Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

"ΑΛΛΟΥ ΤΡΩΜΕ ΑΛΛΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ?" Το ...άρθρο ε;

Ιάσωνά μου,
Με το κρυφτούλι δεν γίνεται διάλογος.
Αλλού γράφω εγώ. Αλλού απαντάς εσύ.
Έτσι αυτοί, που τα διαβάζουν, δεν μπορούν να καταλάβουν τίποτε ή περίπου τίποτε.
Και φοβούμαι ότι αδικείς το Ντοστογιέβσκι.
Ή μάλλον τον εαυτό σου και τις θέσεις, που θέλεις να υποστηρίξεις.
Γιατί το απόσπασμα, που παραθέτεις απ' τους "Δαιμονισμένους"-κι αυτό κάπου αλλού- δεν φαίνεται να συμφωνεί με όσα εσύ υποστηρίζεις.
Αλλά είπαμε: διάλογος με κρυφτούλι δεν γίνεται.
παπα-Ηλίας
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη σαββατο 27/12/08

3 σχόλια:

  1. Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
    Διαβαζοντας τις Κυριακατικες εφημεριδες(που κυλοφορουν απο το απογευμα του Σαββατου)κι ακουγοντας ραδιοφωνα και καναλια κοντευουμε να τρελαθουμε.Ολοι μιλανε και γραφουν κανοντας και προβλεψεις για τον επερχομενο,μετα τις γιορτες,ανασχηματισμο κι αλλοι πιο προχωρημενοι κανουν λογο για εκλογες.
    Αυτη τη στιγμη αλλες ειναι οι αναγκες της χωρας και εκει πρεπει να επικεντρωθουν και η Κυβερνηση κι οσοι αγαπανε αυτο τον τοπο ειτε βρισκονται στην αντιπολιτευση ειτε στο πουθενα.
    Πρωτα πρωτα πρεπει να επελθει ηρεμια,να ησυχασουν τα πραγματα,να ξανανιωσουν οι πολιτες εν καιρω ειρηνης ασφαλεις.Ασφαλεις στους δρομους,στις δουλειες,στα σπιτια τους,παντου.
    Να υπαρξει δικαιοσυνη,ισοτητα,αξιοκρατια,δουλεια,παιδεια,περιθαλψη για ολους.
    Κι αυτα μπορουν να επιτευχθουν αλλαζοντας πολιτικη,οχι προσωπα.
    Με το να αλλαξει ο Μανωλιος και να βαλει τα ρουχα του αλλιως δεν κανουμε τιποτα.
    Πολιτικη βουληση χρειαζεται και ξεκαβαλικεμα για να μπορεσουν ν'αφουγκραστουν τις αναγκες και τα προβληματα του κοσμου.
    Κοινος νους ρε παιδια.
    Δεν γινεται ναχει πεσει το πετρελαιο στα 40 δολαρια το βαρελι και οι οικονομικοι μας προφεσορες να προτεινουν αυξηση των εισιτηριων στα ΜΜΜ κι αυξηση των λογαριασμων της ΔΕΗ.
    Επισης δεν γινεται να τελουν υπο καταληψη ενα ματσο σχολες και σχολεια κι ο καθ'υλην αρμοδιος Υπουργος Παιδειας να τρεχει στα πανακριβα σαλε και στα τζακουζια.Και καλα αυτος τοσο μυαλο εχει,ετσι κανει.Δεν προκειται ποτε να καταλαβει οτι μ'αυτο τον τροπο προκαλει,αν το καταλαβαινε μπορει και ναχε κανει χαρακιρι εκεινο το βραδυ που καιγοταν η Αθηνα κι αυτος γλενταγε στα μπουζουκια.
    Ο Πρωθυπουργος ομως τι φοβαται και δεν του δινει μια κλωτσια να παει απο κει πουρθε(ΜΚΟ καλη κονομα);Ας θυμηθει ποσους ειχε σχολασει απο τηλεφωνου ο αειμνηστος Αντρεας.Απλα πραγματα χρειαζονται.Και το απλουστερο καποια στιγμη ν'αποφασισει η Κυβερνηση να κυβερνησει κι ο Καραμανλης να κανει κουμαντο χωρις τους αυλοκολακες συμβουλατορες.
    Αν ειχαν φυγει τοτε που επρεπε ο Βουλγαρακης κι ο Ρουσσοπουλος,αν ειχε παει εστω κι ενας κουμπαρος φυλακη,αν ειχαν ξυρισει τον Εφραιμ μπορει να μη φταναμε εδω που φτασαμε.Και σεις κυριοι της απο δω πλευρας αποφασιστε τι θελετε.
    Σταματηστε να ριχνετε λαδι στη φωτια.Οταν ειστε αντιπολιτευση κι εχετε δεκα αποψεις για το αν πρεπει ν'ανοιξουν τα καταστηματα την Κυριακη η οχι,οταν γινεται κυβερνηση ποσες θαχετε;
    Και τελος εσεις αγαπητοι μαθητες,αφου τελειωσουν οι γιορτες,γυριστε ομορφα στα θρανια σας.Εφοδιαστειτε με γνωσεις για να μπορεστε να πολεμηστε αυτους που σας θελουν αγραμματους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πατερ
    Στα διαδικτυακα ημερολογια που γραψατε , εδω στο σκεφτομαστε ελληνικα, εγραψα ενα κειμενο που σας παρακαλω να να το ξαναδιαβασετε.Εχει τιτλο " Οι ντροπαλοι φιλοι της κουλουλας"
    Το κειμενο του Ντοστογιεφσκι ειναι αφ εαυτου επεξηγηματικο και ακριβως αναφερεται στην καταστασι που βιωνουμε.Χαρακτηριζει ο αναρχικος ως δικους του τους μορφωμενους ανθρωπους της κοινωνιας που καλυπτουν με την συμπεριφορα τους, οπως τοσοι πολλοι που βλεπουμε και διαβαζουμε, τους αναρχοβανδαλους.
    Επισης μολονοτιπολλοι απο αυτους ειναι πλεον ευαισθητοι με την εκκλησια και την αγαπη του χριστου , διτσαζουν να αποδωσουν κατηγορια ή νουθεσια στα " παιδια " .Ααυτοι λοπιν πτερ ειναι οι δικοι τους ανθρωποι.Οσοι συγκαλυπτουν μεμ ψευτικα λογια καλωσυνης και υποκρια την ακατστροφη, επειδη η κομματικη τους ιδεολογια τους εχει τυφλωσει.Κι αν οι νεοι γινιονται εχθρικοι με την συμπεριφορα τους, οι αλλοι ολοι που τους υποθαλπτουν ειναι πολλοι πιο επικινδυνοι και κατακριτεοι.Ας διαβσετε παλι τον Ντοστογιεφσκι Πατερ.
    «-Aκούστε, στην αρχή θα ξαμολήσουμε φασαρίες,- βιαζόταν τρομερά ο Bερχοβένσκι, αρπάζοντας κάθε λίγο και λιγάκι τον Σταυρόγκιν απ΄ τ'αριστερό μανίκι.- Σας το'χω ξαναπεί, θα τρυπώσουμε μέσα για μέσα στο λαό. Tο ξέρετε πως από τώρα κιόλας είμαστε τρομερά δυνατοί! Δικοί μας δεν είναι μονάχα κείνοι που σφάζουν και καίνε, ούτε κείνοι που πυροβολούν όπου τους καπνίσει ή εκείνοι που δαγκώνουν. Kάτι τέτοιοι μας είναι εμπόδιο και τίποτ' άλλο. Eγώ δεν ανέχομαι τίποτα χωρίς πειθαρχία. Γιατί εγώ είμαι απατεώνας, δεν είμαι σοσιαλιστής, χα-χα-χα! Aκούστε, τους έχω κιόλας μετρήσει: ο δάσκαλος που περιγελάει μαζί με τα παιδιά το Θεό τους και το λίκνο τους, είναι κιόλας δικός μας. O δικηγόρος που υπερασπίζεται τον μορφωμένο δολοφόνο λέγοντας πως είναι πιο ανεπτυγμένος απ' τα θύματά του και πως δεν είχε άλλο τρόπο ν΄αποκτήσει λεφτά παρά σκοτώνοντας, είναι κιόλας δικός μας. (...) Oι ένορκοι που αθωώνουν τους δολοφόνους, είναι δικοί μας. O εισαγγελέας που τρέμει στη δίκη μη τυχόν και δεν φανεί αρκετά προοδευτικός, είναι δικός μας, δικός μας.Oι διοικητικοί υπάλληλοι, οι λογοτέχνες, ω, είναι πολλοί οι δικοί μας, πάρα πολλοί, κι ούτε οι ίδιοι δεν το ξέρουν».

    ΙΑΣΩΝ
    Κανεις δεν παιζει κρυφτουλι εκτος απο εκεινους που κρυβονταια απο την αληθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πατερ λησμονησα να σας
    πως οτι δεν στελνω στο ιντιμεδια τα κειμενα μου, αν αυτοι εννοειται κρυφτουλι.
    Επισης Πατερ εγω εννοω κρυφτουλι την αδυναμια καποιου να να διατυπωση τις αποψεις του, και να προσπαθει να τις κρυψη μιλωντας γενικα και αοριστα.Ειναι κριμα ενας ιερωμενος να μην καταδικαζη τα " παιδια" που εγραψαν στην εκκλησια " Η λειτουργια ανβληθηκε..Η παναγια εκανε εκτρωσ..."

    Π.Χ Πατερ εσεις που ζητε ? Αυτα δεν τα μαθαινετε?
    Που ειναι τα σχολια σας για τα "παιδια" εκτος απο την αναρχια της ' αρχουσας ταξεως" και
    τα λοιπα θεωρητικα. κοινωνικα που συνιθιζετε να γραφετε εδω κι εκει και στο ιντιμεντια.Για αυτο σας ειπα Πατερ οτι Ο Ντοστογιεφσκι , στους δαιμονισμενους, εν αντιθεσει με αυττα οπου λετε, χαρακτηριζει ως φιλους των αναρχικων, ως " δικους" του( του αναρχικου) ανθρωπους αυτους τους παραμορφωμενους ανθρωπους που συγκαλυπτουν τις ενεργειες τις δολοφονικες τις καταστροφικες..
    Αληθεια Πατερ/Ποιος παιζει κρυφτουλι? Αυτοι που φορανε κουκουλες ή αυτοι που τις υποστηριζουν?

    ΙΑΣΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive