Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ή "ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ" ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?

απο POLITIS.GR

Καθημερινά παρακολουθούμε από τα αστυνομικά ρεπορτάζ των ΜΜΕ σκηνές …«απείρου κάλλους» με πρωταγωνιστές παράνομους μετανάστες.
Πριν λίγες ημέρες στα πλαίσια τακτικού χάους και τρομοκράτησης των Ελλήνων πολιτών ,αλλοδαποί αλληλοσφάζονταν με απίστευτη αγριότητα για τον έλεγχο της πιάτσας ναρκωτικών στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ελλάδος ,κραδαίνοντας ….τσεκούρια και σπαθιά Σαμουράι.

Ανάστατοι οι κάτοικοι, με τον φόβο να τους έχει κυριεύσει , έλεγαν ότι ούτε η αστυνομία δεν τολμά να επέμβει.
Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους , τις γειτονιές που μεγάλωσαν και φεύγουν για άλλες συνοικίες, ως σύγχρονοι και μεταμοντέρνοι εσωτερικοί μετανάστες.
Τα …«τσουνάμι» των παράνομων μεταναστών στις κεντρικές παραδοσιακές συνοικίες της πρωτεύουσας τείνουν να το μετατρέψουν σε γκέτο , κατά το πρότυπο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Εκεί που όταν στις αρχές της δεκαετίας του 80` έτυχε ως …«άφρων» και ελαφρώς χαμένος επισκέπτης να περιδιαβαίνω, με …«περιμάζεψε» με ιδιαίτερη βιασύνη -για την ασφάλεια μου - «ειδικό» αστυνομικό περιπολικό , έχοντας ….εξωτερικό πλέγμα σε όλα τα τζάμια του.
Επί χρόνια το συζητούσα με διαφόρους φίλους και όλοι συμφωνούσαμε ότι τέτοια «status» είναι έξω από το πνεύμα της χώρας μας και ουδέποτε παρόμοια «σενάρια» θα μπορούσαν να «πάρουν σάρκα και οστά». Αλλά φευ !!
Σύμφωνα με νέα μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «Δημογραφικό Μέλλον της Ευρώπης»
οι μετανάστες στην Ελλάδα το 2007 ανέρχονται σε 1.070.000, ενώ εικάζεται ότι θα φτάσουν τα 2.049.000 το 2030 και το 2050 οι μετανάστες «πρώτης» και «δεύτερης γενιάς» θα ανέρχονται σε 2.750.000 !!..
Αν δεν το καταλάβατε καλά να το επαναλάβω. ….. 2.750.000 ! ....Σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού της χώρας μας.
{Σύμφωνα με τα ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία ε? ΟΧΙ τα ανεπίσημα που είναι ΠΟΛΥ χειρότερα]
Η πολυπολιτισμική Ελλάδα έρχεται , αν δεν …έφθασε ήδη , αφού τα νούμερα της μελέτης αμφισβητούνται έντονα από διαφόρους οργανισμούς και οργανώσεις , που μιλούν για πολύ μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών, αφού η παράμετρος «παράνομοι μετανάστες» δεν ελήφθη υπόψη για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων.
Επιμένω να γράφω « παράνομοι μετανάστες» και όχι …. «παράτυποι μετανάστες», που εντέχνως προσπαθούν να μας …..καθιερώσουν μέσω της οδού «επαναλαμβανομένης φράσεως», γνωστής και ως πλύσης ….εγκεφαλικών κυττάρων.
Αρχής γινομένης από τον κ. Παπανδρέου
(εδώ), τον κ. Αλαβάνο , τον ..κ. Δημητρά του «Παρατηρίου του Ελσίνκι»(εδώ), μέχρι και ορισμένους … «πεφωτισμένους» πανεπιστημιακούς όπως η κ. Βάσω Αρτινοπούλου Αν. καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας του …..Παντείου Πανεπιστημίου (με άρθρο της πριν λίγες ημέρες στον Ε.Τ) και ή κ. Άννα Τριανταφυλλίδου στην έρευνα «Ελληνική Μεταναστευτική Πολιτική: Προβλήματα και Κατευθύνσεις, ΕΛΙΑΜΕΠ 2005» την οποία επικαλέστηκε προ ημερών η «Καθημερινή».
Προλαβαίνω την ερώτηση σας . Ναι !! ΚΑΙ η κ. Τριανταφυλλίδου προέρχεται από την …. «πεφωτισμένη» γειτονιά του ….Παντείου Πανεπιστημίου.
Οι ανωτέρω (ως δείγμα απλώς) καταβάλουν προσπάθειες να παραποιήσουν την ελληνική γλώσσα και την ..νοημοσύνη μας.
Παράνομος είναι ο μετανάστης που εισέρχεται σε μια χώρα παραβιάζοντας τους ισχύοντες νόμους και τα σύνορα της.
Τον όρο παράτυπος μετανάστης μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για κάποιον που π.χ έχει κάποια ατέλεια στις προϋποθέσεις παραμονής στην χώρα μας ή σε κάποιο έγγραφο του .
Επειδή οι ανωτέρω παίζοντας με τις λέξεις επικαλούνται τους αγγλικούς όρους undocumented immigrants (μετανάστες χωρίς χαρτιά ) ή irregular immigrants (αντικανονικοί μετανάστες) να τους θυμίσω ότι στην Αγγλική δεν υπάρχουν μόνο αυτοί οι όροι , αλλά και οι …. illegal immigrants( παράνομοι μετανάστες) , illegal aliens
( παράνομοι αλλοδαποί).
Μια προσπάθεια στο Google θα σας παρουσιάσει χιλιάδες έγγραφα που χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους..
Την επόμενη φορά που δίκαια θα αγανακτήσετε ως ….εσωτερικοί μετανάστες ή… κλειδαμπαρωμένοι στα διαμερίσματα σας ως φοβικοί «μεταμοντέρνοι φυλακισμένοι» , να θυμηθείτε ότι ….. δεν υπάρχει «παρθενογένεση».
Βάλαμε και βάζουμε όλοι το χεράκι μας και …..την εξαργυρωμένη ψήφο μας.
ΥΓ. Προ ημερών ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης ως υπεύθυνος του αντίστοιχου τομέα του ΠαΣοΚ ζήτησε να θεσμοθετηθεί …..Συνήγορος του μετανάστη …!
Όχι του εσωτερικού μετανάστη , του άλλου …του παράνομου μετανάστη !
Να τονίσω προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι δεν είμαι κατά της νόμιμης μετανάστευσης , αλλά κατά της … «κατά σωρηδόν» και ανεξέλεγκτης παράνομης μετανάστευσης και …..όποιον πάρει ο χάρος
.
***********************************************
Σημ.skeftomasteellhnika.gr: Προτάσεις έχει καταθέσει κατ επανάληψη το ΛΑ.Ο.Σ με μορφή επερωτήσεων στη Βουλή αλλά οι απαντήσεις είναι του στυλ Καραμανλή στη ΔΕΘ, "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".
Εχθές ¨απολαύσαμε" τις "φιλοφρονήσεις" ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ στο λιμάνι της Πάτρας, όπου "κέρασαν , μπουνιές, κλωτσιές και πέτρες τα όργανα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Αστυνομίας, τα οποία υστερούσαν αριθμητικά των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και δεν μπορούσαν να επιβάλλουν την τάξη, στις μυριάδες των απελπισμενων ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. Έφαγαν οι αστυνομικοί το ξύλο της αρκούδας και οι αρμόδιοι την ίδια ώρα έτρωγαν τα αστακουδάκια τους στις παραλίες. Για ΟΛΑ τα θέματα ΥΠΑΡΧΟΥΝ λύσεις. Όταν όμως ΥΠΑΡΧΕΙ και μυαλό. Εδω όμως το ανώτατο άκρο του σώματος των Κυβερνούντων (δηλ. το κεφάλι) είναι εντελώς... ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ!!
αναρτήθηκε απο αργυρης δευτερα 8/9/08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive