Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ......

Και όμως έφτασε το 2009
Ακούστε πως το φανταζόταν ο Κώστας Τουρνάς πριν αρκετά χρόνια.Αυτό που θυμάμαι είναι οτι το ακούγαμε και νομίζαμε οτι ήταν εξωπραγματικό.Φανταζόμαστε διαστημόπλοια να πετάνε ,εξωγήινους και άλλα τρελλά.Πάντως τα πράγματα απο τότε έχουν αλλάξει δραματικά.Ποιός θα φαντάζονταν πριν 30 χρόνια οτι θα κάθεται μπροστά σε ένα πληκτρολόγιο και θα επικοινωνεί με όλη την γη.Εγώ πάντως προτιμούσα εκείνα τα χρόνια ήταν πιο γλυκά και οχι μόνο επειδή ήμασταν παιδιά.
Αναρτήθηκε vendetablog

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟ-ΘΟΔΩΡΟΥ-ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Διαβάζω στο αγαπημένο μου blogg: http://sibilla-gr-sibilla./
Και μας κάνει περήφανους!
Η επιστολή του κ. Πάγκαλου πρός τον Πρέσβη του Ισραήλ: "Αγαπητέ Κύριε Πρέσβη σας ευχαριστώ για τις τρεις φιάλες κρασιού που μου στείλατε ως δώρο εορτών. Εύχομαι σε σας, την οικογένειά σας και σε καθέναν στην Πρεσβεία σας ευτυχισμένο τον καινούργιο χρόνο. Υγεία και πρόοδος σε όλους σας. Δυστυχώς παρατήρησα ότι το κρασί που στείλατε, έχει παραχθεί στα Υψώματα του *Γκολάν. Έχω διδαχθεί απ’ όταν ήμουν πολύ νέος να μην κλέβω και να μην δέχομαι τα προϊόντα *κλοπής. Γι’ αυτό δεν είναι δυνατόν να δεχθώ αυτό το δώρο και πρέπει να σας το επιστρέψω.Όπως γνωρίζετε, η χώρα σας κατέχει παρανόμως τα Υψώματα του Γκολάν τα οποία ανήκουν στην Συρία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο αλλά και με πολυάριθμες αποφάσεις της Διεθνούς Κοινότητας.Με την ευκαιρία αυτή εκφράζω την ελπίδα μου ότι το Ισραήλ θα βρει ασφάλεια εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων του και οι *τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τη Χαμάς ή οποιονδήποτε άλλον θα περιοριστούν και θα πάψουν οριστικά αλλά ελπίζω επίσης ότι η κυβέρνησή σας θα σταματήσει να εξασκεί πολιτική συλλογικής τιμωρίας η οποία εφαρμόστηκε σε μαζική κλίμακα από τον Χίτλερ και τις στρατιές του.Πράξεις όπως αυτές που συμβαίνουν τούτες τις μέρες από τους ισραηλινούς στρατιωτικούς στη Γάζα μας θυμίζουν ολοκαυτώματα όπως εκείνα των Καλαβρύτων, του Δοξάτου ή του Διστόμου και οπωσδήποτε εκείνο του γκέτο της Βαρσοβίας.Με αυτές τις σκέψεις, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τις καλύτερες ευχές μου για εσάς, τον ισραηλινό λαό και όλους τους λαούς της δικής μας περιοχής του κόσμου.
Θεόδωρος Πάγκαλος
Αθήνα, 30/12/2008"
Αναρτήθηκε από σίβυλλα"
**********************
Σημ.SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR:
Θαρραλέα και Εθνικά περήφανη η στάση του Έλληνα Βολευτή κ. Πάγκαλου. Έχουμε μόνο κανα δυο μικρές παρατηρησούλες.
1) *Αυτή η Εθνική σας περηφάνεια κ. Βολευτά μας, που, έπινε κρασάκι όταν είσασταν Υπουργός Εξωτερικών και η Κυβέρνησή σας ΠΑΡΕΔΙΔΕ ως αμνό επι σφαγή τον αγωνιστή ΟΤΣΑΛΑΝ στούς Τούρκους στρατοκράτες; Τότε ΔΕΝ είχατε τη σημερινή -εκ του ασφαλούς-περηφάνεια;






<<<<<<(Φωτο. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ, ΟΤΣΑΛΑΝ,ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ)
2) *Ξέρουμε για το απαράμιλλο ήθος σας, όμως το να λέτε ότι απο μικρός δεν δέχεσθε "προιόντα κλοπής", ΠΟΙΑ ηλικία σας αφορά; Αναφέρεσθε χρονολογικά στην προεφηβική ηλικία σας; Γιατί επι Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ είδαμε
πολλούς "συντρόφους" από χλεμέντζουρες, να γίνονται Κροίσοι και σήμερα να διάγουν
Ωνάσειο βίο. Άλλοστε το είπε και η αγνοτέρα όλων, Κα Βάσω Παπανδρέου. Και κλείνοντας, τη ... γιορταστική μας παρέμβαση, την εποχή του χρηματιστηρίου, ήταν σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ, η Εθνική σας περηφάνεια;
3)*Αμ, το άλλο; ΕΣΕΙΣ και πολλά στελέχη του ακινήτου κινήματος, είσαστε ΕΞΕΧΟΝΤΑ μέλη της συνομωτικής λέσχης BILDERBERG, ξέρετε, αναφέρομαι στην Κα Αννα Διαμανοπούλου, στον Εβραικής καταγωγής κ. Γιώργο Παπανδρέου, στον Πρωθυπουργό μας κ. Κ.Καραμανλή,στον κ. Αλογοσκούφη, Παλαιοκρασσά, Βαρβιτσιώτη κ.λ.π. κ.λ.π. Δεν κάνετε λοιπόν ενα βήμα να πεισθούμε για τις φιλειρηνικές διαθέσεις σας; Μαζεύτε ΟΛΟΥΣ τους ηγέτες μέλη της λέσχης και ΟΡΙΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ή αύριο, Συνεδρίαση της λέσχης στη... ΓΑΖΑ!
Να δείτε για πότε σταματάν και οι "τρομοκρατικές"-όπως λέτε- επιθέσεις της Χαμάς και η απάνθρωπη δολοφονία πολιτών που υπερασπίζονται τη χώρα τους απο το Ισραήλ.
Τώρα, τα άλλα περί.... "υψωμάτων του... Γ κολάν",
ΔΕΝ κολλάν κ. Βολευτά μας. ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝ!
ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟΝ κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ. ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΧΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ... ΠΡΟΣΟΧΗ!! Είναι σαν να γράφτηκε σήμερα για πολλούς πολιτικούς μας. ΚΑΛΗ.. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ>>
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τεταρτη 31/12/08

Καλή Χρονιά σε όλους παιδιά.

http://infopress-gr.blogspot.com/
ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΤΙ ΠΟΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ

G&G : Happy New Year! Ευτυχισμένο το νέο έτος 2009!

EΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2009

ΕΛΕΟΣ!!! Φτάνει πια!!!

ΓΕΜΙΣΕ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ;
ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;
Είναι πραγματικά τρομακτικά αυτά που μπορεί κανείς να διαβάσει και να δει σε εικόνες μέσα σε αυτό το απέραντο διαδίκτυο. Όμως πραγματικά οι άνθρωποι που κατασκεύασαν το site το οποίο επισκεφθήκαμε είναι πραγματικά άθλιοι, ανιστόριτοι και πάνω απ' όλα επικίνδυνοι. Μιλάμε για αυτά που διαβάσαμε και είδαμε στο site
http://www.historyofmacedonia. org/ Μπαίνοντας λοιπόν κάποιος μέσα στην ιστοσελίδα τον καλοδέχεται ο δημιουργός της λέγοντας του ότι εδώ μπορεί να μάθει την Αλήθεια για την Μακεδονία. Αριστερά μας σας δείχνουμε και τον χάρτη με την Μακεδονία όπως την παρουσιάζει. Στη συνέχεια μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για το ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας, αλλά ανθέλληνας και μάλιστα χρησιμοποιούσε τους Έλληνες για δικό του ώφελος και για το ώφελος της χώρας του. Το ίδιο βέβαια και για τον Φίλιππο τον Β'.Ντροπή και αίσχος είναι δύο λέξεις πολύ μικρές ώστε να σχολιάσουν αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι κάτοικοι της Π.Γ.Δ.Μ. σε ολόκληρο τον πλανήτη.Κρίμα...
http://enimerwsi-gr.blogspot.com/

ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ 4 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ ΙΛΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ. ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ.
ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.
Επειδη περαν της πολιτικης,των πολεμων και των γιορτων υπαρχει και η καθημερινη ζωη με τα μικρα η μεγαλα προβληματα της, αναγκαζομαι να χρησιμοποιησω τη φιλοξενη σελιδα σας μπας και δωθει λυση σε κατι σημαντικο.
Για τεταρτη συνεχομενη εβδομαδα δεν λειτουργουν οι φωτεινοι σηματοδοτες στη μεγαλη διασταυρωση μπροστα στην εισοδο της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ στα ΙΛΙΣΙΑ.
Ειναι στη συμβολη των οδων ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ και ΕΥΦΡΟΝΙΟΥ, εκατο μετρα πισω απο τα ΜΑΤ στην Καισαριανη.
Μιλαμε για ενα σημειο με παρα πολυ μεγαλη κυκλοφορια οχηματων κι επισης πολυ μεγαλο πλατος του οδοστρωματος που κανει αδυνατη τη συνενοηση των οδηγων.
Ολοι γνωριζουν το προβλημα αλλα,τα φαναρια εξακολουθουν για τεταρτη βδομαδα να "απεχουν" των καθηκοντων τους!
Περιμενουν να γινει πρωτα καποιο σοβαρο τροχαιο και μετα να τα φτιαξουν;
Γιατι τετοια αδιαφορια κυριοι ΑΡΜΟΔΙΟΙ;
Υπαρχουν αληθεια αρμοδιοι σ'αυτη τη χωρα;
Ευχαριστω
ZEIDORON

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Για να δούμε τι λέει και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για τα διεθνή θέματα

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
• Συνεχίζονται, για τέταρτη ημέρα, οι βομβαρδισμοί κατά της Γάζας, με στόχους κυρίως «κυβερνητικά» κτίρια, μεταξύ των οποίων και το «ΥΠΕΞ» της «HAMAS». Ο μέχρι σήμερα απολογισμός είναι 375 Παλαιστίνιοι και τουλάχιστον 6 Ισραηλινοί νεκροί, από πυραύλους που εκτόξευσε η «HAMAS», σε αντίποινα, ενώ σε 1690 υπολογίζονται οι τραυματίες. Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ επέκρινε και τις δύο πλευρές και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, κάτι που δεν φαίνεται πιθανόν, λόγω και της στάσης των ΗΠΑ, ενώ σήμερα συνέρχεται το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε., στο Παρίσι. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, μία από τις σημαντικές παραμέτρους της επίθεσης θεωρείται πως είναι η αποκατάσταση του γοήτρου του ισραηλινού Στρατού που επλήγη μετά τον πόλεμο στο Λίβανο, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρχει κάποια διέξοδος ή ποιος είναι ο τελικός αντικειμενικός στόχος. Οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων συνεχίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

• Το Ισραήλ παρεμπόδισε την από θαλάσσης μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, εμβολίζοντας πλοιάριο και επιβάλλοντας και ναυτικό αποκλεισμό της περιοχής, μολονότι -όπως ισχυρίζεται- επέτρεψε την οδική πρόσβαση φορτηγών με βοήθεια. Τα σύνορα Αιγύπτου-Γάζας άνοιξαν για λίγο, προκειμένου να μεταφερθούν τραυματίες στην Αίγυπτο, δεν επετράπη, ωστόσο, η είσοδος, στη χώρα, Παλαιστίνιων αμάχων.

• Ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ, E. BARAK, δήλωσε, χθες, ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο «μέχρις εσχάτων» κατά της «HAMAS», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης. Στο μεταξύ, η Ισραηλινή ΥΠΕΞ, ΤΖ. LIVNI, αναμένεται στο Παρίσι, εντός των επόμενων ημερών, προκειμένου να συναντηθεί με το Γάλλο Πρόεδρο, N. SARKOZY.

• Το Ιράν αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην υπέρ των Παλαιστινίων εκστρατεία, ενώ οι Ισραηλινοί καταλογίζουν στην Τεχεράνη σημαντική συμβολή στον εκσυγχρονισμό του οπλισμού της «ΗΑΜΑS». Κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι η όλη κατάσταση επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί εν είδει αντιπερισπασμού για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

• Τα ΝΑΤΟϊκά και αμερικανικά στρατεύματα παρουσίασαν «βίντεο», με το οποίο αποδεικνύουν ότι ο θάνατος 14 ατόμων στο Αφγανιστάν, κυρίως παιδιών, οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας των Τaliban.

• Ειρηνικά ολοκληρώθηκαν, χθες, οι Βουλευτικές Εκλογές, στο Μπαγκλαντές.
2
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
1. ΤΟΥΡΚΙΑ
• Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε ν’ αναλάβει διπλωματική εκστρατεία για τον τερματισμό της ανθρώπινης τραγωδίας, στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Πρωθυπουργός, R. T. ERDOGAN αρχίζει, από αύριο, περιοδεία, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί τις Συρία, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο.

• Οι επιχειρήσεις των ΤΕΔ κατά της οργάνωσης του «ΡΚΚ» συνεχίζονται, παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ΝΑ Τουρκία, ενώ 3 άτομα που φέρονται ως μέλη της οργάνωσης παραδόθηκαν στις Δυνάμεις Ασφαλείας, στο Νομό Sirnak.

• Συνεδρίαση, σήμερα, του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ), στο πλαίσιο της οποίας κυρίαρχο θέμα αναμένεται να είναι η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, μετά τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Θα εξετασθούν, επίσης, οι εξελίξεις στο Ιράκ και στον αγώνα για την καταπολέμηση της δράσης του «ΡΚΚ».

• Διαμαρτυρία μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, χθες, μπροστά από την ισραηλινή Πρεσβεία στην Άγκυρα, με αίτημα την αναστολή υλοποίησης των στρατιωτικών συμφωνιών που έχει συνάψει η τουρκική κυβέρνηση με το Ισραήλ.
2. ΒΑΛΚΑΝΙΑ
􀂉 ΣΕΡΒΙΑ
• Εγκρίθηκε, χθες από τη βουλή της Σερβίας, ο προϋπολογισμός για το έτος 2009. «ΥΠΕΡ» τάχθηκαν οι 129 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, «ΚΑΤΑ» 21 βουλευτές του «Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας» (DSS), ενώ απείχαν από την ψηφοφορία οι βουλευτές των «Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος» (SRS) και «Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος» (SNS).

• Συνεδρίασε, χθες, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Σερβίας, με θέμα τη δημόσια διαφωνία μεταξύ των ΥΠΑΜ, D. SUTANOVAC και Α/ΓΕΕΔ, Z. PONOS. Σήμερα ο Πρόεδρος της χώρας, B. TADIC, αναμένεται ν’ ανακοινώσει την απόφασή του επί του θέματος.

• «Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν είναι ικανή να ηγηθεί της χώρας, ενώ δίδει την εντύπωση ότι λειτουργεί συνεχώς υπό καθεστώς εκβιασμού. Επιβάλλεται να θέσουμε ένα τέλος στην κατάσταση αυτή προκηρύσσοντας πρόωρες Βουλευτικές Εκλογές», δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του «Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος» (SNS), T. NIKOLIC.

􀂾 ΚΟΣΟΒΟ
• Σε επίθεση που έλαβε χώρα στην περιοχή Bosnjacki Mahala του βόρειου τμήματος της Kosovska Mitrovica, τραυματίσθηκαν 3 μέλη της «Αστυνομικής Υπηρεσίας του Κοσόβου» (SHPK). Ως δράστες φέρονται, αλβανικής καταγωγής, κάτοικοι της πόλης.

• Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Zvecan αποφάσισαν, χθες ομόφωνα, σε έκτακτη συνεδρίασή τους, να μην επιτρέψουν την εφαρμογή των νόμων του «ωσεί κράτους» της Pristina, ούτε στο Δήμο τους ούτε στους λοιπούς Δήμους του βόρειου Κοσόβου.
3
􀂉 ΣΕΡΒΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
• «Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου δεν έχει κινήσει τη διαδικασία αποστολής Πρέσβη της χώρας, στη Σερβία. Μια τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει επίσημη πρωτοβουλία του αρμόδιου σερβικού Υπουργείου που να υποδηλώνει ετοιμότητα αποδοχής νέου Μ/Β Πρέσβη, στο Βελιγράδι», τόνισε ο Πρωθυπουργός του Μ/Β, M. DJUKANOVIC.

􀂉 ΠΓΔΜ
• Η βουλή της ΠΓΔΜ ενέκρινε, χθες μετά από 3ήμερη συζήτηση, με 62 ψήφους «ΥΠΕΡ» και 9 «ΚΑΤΑ», το μεγαλύτερο, στην ιστορία της χώρας, προϋπολογισμό, ήτοι αυτόν του έτους 2009.
3. ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ
􀂉 ΡΩΣΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ
• Σύμφωνα με πληροφορίες, Μόσχα και Κίεβο δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν για την αποπληρωμή του ουκρανικού χρέους προς τη Ρωσία για το φυσικό αέριο. Ο Ρώσος Πρωθυπουργός, V. PUTIN, εκτίμησε ότι η άλλη πλευρά «απλά δεν επιθυμεί να καταβάλει το χρέος της».

􀂾 ΝΤΑΓΚΕΣΤΑΝ
• Ο VLADIMIR LEPINSKY, Υποστράτηγος των Δυνάμεων Ασφαλείας του ρωσικού ΥΠΕΣ στην περιοχή του Καυκάσου, δέχθηκε χθες πυρά αγνώστων, στη Makhachkala, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

􀂉 ΟΥΚΡΑΝΙΑ
• Η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας ανακοίνωσε τη σύλληψη 3 τεχνικών, οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για την έκρηξη που σημειώθηκε (27/12) σε κτίριο της περιοχής Evpatoria της Κριμαίας και προκάλεσε το θάνατο 27 ατόμων.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΕΥΧΟΜΑΣΤΕ

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΟΡΔΩΝ ΤΩΝ ΒΑΝΔΑΛΩΝ ΤΩΝ ΚουκουλοΦΛΩΡΩΝ !

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΩΡΑ ΒΡΕ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ; ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ Ε;
«Κρανίου τόπο» άφησαν πίσω
Αρχισε η αποτίμηση των καταστροφών σε ΕΜΠ, ΟΠΑ, Νομική μετά την επέλαση των καταληψιών
Των Αποστολου Λακασα – Ζωγιας Κουταλιανου
Κατεστραμμένα εργαστήρια, γραφεία καθηγητών και διοικητικού προσωπικού, βαμμένοι τοίχοι, σπασμένα τζάμια. «Κρανίου τόπο» άφησαν πίσω τους οι καταληψίες που είχαν εγκατασταθεί μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου) στα τρία κεντρικά κτίρια πανεπιστημίων της Αθήνας, μετατρέποντάς τα σε «ορμητήριο».
Κατά τη διάρκεια των αργιών λόγω Χριστουγέννων - και μετά από πιέσεις των πρυτανικών αρχών και εκπροσώπων φοιτητικών παρατάξεων - και οι τελευταίοι, λιγοστοί καταληψίες, εγκατέλειψαν το ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ επί της Πατησίων, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και τη Νομική Αθηνών. Από χθες, οι πρυτανικές αρχές άρχισαν την αποτίμηση των καταστροφών.
Ωστόσο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι υπήρξαν αντικρουόμενες πληροφορίες όσον αφορά την έκταση της καταστροφής στο ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ. Ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης ανέφερε στην «Κ» ότι ζημιές σημειώθηκαν κυρίως στο «σώμα» του κτιρίου (μάρμαρα, τζάμια, πόρτες).
«Οι καταληψίες δεν κατέστρεψαν εργαστήρια και βιβλιοθήκες» πρόσθεσε. Αντίθετα, καθηγητές του ιδρύματος έκαναν λόγο στην «Κ» για περισσότερο εκτεταμένες ζημιές και σε εργαστήρια.
«Είναι καιρός να πούμε την αλήθεια στην κοινή γνώμη και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι πρυτανικές αρχές βρέθηκαν σε μία δίνη το τελευταίο διάστημα, και στο πλαίσιο αυτό κατανοώ μία πιθανή προσπάθεια συγκάλυψης του μεγέθους των καταστροφών. Ομως πλέον πρέπει να πάψουμε να λειτουργούμε με αυτό τον τρόπο», ήταν το σχόλιο καθηγητή στην «Κ». Το κτίριο ασφαλίστηκε χθες από τις πρυτανικές αρχές, ενώ σήμερα η τεχνική υπηρεσία του ΕΜΠ θα αποτιμήσει τις ζημιές.
Στο κτίριο της πρώην ΑΣΟΕΕ η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν οι πρυτάνεις ήταν ένα τελείως διαφορετικό... εικαστικό τοπίο.
Οι τοίχοι του ιδρύματος ήταν γεμάτοι συνθήματα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται βάψιμο όλο το κτίριο.
Ακόμα και έτσι είναι βέβαιο - ότι σε λίγες ημέρες κάποια νέα συνθήματα θα εμφανιστούν. Οι τοίχοι όμως ήταν μόνο η αρχή. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Γρηγόρης Πραστάκος, οι καταληψίες διέρρηξαν δέκα γραφεία καθηγητών και τέσσερις γραμματείες, ενώ διέλυσαν και ένα εργαστήριο στο οποίο υπήρχαν υπολογιστές. Επίσης, εκτεταμένες είναι οι καταστροφές στον εξοπλισμό που διέθεταν οι φοιτητικές παρατάξεις στους χώρους που τους έχουν διατεθεί από το ίδρυμα. Ηδη, από χθες ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής.
Στη Νομική Αθηνών από χθες το πρωί είχαν πιάσει δουλειά τα συνεργεία επισκευών. Οπως τόνισε - μιλώντας στην «Κ» ο πρόεδρος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής κ. Χρήστος Λυριτζής, κυρίως έχουν καταστραφεί τοίχοι, πόρτες και τζάμια, αλλά δεν υπάρχουν καταστροφές σε γραφεία.
Στη Θεσσαλονίκη οι πρώτες εκτιμήσεις ανεβάζουν στις 150.000 ευρώ το κόστος αποκατάστασης των ζημιών στο ΑΠΘ. Εντούτοις, το ποσό πιστεύεται πως θα εκτιναχθεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία απογραφής.
Εκτός βέβαια από τις υλικές ζημιές, σημαντικές είναι και οι συνέπειες στη λειτουργία των ιδρυμάτων που για περισσότερες από τρεις εβδομάδες τελούσαν υπό κατάληψη.
Ηδη, έχουν χαθεί πολλά μαθήματα και θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει παράταση του εξαμήνου, ώστε να συμπληρωθούν οι 13 εβδομάδες μαθημάτων, που απαιτούνται κατ’ ελάχιστον για την τυπική ολοκλήρωση ενός εξαμήνου.
Πηγή:ΚΑΘΗΝΕΡΙΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ;;;

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πολύ φοβάμαι ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης περνά σε δεύτερη μοίρα…. Μπροστά σε αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες σε όλους τους δήμους και τις νομαρχίες της Ελλάδας. Είμαστε στο μέσο της θητείας τους και όπως ορίζει ο κώδικας την Κυριακή πρέπει να γίνουνε δημαιρεσίες για την ανάδειξη νέων προεδρείων στα δημοτικά- νομαρχιακά συμβούλια και νέων δημαρχιακών – νομαρχιακών επιτροπών.Αν υπολογίσουμε ότι συνηθίζεται και η αλλαγή στους αντιδημάρχους – αντινομάρχες ….θέσεις έμμισθες όπως και αυτές των προέδρων στα ΔΣ και ΝΣ … τότε μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει …..κοινωνικός αναβρασμός τα μαχαιρώματα , οι απειλές , οι εκβιασμοί δίνουν και παίρνουν …..Το θέμα αυτό δεν αφορά και λίγους αν υπολογίσουμε ότι στην Ελλάδα έχουμε 1034 δήμους και 52 νομαρχίες , όπου στον καθένα αυτές τις μέρες θα παιχτούν κατά μέσο όρο 4 έμμισθες θέσεις ( 3 αντιδημάρχων και ενός προέδρου)Δηλαδή 1034+ 52 =1086 χ 4 = 4344 και με βάση την στρογγυλοποίηση μας κάνουν περίπου 4500 άτομα …. Οπότε τι να μας πουν 15-20 υπουργοί και υφυπουργοί .....αν αλλάξουν και τόσοι δηλαδή……
http://kosmosnews.blogspot.com/2008/12/blog-post_8372.html

Ώπ, ανοίξανε τ'αρχεία, τι ευτυχία!

Ας θυμηθούμε λίγο τις παλιές καλές εποχές που είχαμε αρχή στον τόπο αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"ΕΛ-ΙΕΝ"

*Την εποχή εκείνη ο Βρετανός τότε πρέσβης στην Αθήνα, Σερ Μπρούκς Ρίτσαρντς, επεδίωξε και έκλεισε μια συνάντηση με τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Καστρί, όπου συνομίλησαν για μια ώρα.
Ακολούθως, στην εμπιστευτική του αναφορά, γράφει τα ακόλουθα για τον Ανδρέα Παπανδρέου:«Σε αυτή τη φάση, το κόμμα εξακολουθεί να είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι η πλέον ευφυής, λαμπρή αλλά και η πλέον διφορούμενη προσωπικότητα στην πολιτική σκηνή της σύγχρονης Ελλάδας.
Παρά το γεγονός ότι έχει ζήσει τη μισή ζωή του μέχρι σήμερα στην Αμερική παραμένει Έλληνας μέχρι τα άκρα των δαχτύλων του.
Δεν νομίζω ότι μπορεί να θεωρείται σοσιαλιστής. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι όπως ο Θεμιστοκλής, ο οποίος αφού έσωσε την πόλη - κράτος της Αθήνας από τους Πέρσες, αυτομόλησε στον εχθρό ή όπως ο Καραϊσκάκης ο οποίος στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου έλεγε "Όποτε θέλω είμαι άγγελος και όποτε θέλω είμαι διάβολος".
Στις αντικοινοτικές θέσεις που έχει ο Ανδρέας Παπανδρέου υπάρχουν περιθώρια για να κάνει διορθώσεις, αλλά η εχθρότητα που έχει εναντίον της Αμερικής και του ΝΑΤΟ είναι θεμελιώδης.
Το όραμά του είναι για μια Ελλάδα αδέσμευτη, ουδέτερη που θα μπορεί να ζει με τις δικές της δυνατότητες και με τα πετροδολάρια του Καντάφι»
*Εδώ προφανώς εννοεί αδέσμευτη απο οικονομικούς ζυγούς.
Ουδέτερη, ως ρυθμιστής μάλλον και όχι σαν παρατηρητής του βιασμού των γειτόνων μας. Όσο για τις δυνατότητες μας, σίγουρα θα τον σκανδάλιζε η ιδέα να ήμασταν εμείς οι πειρατές αντί των σομαλών.
Χρειάζεται να υψώνεις και ανάστημα μια στο τόσο και ο αντρέας σήκωσε ένα έθνος στη πλάτη του.
Μπορεί να το κοιτάμε τώρα και να λέμε πως δεν έγινε σωστά και πιθανότατα ισχύει αυτό. Οφείλουμε να είμαστε ικανότεροι των προγόνων μας, εκτός αν αποδεχτούμε ότι μπορεί και να εκφυλιζόμαστε τελικά.
Εύγε λοιπόν στον άνθρωπο που τόλμησε να κυβερνήσει μόνος του στο βασίλειο των χατζηαβάτηδων.
Δεν είχε απλά άποψη όπως οι περισσότεροι στο κολωνάκι που τον θαυμάσανε. Πήρε θέση και έγραψε ιστορία.
Καλό το κρυφτούλι και το σκυφτούλι λοιπόν αλλά τελικά είναι καλύτερα να περπατάς με τη κεφαλή ψηλά.
Να μη φοβάσαι να κοιτάξεις τον ήλιο και ας πονάνε τα μάτια.
ΕΛ-ΙΕΝ
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τριτη 30/12/08

ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.
ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ!!
*Όταν τα άκρα ενώνονται...
Όπως είναι γνωστό,τα τελευταία χρόνια, εν μέσω της διαδικασίας υλοποίησης της παγκοσμιοποίησης, παρατηρείται το φαινόμενο της σύγκλισης, της συσπείρωσης και της συνεργασίας μεταξύ των δυνάμεων που έχουν κοινές ανησυχίες αναφορικά με το μέλλον αυτού του τόπου.
Άνθρωποι με διαφορετική μεταξύ τους πολιτική τοποθέτηση, ιδεολογική αφετηρία και διαδρομή, αγωνίζονται από κοινού για μία σειρά ζητημάτων που άπτονται του λαού και της πατρίδας μας και του Ελληνισμού γενικότερα.
Οι πατριωτικές φωνές δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό χρώμα, αλλά διαχέονται σε ολόκληρο σχεδόν το πολιτικό φάσμα.
Έχει διαμορφωθεί λοιπόν ένας νέος σχετικά πόλος γύρω από τα εθνικά ζητήματα ως αντίβαρο στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης.
Αυτού του είδους η εθνική αφύπνιση -ιδίως της πατριωτικής αριστεράς- ενοχλεί σφόδρα τους εδώ τοποτηρητές της υπερατλαντικής υπερδύναμης.......
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ>>ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τριτη 30/12/08

ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΩΝ "ΝΕΩΝ" ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!!

ΩΠΑ ΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ (On line & IN.gr.). ΑΜΝΗΣΙΑ ΕΧΕΤΕ? ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ? ή ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ "ΛΑΜΠΡΑΚΕΙΟ" ΠΑΙΓΝΙΟ;
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΟΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ;

ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ 5 ΚΟΜΜΑΤΑ!!
ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑ.Ο.Σ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ;
ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΙΣ "ΚΑΤΙΝΙΕΣ" ΚΑΛΥΤΕΡΑ;

ΔΕΙΤΕ πιο κάτω ΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ!! "ΤΑ ΝΕΑ" ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ !!
Σημ.Πρίν κάμποσα χρόνια στη Χρήστου Λαδά, κάηκαν κάποιες εφημερίδες, για παρόμοιους λόγους, τώρα πως γίνεται το "κάψιμο" ιντερνετικά?


Μπορείτε να ψηφίσετε μόνο ένα πρόσωπο

Πολιτική
Κώστας Καραμανλής
Κέρδισε τις εντυπώσεις με το βέτο για τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ
Γιώργος Παπανδρέου
Ανέτρεψε τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων 10 χρόνων και τώρα το ΠΑΣΟΚ προβάλλει ως φαβορί για τις επόμενες εκλογές
Αλέκα Παπαρήγα
Κατάφερε να συρρικνώσει το προβάδισμα που είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς
Αλέκος Αλαβάνος
Η αντιπολιτευτική του τακτική θεωρείται στις δημοσκοπήσεις ως η πλέον αποτελεσματική
Αλέξης Τσίπρας
Εφερε τη γενιά των 30αρηδων στην κεντρική πολιτική σκηνή
Ντόρα Μπακογιάννη
Παραμένει το δημοφιλέστερο στέλεχος μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ
Πέτρος Τατούλης
Τάραξε τα νερά με το «αντάρτικο» που οδήγησε στη διαγραφή του.
Βαγγέλης Βενιζέλος
Ξεχωρίζει για τη «νομιμοφροσύνη» του - παραμένει ο δημοφιλέστερος του ΠΑΣΟΚ.
Κώστας Σημίτης
Δεν δίστασε να έλθει σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

ΞΕΦΩΝΙΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΣΤΟ "ΤΙΜΗΜΕΝΟ" !! ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ !!
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τριτη 30/12/08

ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ, ΣΤΟ BLOGG ΠΟΥ ΣΕΒΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ;

Όχι σε όλα θα πει ο Νικοπολίδης!

Όχι σε όλα λέει ο Αντώνης Νικοπολίδης αφού όχι μόνο δεν θα δεχθεί την θέση του κηπουρού αλλά ούτε και οποιαδήποτε απόσπαση στην ΓΓΑ.
Τσαντίστηκε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και μετά την επίθεση που δέχθηκε κινδυνεύει να μείνει άνεργος και να τον ζει η γυναίκα του όταν σταματήσει τον αθλητισμό. Δυστυχώς τα κανάλια δεν έκαναν το...
.χατίρι του Νικοπολίδη ίσως γιατί έχουν όλοι τους να τοποθετήσουν τον κηπουρό τους στον δήμο! Τους πήραμε χαμπάρι εμείς από την αρχή. Προωθούν οι παρουσιαστές τους δικούς τους κηπουρούς. Και την πλήρωσε ο πορτιέρο μας!

ΤΙ γράφαμε στις 18/12/08 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ>>"ΑΠΟ ΤΣΙΤΑΧ ΤΩΝ ΓΚΟΛΠΟΣΤ , ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ; ΑΝΤΩΝΗ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ, ΙΝΔΑΛΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΧΘΕΙΣ! ΦΤΥΣΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ!"

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ:

"ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΟΥΡΟΣ"!!



αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τριτη 30/12/08

Όλοι έχουμε δει τα ZEITGEIST I (The Movie) και II (Αddendum)

Όσοι τα είδαμε «μάθαμε» τι γίνεται πίσω από τις «κουρτίνες»...
Τα μάθαμε όμως όλα; Αυτοί που θέλουν να μας «ανοίξουν» τα μάτια και να μας «προστατεύσουν» ποιοι είναι; Τι κίνητρα έχουν; Που αποσκοπούν;

Δεν ξέρω πόσοι απ' όσους είδαν τα συγκεκριμένα ντοκιμαντέρ αναρωτήθηκαν γιατί αναφέρονται μόνο στον Χριστιανισμό και δεν ασχολούνται καθόλου με άλλες θρησκείες που είναι και πολυπληθέστερες όπως ο Βουδισμός, ο Ισλαμισμός και ο Ινδουισμός; Προφανώς αυτές δεν «αποχαυνώνουν» τον άνθρωπο και για όλα τα κακά του κόσμου φταίει ο Χριστιανισμός...
Συνέχεια ΕΔΩ>>«Ποιός θα μας προστατεύσει από τους προστάτες μας;»

Η "εξέγερση" και η μάχη για επιβίωση:Βρείτε τις διαφορές!


ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ,ΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ,
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ.... ΓΙΑΛΑΤΖΙ:


ΑΘΗΝΑ,ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008.

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ,ΑΠΟ ΤΟ 1946.

Με πλατινε ξανθο μαλλι και παλαιστινιακο φουλαρι,εμπρος για την πορτοκαλι (ή μηπως ροζ;) "επανασταση"... Οπως ελεγε και ο αγαπημενος των "επαναστατων" Τσε Γκεβαρα,"οι πραγματικοι επαναστατες δε φορανε κουκουλα".Προσθετουμε οτι το υφος και η εκφραση τους διαφερουν οπως η μερα με τη νυχτα... Αριστερα,το καλομαθημενο παιδακι των Βορειων Προαστειων.Δεξια,το παιδακι που δεν εχει ουτε σπιτι ουτε γειτονια... Αλλοι τα βαζουν με πλαστικες ασπιδουλες κι αλλοι με ατσαλινα τερατα... Εξαιρετικα αφιερωμενο σε οσους ωρυονται για την "αγρια καταστολη" της Ελληνικης Αστυνομιας... Ειναι χειροτερο να τρεχεις να σωθεις απο κρατικοδιαιτους μπατσους ή να σε κυνηγανε πανοπλοι στρατιωτες; Τα αρματα μαχης και οι κλουβες ανηκουν στην ιδια κατηγορια...βαρεων οχηματων! Θελει κοτσια (;)για να σπασεις ενα αυτοκινητο.Και καρδια που συνοδευεται απο απελπισια για να πεταξεις πετρες στα επερχομενα τανκς. Αλλων η φαντασια εξαντλειται σε εμετικα συνθηματα εξω απο ναους κι αλλων στους τοιχους των φυλακων τους... Ενω καποιοι καταστρεφουν την ειρηνη που απολαμβανουν χρονια,καπου αλλου ακομα την ονειρευονται...
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τριτη 30/12/08

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive