαρίκια σας». Ο Γιώργος Καρατζαφέρης φωνάζει σ’ όλους τους Έλληνες «ελάτε στην Εκκλησία του Δήμου με τη σεβαστή ιδεολογική σας τοποθέτηση, για να δυναμώσουμε με το αγκάλιασμα όσων μας ενώνουν κι όσων μας χωρίζουν την πατρίδα που μας γέννησε και μας χρειάζεται μονιασμένους για να την υπερασπιστούμε». Ποτέ άλλοτε πολιτικός αρχηγός δεν μίλησε έτσι στους Έλληνες. Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω.

Μεταβιβάζεται όπως είναι επιπλωμένο

Δεν απέχει πολύ της αληθείας αυτό που προσήψε ο Γ. Καρατζαφέρης στον Τζορτζ, ότι θέλει την πρωθυπουργία για την καημένη τη μανούλα του. Καημό αβάσταχτο το έχει η Μάργκαρετ να δει τον κανακάρη της πρωθυπουργό. Γι’ αυτό κι αντί για το «ή ταν, ή επί τας», που έλεγαν οι αρχαίες Σπαρτιάτισσες δίνοντας την ασπίδα στον γιό τους, εκείνη όταν ο Βενιζέλος αμφισβήτησε την αρχηγία του παιντιού, κοπάνησε την ασπίδα στην κεφάλα του Τζορτζ, ουρλιάζοντας: «Βρε ανεπρόκοπε, θ’ αφήσεις αυτόν τον χοντρό να σου πάρει το κόμμα του πατέρα σου;». Έτσι κατάντησαν τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα. Μαγαζί του μπαμπά ή του μπάρμπα.

Το Ελλαδέξ* στη Γιουροβίζιον

Τρία γλυκανάλατα αμερικανοπρεπέστατα σαχλαμαροτράγουδα σε αγγλικό στίχο, για να διαλέξουμε ένα να εκπροσωπήσει το Ελλαδέξ των κομπλεξικών και των αλλοτριωμένων, στο πανηγυράκι σκοπιμοτήτων της Γιουροβίζιον. Τρία τραγούδια, ένας συνθέτης τσάτσος, ένας τραγουδιστής τσάτσος κι ένας χορογράφος τσάτσος. Η δημοκρατία της Ε.Ρ.Τ. στην αποθέωσή της. Η καφρίλα στο απόγειο της γελοιότητάς της. Οι καταξιωμένοι Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές επιδεικτικά απόντες από το στημένο καρακιτσαριό. Και καλά κάνουν, αφού με άνωθεν εντολή των γλειψιματιών της παγκοσμιοποίησης, η ελληνική μουσική και ο ελληνικός στίχος είναι εξ’ ορισμού εξοβελιστέα. Προς κάφρους επιστολής Ρώντα το ανάγνωσμα: Η αγγλική γλώσσα, εκ των πλέον πτωχών της υφηλίου, διαθέτει μόλις 800.000 όρους, εκ των οποίων οι 250.000 ελληνογενείς και λατινογενείς, έναντι της ελληνικής που αριθμεί άνω των 90.000.000 όρων. Επιπλέον, όταν οι πρόγονοί μας τραγουδούσαν, οι πρόγονοι των Άγγλων μούγκριζαν.

Κι αν ακόμα το άψυχο σαχλαμαροτράγουδο πάρει την πρωτιά, σ’ ένα χρόνο δεν θα το θυμάται κανείς. Λεφτά πεταμένα, ιδανικά πατημένα, η αυτοκρατορία των μηδαμινών τρώει την Ελλάδα κι αφοδεύει πολιτιστικά σκουπίδια. Τα τυλίγει σε πολυτελή συσκευασία και ταϊζει το ναρκωμένο πόπολο. Ποθούμενος στόχος; Άϊ-κιού ραδικιού.

*Το «Ελλαδέξ» προέρχεται από τον προφητικό λόγο του Γιώργου Σεφέρη, όταν σχολιάζοντας τη μανία της δεκαετίας του ’60 να εξευρωπαϊζουμε τις ονομασίες των προϊόντων μας (π.χ. Κλινέξ), είχε πει το περίφημο: «Έτσι όπως πάμε θα πούμε και την Ελλάδα...Ελλαδέξ». Κοντεύουμε.

Αχόρταγοι

«Του Ασώτου», την Κυριακή που μας πέρασε. Γιόρταζαν οι «ελληνικές» τράπεζες. Που αφού ελεήθηκαν από την κυβέρνηση Καραμανλή με 28 δις., μοίρασαν μερίσματα στους αναξιοπαθούντες μεγαλομετόχους τους, από 50 έως 130 εκατομμύρια ευρώ. Καραμανλή, πεινάνε οι φουκαράδες. Βάλε φόρο στα προφυλακτικά να τους ενισχύσεις λιγάκι. Άλλωστε, όσοι από μας μπορούμε ακόμα και το κάνουμε, σημαίνει ότι τρώμε καλά από άδηλους πόρους, οι φοροφυγάδες του κερατά!

Γρηγόρης Δημ. Ρώντας

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τεταρτη 18/2/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive