Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Ώπ, ανοίξανε τ'αρχεία, τι ευτυχία!

Ας θυμηθούμε λίγο τις παλιές καλές εποχές που είχαμε αρχή στον τόπο αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"ΕΛ-ΙΕΝ"

*Την εποχή εκείνη ο Βρετανός τότε πρέσβης στην Αθήνα, Σερ Μπρούκς Ρίτσαρντς, επεδίωξε και έκλεισε μια συνάντηση με τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Καστρί, όπου συνομίλησαν για μια ώρα.
Ακολούθως, στην εμπιστευτική του αναφορά, γράφει τα ακόλουθα για τον Ανδρέα Παπανδρέου:«Σε αυτή τη φάση, το κόμμα εξακολουθεί να είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι η πλέον ευφυής, λαμπρή αλλά και η πλέον διφορούμενη προσωπικότητα στην πολιτική σκηνή της σύγχρονης Ελλάδας.
Παρά το γεγονός ότι έχει ζήσει τη μισή ζωή του μέχρι σήμερα στην Αμερική παραμένει Έλληνας μέχρι τα άκρα των δαχτύλων του.
Δεν νομίζω ότι μπορεί να θεωρείται σοσιαλιστής. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι όπως ο Θεμιστοκλής, ο οποίος αφού έσωσε την πόλη - κράτος της Αθήνας από τους Πέρσες, αυτομόλησε στον εχθρό ή όπως ο Καραϊσκάκης ο οποίος στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου έλεγε "Όποτε θέλω είμαι άγγελος και όποτε θέλω είμαι διάβολος".
Στις αντικοινοτικές θέσεις που έχει ο Ανδρέας Παπανδρέου υπάρχουν περιθώρια για να κάνει διορθώσεις, αλλά η εχθρότητα που έχει εναντίον της Αμερικής και του ΝΑΤΟ είναι θεμελιώδης.
Το όραμά του είναι για μια Ελλάδα αδέσμευτη, ουδέτερη που θα μπορεί να ζει με τις δικές της δυνατότητες και με τα πετροδολάρια του Καντάφι»
*Εδώ προφανώς εννοεί αδέσμευτη απο οικονομικούς ζυγούς.
Ουδέτερη, ως ρυθμιστής μάλλον και όχι σαν παρατηρητής του βιασμού των γειτόνων μας. Όσο για τις δυνατότητες μας, σίγουρα θα τον σκανδάλιζε η ιδέα να ήμασταν εμείς οι πειρατές αντί των σομαλών.
Χρειάζεται να υψώνεις και ανάστημα μια στο τόσο και ο αντρέας σήκωσε ένα έθνος στη πλάτη του.
Μπορεί να το κοιτάμε τώρα και να λέμε πως δεν έγινε σωστά και πιθανότατα ισχύει αυτό. Οφείλουμε να είμαστε ικανότεροι των προγόνων μας, εκτός αν αποδεχτούμε ότι μπορεί και να εκφυλιζόμαστε τελικά.
Εύγε λοιπόν στον άνθρωπο που τόλμησε να κυβερνήσει μόνος του στο βασίλειο των χατζηαβάτηδων.
Δεν είχε απλά άποψη όπως οι περισσότεροι στο κολωνάκι που τον θαυμάσανε. Πήρε θέση και έγραψε ιστορία.
Καλό το κρυφτούλι και το σκυφτούλι λοιπόν αλλά τελικά είναι καλύτερα να περπατάς με τη κεφαλή ψηλά.
Να μη φοβάσαι να κοιτάξεις τον ήλιο και ας πονάνε τα μάτια.
ΕΛ-ΙΕΝ
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τριτη 30/12/08

4 σχόλια:

  1. Τελικα αυτος ο απατεωνας πεθανε πραγματικα η και παλι ψεμματα ειπε και ζει καπου στην πατριδα του (αμερικη) ?

    Ηταν οντως 'αντιαμερικανος' .. τοσο που υπηρετησε και τον στρατο τους.. τοσο που διδαξε εκει σε εποχη ΜΑΚΑΡΘΥ..τοσο που μας καταχρεωσε στην αμερικη με την αγορα του αιωνα (οπλα).. τοσο που οσο κυβερνουσε με τα παπατζιλικια του ΔΕΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.

    Αν πεθανε και δεν λεει παλι ψεμματα , μπορουμε να κοιμομαστε οι Ελληνες ησυχοι , σε κανενα δεν θα λειψει , ηταν ενας εφιαλτης και περασε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπα αυτόν τον φάγανε οι γκόμενες.
    Γάμησε και βασίλεψε ταυτόχρονα όμως.
    Στο τέλος το παράτησε και τα 'χασε.
    Ένα καθαρά ελληνικό πρότυπο. Τι λές?
    Δεν βρέθηκε όμως κανείς αναπληρωτής.
    Μόνο κάτι φραγκομαριονέτες ευγενείς.
    Βασιλιάς όμως δεν έχει στεφθεί κανείς.
    Οριακή πλειοψηφία και σε λίγο αναρχία.
    Ως εκ τούτου μας κυβερνούν οι ξένοι.
    Κι αυτοί όμως δεν δείχνουν πολύ καλά.
    Για να δούμε τι επιφυλλάσει το 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και δεν ειμαι φιλοδικτατορικος και δεν εγκρινω οποιουδηποτε τυπου η ιδεολογιας δικτατορια ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΔΗΛΩΝΩ οτι τα τελευταια 70 χρονια στην Ελλαδα ΜΟΝΟ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ηταν ανεξαρτητος και εργασθηκε για τον τοπο μας, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΙΓΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ανεδειχθησαν απο ξενους και κυριως δουλεψαν για ξενους και για τον εαυτο τους.. Σημερα παρα ποτε μας λειπει ενας ΜΕΤΑΞΑΣ σε δημοκρατικη συσκευασια.. που να τον βρεις ομως οταν εχουν πιασει τα λαμογια ολα τα ποστα.. ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ συμφωνώ για τον Μεταξά με μια διαφορά όμως. Δεν φτάνουν μόνο οι ικανότητες, για να γίνει σωστά το κόλπο πρέπει και ο ίδιος ο κόσμος να δει στο πρόσωπο ενος ηγέτη την ελπίδα και όχι μόνο την αναγκαιότητα. Οπότε θα έλεγα πως το ιδανικό είναι ένα κράμα μεταξά-βενιζέλου. Αντε επιστήμονες, πιάστε δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive