Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Μπορεί ο Πρωθυπουργός να παρακολουθούσε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ;;; Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "Oh LO1 생! Χαίρεται τα γαλόνια του"

Έτσι απλά για την ιστορία έχω να πω ότι ο επικεφαλής του Στρατεύματος Κωνσταντίνος Φλώρος ενεπλάκη για πρώτη φορά στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στις 4 Δεκεμβρίου, όταν η εφημερίδα Documento τον συμπεριέλαβε στη δεύτερη λίστα στόχων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.... Καλούμενος τότε από την εφημερίδα να σχολιάσει, ο κύριος Φλώρος απάντησε: «Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Ουδέν σχόλιο. Ευχαριστώ για την ενημέρωση». Υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε μια περίοδο όξυνσης των σχέσεων με την Τουρκία, αγοράς εξοπλισμών και ο οποίος προφανώς συνομιλεί με ομολόγους του από άλλες χώρες και στελέχη της ηγεσίας του ΝΑΤΟ.
Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε στη Βουλή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι δεν παρακολουθούσε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ή αν αποδειχθεί το αντίθετο να παραιτηθεί. «Είναι ένας εξαιρετικός αξιωματικός ο οποίος τιμά το εθνόσημο. Μόνο και μόνο να διακινούνται άρθρα με υπονοούμενα ότι μπορεί ο Πρωθυπουργός να παρακολουθούσε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, δεν θέλω να το σχολιάσω», είχε απαντήσει διαμαρτυρόμενος ο πρωθυπουργός.
Στις 10 Δεκεμβρίου, στην εφημερίδα Παραπολιτικά γράφτηκε ότι ο κύριος Φλώρος μεταφέρει στο περιβάλλον του πως «αν είχε οποιαδήποτε ένδειξη περί παρακολούθησής του, θα είχε ήδη παραιτηθεί από την αρχηγία των Ενόπλων Δυνάμεων». Λίγες ημέρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι η θητεία του κυρίου Φλώρου στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα ανανεωθεί.
Ωστόσο ανήμερα τα Χριστούγεννα το Documento δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν ο στόχος με κωδικό 519c της ΕΥΠ και παρακολουθούνταν ως δυνητικός κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Επικαλούμενη πληροφορίες από την ΕΥΠ, «το πραγματικό ενδιαφέρον για την παρακολούθηση Φλώρου δεν σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια, αλλά με τις προμήθειες οπλικών συστημάτων και τα οικονομικά του στοιχεία».
Στα μέσα Ιανουαρίου η ίδια εφημερίδα επικαλέστηκε ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ, στο οποίο γινόταν λόγος για αγορά σπιτιού στην περιοχή του Παπάγου, αξίας 1,2 εκατ. ευρώ, από τα οποία όμως τα μισά δόθηκαν «μαύρα», λέξη την οποία χρησιμοποιεί και ο συντάκτης του ενημερωτικού της ΕΥΠ.
Χθες στην Βουλή αποδείχτηκε πως όλα αυτά δεν ήταν μασάλια.
Ο Νονός θα μπει φυλακή κι ας μη μπορούν κάποιοι να το πιστέψουν. Δεν ήταν νόμιμες οι παρακολουθήσεις. Θα δείτε ότι η υπερασπιστική γραμμή του Νονού στο ειδικό δικαστήριο θα εστιάζεται στην νομιμότητα των επισυνδέσεων.

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ ΤΙ ΚΆΝΑΝΕ??? ΤΑ ΓΊΔΙΑ 💩ΤΑ ΌΛΟΙ.
    ΈΧΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive