Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  • Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ"
  • :- Η θέση αυτή που σήμερα υποστηρίζει μόνο το ΛΑΟΣ από τα κόμματα της Βουλης έχει εγκαταλειφθεί από το 1995 με την προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ.
  • Και εγκατελείφθηκε γιατί ΟΛΟΙ οι επισήμαναν στην ελληνική πλευρα ότι το κράτος αυτό ήταν γνωστό επί μισό αιώνα ως Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας,ότι η γλώσσα του που ονομάζεται μακεδονική είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ ως μία από τις τέσσερις επίσημες γλώσσες της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και γενικά υπάρχει προιστορία μισού αιώνα στη χρηση του όρου αυτού.
  • Και για όσους διαμαρτύρονται για τις προηγούμενες κυβερνήσεις τους πληροφορώ ότι ανακηρύχθηκε με το όνομα αυτό από την "Αντιφασιστική Συνέλευση" των ανταρτών του Τίτο στις 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1944.
  • Όσοι λοιπόν διαμαρτυρονται για τη μη-αντίδραση της Ελλάδος στο παρελθόν θα πρέπει να εξηγήσουν τι εννοούν με τον όρο "Ελλάδα" στις 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1944 και πως αυτό που εννοούν μπορούσε να αντιδράσει και να κάνει τι τον Αύγουστο του 1944.
  • *************************************
  • Σημ. Ωπα, φίλε, μην τρελαθούμε ΤΕΛΕΙΩΣ έτσι?
  • ΑΝ το ΚΚΕ στην 5η ολομέλειά του, αποδέχθηκε την ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ απόφαση του ΤΙΤΟ και συμφώνησε στο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" για τα Σκόπια, δεν σημαίνει ότι αυτό ήταν και είναι η Ελληνική θέση!!
  • Αν ο ΟΗΕ αναγνωρίζει ΟΤΙ του γουστάρει, ΟΠΩΣ του γουστάρει, ΑΥΤΟ δε σημαίνει ότι είναι και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ θέση.
  • ΑΝ τα Σκόπια γουστάρουν να περνούν στο Σύνταγμά τους που το φτιάχνουν ΜΟΝΟΙ τους, ΟΤΙ γουστάρουν, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ΚΑΙ η Ελληνική θέση.
  • Αν όχι για μισό αιώνα, αλλά για όσους αιώνες θέλουν, γουστάρουν να αυτοονομάζονται ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, αυτό ΔΕΝ είναι και υποχρεωτική θέση της Ελλάδος, επειδή ΕΚΕΙΝΟΙ , το θέλουν ΕΤΣΙ.
  • ΑΝ το μοναδικό κόμμα που στηρίζει τις ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ θέσεις της Ελλάδος, είναι το ΛΑ.Ο.Σ, ΜΠΡΑΒΟ του και ΝΤΡΟΠΗ σ` όλους τους άλλους.
  • Το φχαριστήθηκες τώρα?
  • Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.
  • Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!.
  • ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Π-ρ-ο-δ-ο-τ-ι-κ-ή!!
  • ΟΚ φιλαράκο?
  • αναρτήθηκε απο αργυρης κυριακη 30/8/08

2 σχόλια:

  1. Εμένα ρε παιδιά με έχει προβληματίσει πολύ η θέση του Δ. Λάμπρου του Δαυλού για το θέμα...

    Πραγματικά δεν ξέρω τι είναι το καλύτερο...

    Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω
    και πραγματικά θα ήθελα το σχόλιό σας.

    http://www.davlos.gr/skopia.php

    καθώς και
    http://www.davlos.gr/
    αρκετά χαμηλά ένα άρθρο με τίτλο Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΧΑΛΒΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηλπιζα ότι δεν θα χρειασθεί να εξειδικεύσω το ερώτημα τι σήμαινε "Ελλάδα" τον Αύγουστο του 1944 αλλά μετά την κραυγή "η Ελλάδα είναι μία και μοναδική" θα αναγκασθώ.
    Οι χώρες εκφράζονται δια των ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ τους.Ποιά ήταν η κυβέρνηση της Ελλάδος τον Αύγουστο του 1944;
    Yπήρχαν τρεις κυβερνήσεις.Η επίσημη του Γεωργίου Παπανδρέου βρισκόταν στην ΚΑΖΕΡΤΑ της Ιταλίας και δεν ήλεγχε κανένα τμήμα του ελληνικού εδάφους.Η ανεπίσημη του ΕΑΜ ήλεγχε σχεδόν όλο το έδαφος που δεν ήλεγχαν οι Γερμανοί.Και η κυβέρνηση δοσιλόγων του Ράλλη ήλεγχε ότι της άφηναν οι Γερμανοί.
    Αντικείμενο ενασχολήσεως όλων αυτών ήταν τι θα γίνει με την αποχώρηση των Γερμανών που ήξεραν ότι θα συμβεί από στιγμή σε στιγμή.
    Οι δυό πρώτοι (κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου - ΕΑΜ) μελετούσαν σχέδια πως θα επιβληθούν ο ένας στον άλλο και θα καταλάβουν την εξουσία.Ο τρίτος (δοσίλογοι) έψαχνε να βρει τρόπους για να γλυτώσει τις εκτελέσεις μετά τη φυγή των Γερμανών ρίχνοντας γέφυρες προς τον πρώτο (Παπανδρέου)προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην επερχόμενη μάχη εναντίον του δεύτερου.
    Κανείς από αυτούς δεν είχε ούτε τη δυνατότητα ούτε τη διάθεση να ασχοληθεί με το πως θα ονομάσει ο Τίτο τη νότια επαρχία του κράτους του.Αν ασχολείτο κανείς με κάτι παρόμοιο ήταν ως προς τι θα γινόταν στην Ελληνική Μακεδονία.Να υπαγορεύσει όμως καποιος και να επιβάλλει στην "άλλη" Μακεδονία την εκτός Ελλάδος με ποιο όνομα θα αποκαλούνταν -πως άλλωστε;- δεν το σκεφτόταν κανείς ούτε στο όνειρό του.
    Eίχαν πολύ πιο επείγοντα πράγματα να σκεφθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive