Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Σ` ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ!!! ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΞΙΖΟΥΝ Ο-Λ-Α ΤΑ ΜΕΤΑΛΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ! ! ΚΑΙ ΟΧΙ "Α(Θ)ΛΗΤΑΡΙΑ"

Αθλητές ενός κατώτερου θεού



Της Λίας Παναγιά


Οι τέσσερις Παλαιστίνιοι αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου ανήκουν στην κατηγορία των «δεύτερων».


Δεν παίρνουν χρυσά μετάλλια, δεν κάνουν μεγάλα ρεκόρ, δεν έχουν χορηγούς και προπονητικά team μάγων του αθλητισμού.


Όταν επιστρέψουν από τους αγώνες, δεν θα τους περιμένουν διαφημιστικά συμβόλαια, αλλά η σκληρή πραγματικότητα της Γάζας.


Έχουν όμως την ψυχή να αγωνίζονται και να προπονούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες.


Για τον δρομέα των 5000 μέτρων Almassr Nader, που κατέλαβε την προτελευταία θέση στο αγώνισμα του, η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ένα όνειρο ζωής. Ο 28χρονος αθλητής και πατέρας τριών παιδιών, ζει σε ένα βομβαρδισμένο σπίτι στην αποκλεισμένη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και προπονείται καθημερινά με σκισμένα παπούτσια, αφού το ένα και μοναδικό ζευγάρι αθλητικών που διαθέτει -δώρο της ολυμπιακής επιτροπής του Κατάρ- φυλάγεται ως κόρη οφθαλμού για τις επίσημες διοργανώσεις. Η προπόνηση του γίνεται σε ένα κατεστραμμένο αμμώδες γήπεδο και διακόπτεται όποτε υπάρχουν εχθροπραξίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Ο Nader δεν είχε πιάσει το όριο του αγωνίσματος για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς, ωστόσο κατάφερε να ταξιδέψει στην Κίνα, χάρη στον ειδικό κανονισμό της ΔΟΕ, που ισχύει για 90 επιλαχόντες αθλητές χωρών με δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. Ο Παλαιστίνιος αθλητής έδωσε πραγματική μάχη για να καταφέρει να εξασφαλίσει την έξοδο του από την
Λωρίδα της Γάζας που επιτρέπεται μόνο σε βαριά ασθενείς και επιχειρηματίες. Χάρη στις πιέσεις ισραηλινών δημοσιογράφων, ακτιβιστών και φιλανθρωπικών οργανώσεων από όλο τον κόσμο, οι ισραηλινοί αξιωματούχοι του έδωσαν τελικά την απαιτούμενη άδεια για να βγει από τα παλαιστινιακά εδάφη και να ταξιδέψει στο Πεκίνο.
Παρόμοιες δυσκολίες αντιμετωπίζει και η κολυμβήτρια Zakiya Nassar που προπονείται σε μία πισίνα 12 μέτρων. Η εγκατάσταση δεν είναι κλειστή και έτσι καλύπτει το χώρο με νάιλον φύλλα, για να μπορεί να διατηρεί τη θερμοκρασία της. Η 21χρονη Παλαιστίνια σπουδάζει στην πόλη Τζενίμ όπου δεν υπάρχει πισίνα και έτσι προπονείται μόνο λίγες ημέρες τον μήνα όταν επισκέπτεται τους γονείς της στη Βηθλεέμ. Για τις μετακινήσεις αυτές η Nassar είναι αναγκασμένη να περιμένει μέχρι και οκτώ ώρες στα σημεία ελέγχου των ισραηλινών μπλόκων. Η κοντινή Ναζαρέτ διαθέτει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων (50 μέτρα) αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση δεν της επιτρέπει την είσοδο. Σε μία συνέντευξή της λίγο πριν τους Ολυμπιακούς είχε δηλώσει πως ο μεγαλύτερος φόβος ήταν η τελευταία θέση «Η πισίνα στο Πεκίνο, θα μου φανεί σαν ωκεανός. Φοβάμαι μην ντροπιάσω τη χώρα μου, αν τερματίσω τελευταία» Η Nassar κατετάγη τελικώς στην 79η θέση και μάλλον δεν θα συνεχίσει την ενασχόληση της με τον αθλητισμό, αφού δεν μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια τ
ης σε τέτοιες συνθήκες, ωστόσο αισθάνεται πολύ τυχερή που έζησε μια τέτοια εμπειρία.
Για τον προπονητή της Παλαιστινιακής Ολυμπιακής Ομάδας, η παρέλαση των αθλητών με τη σημαία της χώρας τους μπροστά σε εκατομμύρια κόσμου, ήταν πιο σημαντική από τα ρεκόρ: «Η δική μας υπογραφή δεν έλεγε Κατεχόμενα Εδάφη ούτε Δυτική όχθη, αλλά Παλαιστίνη». Πίσω από τη λάμψη των σούπερ-σταρ υπεραθλητών, τους μεγάλους χορηγούς και τα σκάνδαλα ντόπινγκ, υπάρχει μια άλλη κατηγορία αθλητών που ενσαρκώνει το ολυμπιακό πνεύμα και αγωνίζεται εκπροσωπώντας τις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού, για διεθνή αναγνώριση.

************************************************
Σημ.skeftomasteellhnika.gr: ΓΙΑ κάντε μια σύγκριση-αν αντέχετε-φίλοι μου, μεταξύ αυτών των ΑΘΛΗΤΩΝ!! και των υπολοίπων...
Α(Θ)ΛΗΤΩΝ!!
Δεν μπορείτε να συγκρίνετε ΕΝΤΕΛΩΣ ανόμοιες καταστάσεις ε?
ΟΥΤΕ κι ΕΜΕΙΣ!
Φανταστείτε απο τη μια το ΣΠΥΡΟ ΛΟΥΗ, ή τον ΑΜΠΕΜΠΕ ΜΠΕΚΙΛΑ κι απ την άλλη βάλτε ΟΠΟΙΟ "αθλητή" θέλετε, απο τα σημερινά αναβολιασμένα, μαστουρωμένα, εξαθλιωμένα , παρασημοφορημένα "κατάλοιπα" της Ολυμπιακής.... "ιδέας".
ΕΚΕΙΝΟΙ σήκωσαν τον Ολυμπισμό στα ύψη και τούτοι τον έπνιξαν στο βόθρο με τα χημικά σκατά τους.
Ας κόψουμε τις βλακείες του στυλ ΡΟΝΓΚ και ΚΥΡΙΑΚΟΥ και ας κάνουμε ΔΥΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ και ΜΟΝΟ στη ΧΩΡΑ μας !!, μία των ΑΘΛΗΤΩΝ!! και μία των ΑΝΑΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ Α(Θ)ΛΗΤΩΝ.
Στην πρώτη κατηγορία το χρυσό θα είναι ενα κλαδί εληάς και στην άλλη χαπάκια και σκόνες, για μια ζωή. Τους πρώτους θα επιβραβεύει η Ελληνική Πολιτεία και τους δεύτερους η διεθνής φαρμακοβιομηχανία. ΜΟΝΟ έτσι θα μπει μια σειρά και θα διασωθεί η Ολυμπιακή ιδέα.
ΟΛΑ τα άλλα είναι παραμύθια για να γελάνε τα νεογέννητα και τα ... αγέννητα έμβρυα στο ...Λητώ.
"ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive