Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ? ?

Σημ. skeftomasteellhnika.gr: "Toιούτοι είμεθα, τοιούτοι αρχιερείς μας πρέπουν !! (??)
********************************************************
Το μελλον και η ποιοτης της Δημοκρατιας συναρτησις του Λαου και των ηγετων του.

ΓΡΑΦΕΙ Ο: "ΙΑΣΩΝ"

«Εαν μη ή οι φιλοσοφοι βασιλευσωσι εν ταις πολεσει ή οι βασιλεις τε νυν λεγομενοι βασιλεις ..φιλοσοφησωσι γνησιως τε και ικανως και τουτο εις αυτο ξυμπεση δυναμις τε πολιτικη και φιλοσοφια..ουκ εστι κακων παυλα!!!»
Πλατων Πολιτεια Ε'473C

Για την καλλιτερη πολιτεια, εχει δοθη απαντησι απο τον μαθητη του Σωκρατους και δασκαλο της ανθρωποτητος, τον Πλατωνα και η οποια εχει ως εξης:

«Εαν δεν βασιλευσουν οι φιλοσοφοι στις πολεις ή αν οι λεγομενοι τωρα βασιλιαδες και κυβερνητες δεν γινουν γνησιοι φιλοσοφοι, ωστε να συνυπαρχει στο ιδιο προσωπο και η πολιτικη δυναμι και η φιλοσοφια κι αν οσοι τωρα ( π.χ οι δικοι μας οι πολιτευτες, οι βολευτες μας ) δεν αποκλεισθουν απο τα διαφορα αξιωματα,.... δεν υπαρχει περιπτωσις να σταματησουν τα κακως εχοντα στις πολεις»( Ουκ εστι κακων παυλα!!!)


Ομως με ολες τις ατελειωτες ατελειες της..
Με αυτους τους διεφθαρμενους
( οσοι ειναι, διοτι δεν ειναι ολοι).
Με αυτους τους ανικανους
( ισως αληθως να ειναι οι περισσοτεροι)
Ή τους αθεραπευτα δογματικους εκτος πραγματικοτητος (που ταυτιζουν τον «ευαγγελισμο» της δικτατοριας του προλεταριατου και την τυραννια της γραφειοκρατιας με την Δημοκρατια) ή τους ευφανταστους νεοπλουτους παλαιο-σοσιαλιστες με τους επαγγελματιες διαδηλωτες που δεν αναγνωριζουν στους Ελληνες τα δικαιωματα που διεκδικουν για τους ξενους και μονοπωλουν την προοδευτικοτητα και την διανοησι..
Παρ ολα αυτα η πολυ ατελης Δημοκρατια μας υπαρχει.
Ειναι αυτο το μωσαικο, που μερος του, ειμεθα ολοι μας...Και βαθμιαιως θα μπορουσε να γινεται καλλιτερη οταν εμεις οι Πολιτες σεβομεθα τους Νομους, εργζομεθα δημιουργικα, και διεκδικουμε τα δικαιωματα μας με νομιμο τροπο.Ενω θα γινεται δουλοφρων ανασφαλης, βιαια, καταστροφικη, οταν ο καθενας προσπαθει να επιβαλη την γνωμη του δια της βιας με την καταστροφη, την φωτια, την κλεψια για την «κοινωνια» .Την φιμωσι αυτων που διαφωνει.

Ετσι σημερα...Αν μη τι αλλο.. Ναι ειμεθα ελευθεροι.

Εκφραζουμε την γνωμη μας, παλευουμε ο καθενας με τον τροπο του, μερικες φορες, μερικοι δυστυχως επι ζημια ολων, με μισος και βια που ειναι ακατονοητη , εν πασει περιπτωσει ομως,

Ναι ειμεθα ελευθεροι.

Εχουμε δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνησι, αντιπολιτευσι, αντιπολιτευσι της αντιπολτευσεως και ουτω καθ εξής. Εχουμε εκλεγμενους εκπροσωπους σε ολα τα επιπεδα, εχουμε συνδικαλιστες, συνδικατα, εφημεριδες, ραδιοφωνο, διαδικτυακα ημερολογια, κρεμαμε αφισες παντου, «επιτελους» ακομη και στην Αμερικανικη Πρεσβεια.Ισως ακομη οχι στις κρεβατοκαμαρες μας... Καταλαμβανουμε Διοικητικα συμβουλια για να εκβιασουμε αποφασεις, εισβαλουμε στην Εισαγγελια, απειλουμε τους εισαγγελεις για αποφασεις που δεν συμφωνουμε. Καταλαμβανουμε, θετουμε σε ομηρια την συγκλητο και υπερηλικες καθηγητες που κινδυνευουν απο ουροπληξια, απο τους υπερηφανους εισβολεις που ειναι το «μελλον» της Ελλαδας.Και ολα αυτα χωρις ποτε να κατηγορειται ουδεις.. Θα ελεγα, διστακτικα εστω χωρις να κινδυνευω να παρεξηγηθω, οτι εχουμε Ελευθερια αν και μερικες φορες μαλλον υπερβαίνουμε τα ορια και εκτρεπομεθα στην ΑΝΑΡΧΙΑ
Αυτο που προφανως δεν εχουμε ειναι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ.
Και αυτο στο οποιο υπερτερουμε ειναι η ΥΒΡΙΣ.
Τωρα..
Αν καποιοι δεν σεβονται την ελευθερια, το δικαιωμα της διατυπωσεως της αλλης της διαφορετικης αποψεως για οιονδηποτε λογο( συνηθως γιατι απλως διαφωνουν και μονο αυτοι γνωριζουν το σωστο) , δηλαδη αρνουνται την Δημοκρατια την ιδια, τους Νομους και αναζητουν καθε ευκαιρια να πυρπολησουν να καταστρεψουν να εξαρουν τις πολυ υπαρκτες ατελειες του συστηματος, του οποιου ομως εκμεταλλευονται τις ελευθεριες οσο καλλιτερα μπορουν οχι για να το διορθωσουν αλλα να το κατηγορουν και να το εκτρεψουν προς την Αναρχια.Τοτε προφανως η αντεστραμενη καταστασις που θελουν να εμφανισουν οτι υπαρχει, ειναι ΑΠΑΤΗΛΗ.
Αν παλι η προφανης συγκυρια της λειψανδρειας λογω εκφυλισμου κληρονομικης ή συντεχνειακης διαδοχης σε καθε επιπεδο ηγεσιας απο την πολιτειακη σοβαροφανη κορυφη εως τους θορυβωδεις καλλικανζαρους στους προποδες, μεγενθυνει τις ατελειες του Δημοκρατικου πολιτευματος
Αν Παρ ολα ταυτα:
Εμεις σε ενα κρατος που ο μισος περιπου ενεργος πλυθυσμος ειναι δημοσιοι υπαληλοι και ο αλλος μισος κρατικοδιαιτοι μεταπρατες, ενδιαμεσοι και ιδιωτικος τομεας και αυτο το κρατικο παραμορφωμα με κρατικιστικη-κομμουνιστικη υποδομη λειτουργει συντηρειται απο αυτον τον ημιθανη υπο διωγμο ιδιωτικο τομεα, λατρευουμε να πιστευουμε οτι ειναι Καπιταλιστικη ολιγαρχια ανευ ομως ολιγαρχων γιατι οι περισσοτεροι κλεισανε την «ολιγαρχια» τους και μας φυγανε.Ή παλι μας αρεσει να διερωτωμεθα αν ειμεθα ελευθεροι επειδη ακομη εν ονοματι της ελευθεριας δεν κατεδαφισαμε ο,τι εχει μεινη ορθιο, συγχωρηστε με αλλα ειναι τοσο δυσκολο αυτο το ερωτημα, οσο και η απορια του Αμλετου.

«Να ζη κανεις ή να μην ζη?»

Ισως περα απο τον εναγωνιο και πολυμοχθο καθημερινο αγωνα για την επιβιωσι Καποτε ας διαλεξουμε...
Μας απασχολει, μας προβληματιζει.Το μελλον, η προοπτικη , η ποιοτητα η βελτιωση ή η αυτοκαταστροφη μας.
ΙΑΣΩΝ
αναρτηθηκε απο αργυρης σαββατο 23/8/08 ωρα 11:15πμ

1 σχόλιο:

  1. Εμένα πάλι μου φαίνεται απ'τα γραφόμενά σου ότι εσύ νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα κι εσύ δεν σέβεσαι την άλλη άποψη. Απλά τα πασπαλίζεις με αρχαιοδίατα ρητά για να δώσουν αίγλη στις απόψεις σου. Πού το έιδες το κρατικοδίαιτο? Εχει μείνει πολύ δημόσιο? Και γιατί όλοι θέλουν να μπουν στο δημόσιο? (Για να μη δουλεύουν θα μου πεις..απο στερεότυπα άλλο τίποτα). Γιατί μόνο στο δημόσιο υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και λιγότερη εκμετάλλευση. Ρώτα στον ιδιωτικό τομέα τι γίνεται. Ρώτα στα εργοστάσια. Ούτε νερό δεν επιτρέπουν σε μερικά να πιούν κατα την εργασία. Αλλά δεν υπάρχει ιδιωτικός τομέας που να μην εκ-μεταλλεύεται τον εργαζόμενο. Είναι ο νόμος του καπιταλισμού. Και οι ολιγάρχες εδώ είναι φίλε μου. Μη φοβάσαι, δε σου φύγανε. Οσοι φύγανε πήγανε προς αναζήτησε μεγαλύτερων σκλάβων με μεροκάματα 10 ευρω και λιγότερα στις χώρες του ανατολικού μπλοκ, που τώρα που έφυγε ο κομμουνισμός οι άνθρωποι δεν ξέρουν που να το βάλουν το χρήμα. Απλά σαν χόμπι τώρα έχουν αυτο, δουλεύουν με 10 ευρώ, για την πλάκα τους βρε
    αδερφέ.
    Μιλάμε για ελευθερία φίλε μου..

    Haldir

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive