Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΜΝΗΜΗ



Πρίν αρχίσουμε το ξεσκόνισμα των εκλογικών μας βιβλιαρίων, καλό θα είναι να ξεσκονίσουμε λίγο και τη μνήμη μας. Θυμάστε τα "κατορθώματα" των 2 μεγάλων κομμάτων λίγο πρίν τις εκλογές του 2007, απέναντι σ` αυτούς που δε "χτυπάγανε" προσοχή στην ηγεσία?

Γράφει ο: Αργύρης Σιδέρης

Για να θυμηθούμε λοιπόν μερικές περιπτώσεις:


Βούλα Πατουλίδου,
«Για την Ελλάδα ρε γαμώτο» είχε πει, ανεμίζοντας με λεβεντιά τη γαλανόλευκη σημαία μας όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς. Μας έκανε και δακρύσαμε τότε. Νιώσαμε την εθνική περηφάνια να ξεχειλίζει. Μας έκανε και ξανά δακρύσαμε, όταν είδαμε την συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ απέναντί της. Να την στύβει σαν λεμονόκουπα και να την πετάει στον κάλαθο των απορριμμάτων, λασπώνοντάς την κι από πάνω. Αφήνοντάς την χωρίς δουλειά και χωρίς ελπίδα για το μέλλον.

Θανάσης Κατσιγιάννης, Βουλευτής της Ν.Δ. στην περιφέρεια Αττικής και Πρόεδρος της επιτροπής προστασίας περιβάλλοντος της Βουλής.

Τον «έκοψε» η Ν.Δ από το ψηφοδέλτιό της γιατί ήταν πολύ άξιος, πολύ έντιμος και πολύ πιστός στην αγάπη του για την προστασία του περιβάλλοντος, άρα μη αρεστός στους καταστροφείς της φύσης.

Κίμωνας Κουλούρης. Η «φωνή του ΠΑΣΟΚ». Πολύ δυνατή όμως κι ενοχλητική για τ`αυτιά της ηγεσίας. Δρόμο κι αυτός.

Φώφη Γεννηματά, «Με όνομα βαρύ σαν ιστορία».

Πανάξια Υπερνομάρχης και «επικίνδυνη» για την ηγεσία. Την οδήγησαν με δόλο στην πολιτική καταστροφή και στέρησαν την υπερνομαρχία από τις πολύτιμες υπηρεσίες της. Δεν «ήξερε» λέει το κόμμα (που μας κυβερνούσε 17 χρόνια) το «ασυμβίβαστο». Ας πιστέψουμε ότι δεν ήξεραν. Δε ρώταγαν όμως κάποιο ασκούμενο δικηγόρο; Θα τους έλυνε το «γρίφο» αμέσως.

Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Αχαΐας, τόλμησε να καταγγείλει πρωτοκλασάτο στέλεχος -θηλυκού γένους- ότι με λεφτά ΚΡΑΤΙΚΟΥ οργανισμού, έκανε προεκλογική πολιτική, χρηματοδοτώντας κατ`επιλογή, αθλητικά σωματεία της Β` Αθηνών, για να την στηρίξουν.

Εκτός ΠΑΣΟΚ κι ο Αλέκος.

Αβραμόπουλος Δημήτρης, για να τον «ρίξουν» στις ψήφους η Ν.Δ. και η Κα Ντόρα ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (αλήθεια, γιατί τη λένε «Μπακογιάννη»;) τι σκαρφίστηκαν; Έβαλαν κάποιον Αβραμίδη στο ΙΔΙΟ ψηφοδέλτιο, ώστε να του κόψουν ψήφους, αφού προηγείται –ο Αβραμίδης-στη σειρά του ψηφοδελτίου.

Γιατί στέκομαι σ` αυτά παραδείγματα από το σωρό των 100άδων παρομοίων; Απλά για να καταδείξω, ότι ΚΑΙ τα 2 κόμματα ασκούν την ίδια ΑΘΛΙΑ, ΒΡΩΜΙΚΗ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ τακτική σε όσους ΔΕΝ γουστάρουν .
Αναδεικνύεται έτσι,
η αναλγησία, η ψευτιά και η απαξίωση των –υποτιθέμενων- «μεγάλων» κομμάτων απέναντι στους έντιμους , στους ασυμβίβαστους και στους άξιους.
Το ίδιο κάνουν και σε εμάς. Τους απλούς ψηφοφόρους. Μας τάζουν «λαγούς με πετραχήλια», μας γεμίζουν «χάντρες», «καθρεφτάκια» και υποσχέσεις που διαρκούν όσο και η προεκλογική περίοδος. Μπροστά τους ωχριά ο γνωστός Μαυρογιαλούρος.
Την επόμενη των εκλογών, «μην τους είδατε μην τους
απαντήσατε».
Λες και πίνουν το «νερό της λησμονιάς» και ξεχνάνε τους πάντες και τα πάντα.
Τους είμαστε τελείως, ΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ… άγνωστοι.
Μέχρι την επόμενη προεκλογική περίοδο, που ως εκ θαύματος η μνήμη τους επανέρχεται αυτόματα και είμαστε τα καλά τους φιλαράκια, οι κολλητοί τους.
Ψέματα λέω; Μήπως κάνω κάπου λάθος; Μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι; Μήπως κάπου υπερβάλλω;
Αν , λέω ΑΝ, νομίζετε ότι τα μεγάλα κόμματα δεν σας κοροϊδεύουν κατάμουτρα, γενιές ολόκληρες, ψηφίστε τους να
σας…ξανά ξεχάσουν.

Αν όχι, κάντε αυτό που θα κάνουν ΟΛΟΙ οι πατριώτες, ΟΛΟΙ οι ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ Έλληνες, ΟΛΟΙ όσοι έχουν τσίπα και φιλότιμο, ΟΛΟΙ όσοι έχουν έστω «κουκούτσι» μυαλό πούλεγε η γιαγιά μου,ΑΓΝΟΗΣΤΕ τους.

Φίλε πολίτη,
Τ Ω Ρ Α , Ξ Ε Ρ Ε Ι Σ ! !

ΚΑΙ τους υπεύθυνους για το κατάντημα της Πατρίδας μας και την υποτίμηση της νοημοσύνης σου. ΞΕΡΕΙΣ όμως ΚΑΙ τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ !

Ευθύνες απέναντι στην Ελλάδα μας , στα παιδιά και στα εγγόνια σου.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ-ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive